|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 678910 54> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ideata ti e genijalno sarkasticna...bravo
no nema prIcina za postoenjeto na bilo sto si postoi oti sakalo da postoi i za da postoi mora da se prilagodi kon okolinata ili kje go snema NEMA PRICINI ZA POSTOENJE NA BILO STO IMA PRICINI ZA NIVNIOT OBLIK I NACIN NA DEJSTVUVANJE TOA DA Изменето од anakin - 20.Мај.2007 во 01:28 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се што почнува да постои има причина за своето постоење. Самото постоење е последицата. А логиката јасно ни кажува дека нема последица без причина и дека причината не може да биде после последицата, туку мора да биде пред неа за да ја предизвика последицата.
Универзумот има свој почеток, значи има и своја причина која го предизвикала да постои.
Ние теистите велиме дека таа Причина е Бог, а што велите вие атеистите?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nie ateistite
seuste ne znaeme sto e prvo jajceto ili kokoskata! ama vie teistite odamna go znaete toa |
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ziv ti gospod kazi mi pricina za postoenje na komarec i ebola? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anakine narodot ushte uchi za mnogu zivotni i postoenja za sve shto je na svetot.ama Onoj Bog shto stvore sve Toj znae shto rabota ima sekoe zivotinche.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
Sokol
Сениор Регистриран: 25.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најлесно е да се каже Бог го создал универзумот, ама ајде докажи нешто или нека се јави Бог па он нека каже.Значи и ја да ти кажам причина ти ќе кажеш немаш доказ.
Инаку од научна гледна точка причината е материја и антиматерија.
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ima dokaz ama me machi mak jazik i ke zavervash kako navistina postoi sve ako odish vo Biblijata i vervash toa shto je pishano
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be kakov dokaz
se se toa samo iluzii i prevari koi sto nekoi gi pravat za lekovernite |
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажи ми која научна дисциплина го тврди тоа?
|
|
|
|
Sokol
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака сега,кога почнал универзумот да се создава имало материја и антиматерија.Тие се судирале меѓу себе и дошло до превласт на материјата.Настанал т.н. биг бенг и ширење на универзумот на сите страни.Ова накратко ти го опишувам, инаку еден доказ за тоа е Телевизорот.Кога немаш програма, белиот снег на екранот ги прикажува честичките од времето на биг бенгот. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa bilo porano
sega ima programa stalno |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само една мала исправка:
Никој не бил очевидец на таа драма, и затоа таа е наречена Теорија (хипотеза, претпоставка) на Биг Бенг. Јас ни најмалку не ја оспорувам таа теорија, само чесно признавам, како што тврдат и нејзините иноватори, дека таа е теорија базирана на неколку претпоставки (главниот столб на оваа теорија е инфрацрвеното поместување на спектарот на галаксиите околу нашата, кое според релативистичкиот доплеров ефект е последица на нивниото одалечување од нашата галаксија, со што се претпоставува дека сите галаксии бегаат една од друга и со рек*рзивна претпоставка се претпоставува дека започнале сите од една точка - сингуларитет (која заради огромната и доминантна гравитација над нуклеарните сили морала да биде занемарливо мала со радиус од 0)
Кога веќе ни зборуваш за ПОЧЕТОКОТ на Биг Бенг, да те потсетам дека причината за таа експлозија се наоѓа пред самиот настан, во сингуларитетот (уште додека не постоеле материјата и антиматеријата), а не по самиот настан.
Теоријата на Биг Бенг почнува од 0.0000...01 секунди (43 нули) и таа не нуди одговор на огромните и суштински прашања што и како се десило само еден минимален дел од секундата пред таа експлозија.
Атеистите вешто се засолните од прашањето за Бог почнувајќи ја оваа теорија од 0.0000...01s , а не од апсолутната нула, зад која (и после која) стои Бог.
Изменето од EvAngelos - 20.Мај.2007 во 03:06 |
|
|
|
Sokol
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne me sfati,materijata i antimaterijata postoele pred big bengot a ne odposle.Znaci toa bilo pricinata za nastanot.A tuka si vo pravo koga vikas deka e toa teorija, no naukata saka da doznava i izucuva, i naoga se poveke dokazi za toj nastan. |
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocituvajci gi vasite iskazi,sakam samo da kazam deka ima premnogu"ako"vo taa teorija.....AKO se sluci ova,nastanuva ona.....Taka da teorijata sama po sebe ne e cvrst dokaz deka ona sto samata go kazuva e tocno...
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |