|
АТЕИЗАМ |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | ||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
насмевките, кратко трајат на крајот солзи за сите... zapravo si i destruktiven pesimist neveruvas vo covekova lubov ,dobrina negovata mokj si ostanal so dobrina na tvojot gospod negovata ljubov i negovata mokj sega zvakjam kolku go sakas tolku mnogu sto gi preziras lugjeto si napisal za niv generalno ne se potpirajte na lugjeto tie se rasipani sekogas te ti donesat solzi si napisal strasni raboti za lugjeto Изменето од anakin - 19.Мај.2007 во 12:47 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не верувам во човековата моќ
точно човекот не може растот да си го промени, и да сака младоста да си ја врати животот да си го сочува зошто би верувал во човекот? човекот е едно многу многу ограничено суштество (освен ментално и духовно)... Далеку е тој од семоќност... |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pak zvuci kak pesnicka od zlatno slavejce alejujaaaaaaaaaaaa vecen zivooooooooot raaaaaaaaaj ceeeeeee za nassssssssssss vecen pobednik pesnicka sto nema dopirna tocka so vecnata borba za opstanok tuka na planetata sto e nas raj |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не скокај ко кенгур од тема на тема...
рече веруваш во животот? јас викам НЕ веруваш во животот, бидејќи за тебе смртта е вечниот победник, вечното ропство и уништување на човекот... |
||||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
нити пак јас , човекот е расипан, секој гледа да зезне некого, да му фаќа сеир, да го прегази ако му стои на патот на успехот -закон на џунглата- појакиот опстојува. ретко многу ретко има ЛУЃЕ. А ЗА РАЗЛИКА ОД ЛУЃЕТО БОГ Е МИЛОСТИВ, БЕЗГРЕШЕН, ИСЦЕЛИТЕЛ, ЉУБОВ...КОГА НИКОЈ НЕ ТЕ САКА, ТОЈ СЕКОГАШ КЕ ТИ ДАДЕ УТЕХА
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
др. примариус... богот, еве надевај се ти на него:
Пациент од кочанско починал оти немал син картон
Дали немањето на едно парче син картон, 38-годишниот Гоце Митев од кочанско Соколарци го плати со живот? Неговото семејство тврди дека болничката администрација го убила сиромашниот аргат, кој преживеал мозочен удар додека работел на оризовите полиња. Митев во состојба на бессознание бил примен во кочанската болница, но таму не работел апаратот за снимање, а медицинската сестра била на одмор. Матичниот доктор го препратил во Штип, каде не му била укажана помош, пациентот не бил прегледан и не добил соодветна терапија. „Го молевме, тој го фрли упатот на земја. Ни рече, не сакам да го читам и го пушти на земјата“, изјави Станка Митева, сопруга на починатиот. „Рече, човекот да се испушти, не сакам ни муабет да правам, а не па упатот да го гледам кога немате документи“, рече Македонка Митева, сестра на починатиот. Беспомошни и испаничени, Митеви се вратиле дома, заедно со пациентот кој во меѓувреме се освестил и се жалел дека се чувствува многу лошо. Молел за помош, барал лекарства, но наместо соодветна терапија, од сопругата на своја рака добил само еден лексилиум. Овој седатив не му го решил проблемот. Семејството го чекало понеделник, за да обезбеди син картон, но тие два дена биле кобни за невработениот татко на две малолетни деца. Тој починал во неделата. Од штипскиот оддел на невропсихијатрија не се сеќаваат на конкретниот случај. Дежурниот доктор го образложи правилото од управата. „Без здравствена книшка, без син картон и без лична карта пациенти да не се примаат. Ако бил таков случајот, веројатно пациентот не е одбиен, туку нему му е кажано дека нема исправна медицинска документација и ако сака да биде прегледан, треба да си плати на приватно“, вели Ѓорѓи Џорлев, Р.Е. „Невропсихијатрија“ - Штип. Семејството Митеви ќе бара судска разврска на овој случај. Ги повикува сите надлежни државни институции да ја исправат оваа неправда. |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
MUCNO MI E
izvinite adzo i acelero sto ve zamaral 100000000 polos covek od vas eden bolen manijakalen urivac pozdrav i cao si odam od ova ( sega za mene losa tema) docekajte gi so nasi ubavi zborovi drugite ateisti ako gi ima na ovoj forum vi posakuvam prijaten vikend |
||||
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
јас од твоите постови анакине
само можам да заклучам дека твојата вера не поднесува анализа распад! |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e jaka ti e analizata
|
||||
|
||||
Sokol
Сениор Регистриран: 25.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти кажи ми аџија зашто да верувам во господ, што ќе ми помогне тој/таа.Каква помош,утеха кога ќе ти биде најтешко можеш да очекуваш? Никаква,само бесцелно ќе му се молиш. Кој ќе ти помогне? Човекот, не зборам за научници,доктори туку за најблиските.Во тие луѓе треба да веруваш.
А ти Ацелера мислам дека должиш извинување за тоа глупостите што си ги напишала.Тоа е стварно навредливо
|
||||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sokol prochitav shto reche ama nemozish da ne vervash vo Gospo i koga tie machno da barash pomosh od Nego.isto kako ako deteto tvoe izbegal zalutal i nesaka so tebe da zborva cel zivot i eden den koga mu trebale pari ili neshto drugo da ti vika od mnogu daleku za pomosh.kako ke mu pomozish ko sinti si prifatil nekoj drug za tatko .nemozish da se meshash.i nemash poveke nikakvo pravo so nego.duri on nete prifati i zaverva oti ti mu si tatkoto.taka je so Gospo.duri ne go priznaeme za nash Nebesen Tatko nema da ni pomozi.
|
||||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
acelera e vernik,si pishuva na tema vera i vo forum veroispoved i ushte treba da se izvinuva,c c c...e stvarno ste chudni lugjevo...pa ne veruvate-dobro vashe pravo..ama mislite koga go napagkjate Bog toa ne e navreda za vernicite-????Pa ne skokaat so luti smailinja naokolu |
||||
|
||||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Божја волја била да умре... Да било поинаку, ќе беше жив... Не прочитав никаде дека се молел или дека плукал по Господ Изменето од влечка - 20.Мај.2007 во 08:17 |
||||
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |