|
Света Троица |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Автор | |
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo istata kniga (23: 8 i 10) e Isusoviot (Isa a.s.) govor namenet za negovite u~enici: "...zo{to e Vo Evangelieto spored Luka pi{uva: "A toj im re~e:,,I na drugite gradivi treba da im go propovedam Evangelieto za Bo`joto carstvo, zo{to sum ispraten za toa." (4: 43) Vo istoto Evangelie, po opisot na Isusovoto (Isa a.s.) o`ivuvawe od umrenite, se veli: " I strav gi opfati site, i Go slavea Boga i velea: ,,Golem prorok se javi me|u nas " i ,,Bog go poseti svojot narod".(7: 16). " Koj ve slu{a vas, mene me slu{a; i koj ve otfrla vas, mene me otfrla; a koj me otfrla mene, go otfrla Onoj,koj me pratil." (10:16). Vo Evangelieto spored Jovan se veli: "(36)...delata {to Tatkoto mi gi dade da gi zavr{am, tokmu tie dela {to gi pravam, svedo~at za mene - deka Tatkoto me pratil." (37) I Tatkoto, Koj me prati,Sami- ot svedo~i za mene. Vie ni go ~uvte nekoga{ Negoviot glas, nitu go vidovte Negovoto lice." (5:36 i 36). |
|
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deka vo IVZ se bolji.....
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се споменува во библијата дека ТРОИЦАТА се едно. Имаш Татко, Син и Дух, додека Синот е на земјата меѓу луѓето Таткото е на небото, додека таткото е на престолот, синот е ДО НЕГО, Таткото на СИНОТ му ПОДАВА Книга... значи во исто време постојат како различни битија. Бог го воскреснал Исус вели Павле, ако бог преку Марија сам се родил како син кој му е татко? за кого Исус вели дека му е татко... сам себе си е татко и сам себе си се воскреснал, на кој татку Исус му ја предава душата на крстот? Тука всушност е борба на стариот Јудејски Бог и новиот - Исус. Затоа симболично се раѓа и се враќа на небото како Бог - новиот бог. |
|
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tatkoto,sinot i duhot se edno;samiot go kazuvas toa...tatkoto e gore,negovoto covecko otelotvorenie e megju lugjeto,a duhot bozji e duhovnata komunikacija(bog vsusnost "dava"svoj oblik covecki na zemjata).
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде се вели дека троицата се едно?. Се зборува за троицата се споменуваат али како посебни појави. Ти велиш едно се... па дај каде се дефинирани како едно?
“ А Стефан, исполнет со
Дух Свети, кога погледна кон небото, ја виде славата Божја и Исуса како стои од
десната страна на Бога. “ Делата Апостолски 7. 55 “ А Он, принесувајќи само
една жртва за гревовите, засекогаш седна оддесно на Бога“ до Евреите 10. 12 “Имајќи го пред очи
Началникот и Завршителот на верата - Исуса, кој поради неговата идна радост
претрпе крст, откако го презре срамот, и седна од десната страна на престолот
Божји“ до Евреите 12. 2 “ И така ако сте
воскреснале заедно со Христа, барајте го она што е горе, каде Христос седи
оддесно на Бога“ до Колосјаните 3. 1 “Кој е, што ќе суди?
Христос ли Исус? кој умре, но уште и воскресна, Кој е од десната страна на Бога
и кој се застапува за нас“ до Римјаните 8. 34 Значи Бог седи десно од сам себе си? ... Не можам тоа да го замислам “Откровение на Исуса Христа, кое Му го даде Бог, за да
го покаже на слугите свои“ Откровение 1. 1 А пак овде Едното нешто сам на себе си дава за да му даде на народот. Ај кажи како Бог му го дава откровението на Исуса. Ако се едно и Бог и Исус го имаат не може сам на себе да си даи и во истовреме и да има и да нема и да дава и да зема.
|
|
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sveto evangelie po Jovan.
1.Vo pocetokot bese zbor,i zborot bese vo Boga i Bog bese zborot.
10.Na svetot bese,i svetot od nego postana i svetot ne go pozna.
11.Kaj svoite dojde.
14 I zborot postana telo i se vseli vo nas.......
30.Ovoj e onoj za kogo rekov:po mene ide covek koj pred mene postana,zosto pred mene bese.32.I posvedoci Jovan zboruvajki:vidov duh kako sleguva od neboto kako golub i zastana na nego.
Se nadevam deka me razbiras,da ne dolzam...
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, НА ПОЧЕТОКОТ... но што стана потоа кога Излезе и Зборот и Синот? Дете колку и да личи на таткото не е таткото.
|
|
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zboruvas od naucen aspekt....Dete koe izleglo od tatkoto......Ne,druze,Bog preku svetiot duh slegol na zemjata vo forma na covek za da mozat lugjeto da vidat i da spoznaat....
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A додека 30 години Бог бил меѓу луѓето, кој седел на престолот небесен?
И дали Бог го воскреснал Исус И дали Бог го родил Исус И од која страна на престолот небесен седи Исус а каде седи Бог? |
|
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci namerno ili ne,imame tendencija na nedorazbiranje....Vaka;koga ke svatis sto e materijalno a sto duhovno ke dobies odgovor na tvoite prasanja....
I uste ednas:
1.Duhot e nasekade i e nedelliv(za tie 30 god....)
2.Bog go voskresnal Isus-teloto dadeno od duhot za da dokaze na rodot covecki kolku e toj semoken
3.Isus go rodila Marija(duhot so covecki oblik za da mozat lugjeto da go vidat Boga i da poveruvaat).
4.Bog sedi na sredinata,od desnata strana sedi Isus(lugjeto koi zasluzile da bidat vo rajot so Boga).
|
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој Дух?
Бог е Духот свети?
Ако е насекаде, кај му е престолот?
Што ќе му е престолот?
или се работи за некој четврт?
Дух - неотелотворување;
Седнат на престолот - отелотворување;
Исус на земјата - отелотворување;
Значи има повеќе отелотворувања?
Или и престолот е дух?
|
|
|
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
3. Ако е духот со човечки облик, како тогаш е насекаде неделив за тие 30 години?
4. Каде седи духот тогаш? Исто од десно?
|
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
* златни методи за напад, што убава тема кога не ти чини, изврти го
|
|
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neprosvetlenosta e vratata na pekolot.
Evangelie po Jovan-3.
Sto e rodeno od telo-telo e,sto e rodeno od duh-duh e.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |