IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Писмата на Исус
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Писмата на Исус

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 23:33
точно, како научник, не може да се прифати датум подоцна од 140 година за посланието по Јаков, заради цитатите кои ги имаме од неговото послание од неговите современици...
Кон врв
Чорбаџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Поени: 1065
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 23:57
Науката пред себе има папируси од Јакова НАЈРАНО од крај на 3ти и почеток на 4ти век

Науката има најрано споменување на посланието на Јаков од 4ти век

Тоа е вистината
Се друго е плиток поток
На некој му заличело дека во Овчарот писателот од 170 НЕ алудира на некој ред кој го има кај Јакова? та затоа (си гради кула од карти) е можно да Јаков го напишал порано посланието та писателот од овчарод да го има прочитано.....
Нека му алудира и нека си мисли така.
На крајот гога се ќе се собере, кога се ќе се одземе останува кристално јасната вистина
За прв пат, посланието на Јаков е влезено во списокот на Новиот завет во 4ти век. Пред тоа

го нема.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 23:58
ако де, не ми смета да си креираш своја вистина... ама тоа не е наука...Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 00:06
Originally posted by аџија аџија напиша:

ако де, не ми смета да си креираш своја вистина... ама тоа не е наука...Big%20smile

Па само на ова тема 16 постови мо се противиш и убедуваш...
А ваму не ми е гајле а на секојпост - одговор
Пак се збунуваш... како она ... како ли беше .. а да!, неуки едуцирани писмени необразовани рибари.

К15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 00:07
да де.. па ти си жив пример дека неука писменост е сосема можна...LOLLOLLOL

Изменето од аџија - 17.Мај.2007 во 00:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 01:32
Originally posted by аџија аџија напиша:

да де.. па ти си жив пример дека неука писменост е сосема можна...LOLLOLLOL

Краток ти е здивот... немаш кондиција... толку ти беше помошта од Википедија па пак сврте на навреди.....
Што да се прави, таков си , а баш си реков вчера... детето дава некои знаци... има надеж.....
Али не си ни прв ни последен кој го падна на испитот кај Чорбаџијата.

Изменето од Чорбаџија - 17.Мај.2007 во 02:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 09:51
па не можам да те лажам бе Чорбаџијо... LOLLOLLOLLOL

бараташ со квази-информации, со квази-теории за христијанството, досега побиени и пробиени милион пати, ама не ти дава блокажа имаш некоја таму „горе“, што едноставно не ти дава да признаеш уште еден пораз од Аџија... Некои го викаат тоа суета, други ќе речат имаш премногу да изгубиш, всушност целиот светоглед ќе ти се промени ако прифатиш дека навистина христијанството е подокажливо од било која друга религија... Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:03
Па ако се побиени МИЛИОН ПАТИ (мегаломанија) што уште идиш и ми одговараш на постовите

Или сепак и тебе почна сомнежот да те јаде па на овој начин ј абараш вистината?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:06
не си придавај поголемо значење од што имаш...

пишав, оти некоја будала може и ќе падне на вакви детски лаги, какви што шириш...

а за мене, може само професор да ти бидам, па макар во години бил и „дете“...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:40
Ајт професоре, тогаш што си губиш скапоцено време со вакви “бледи и прозирни “ невистини и лаги.
Или си професор по домаќинство (Во мое време кога учев школо имаше предмет домаќинство, нешто како подоцна ОТО)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:41
Originally posted by Чорбаџија Чорбаџија напиша:

(Во мое време кога учев школо имаше предмет домаќинство, нешто како подоцна ОТО)

знам
во твое време имаше и предмет
Марксизам

ама дојде друго време... LOLLOLLOLWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:55
Да имаше и марксизам.... и ОНО и ОСЗ...

Инаку за прв пат посланитео по Јаков влегува во НЗ список во 362.
Пред тоа ги нема.

То е

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 10:58
абе јасно ми е зошто не ти е јасно ништо за библијата...

па во твое време се учеше Домаќинство, и Марксизам...

сега се учи Веронаука...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2007 во 12:01

Во Евзебиевата “Историја на црквата“ ги имаме цитатите на писмата кои си ги разменувале Исус со кралот Едесе Абгар.

(писмото на Абгар до Исус)

“Абгар, синот Укамов, до Исуса доброчинителот, којшто се појави во околината на Ерусалем. Ми кажувале за тебе и за тоа дека лекуваш болни без тревки и лекови. Расправаат дека со твојата моќ слепите прогледуваат фатените проодуваат дека ги избркуваш нечистите духови и ѓаволите, дека ги оздравуваш оние којшто докго време боледувале и дека воскреснуваш мртви. Откако сево ова сум го слушнал за тебе, од двете едно е вистината: или си Бог и откако си слегол од небото, дејствуваш, или го чинишсето тоа како син Божји. Затоа денеска ти пишувам и те молам да се удостоиш и да дојдеш да ме ослободиш од болеста од која страдам. Згора на тоа ми раскажувале дека Евреите мрмореле против тебе и дека сакале нешто лошо да ти сторат. Мојата престолнина не е голема но е убава и достатна за нас двајцата“

(одговорот на Исус)

Благословен да бидеш, оти не си ме видел а си поверувал во мене. Пишувано е за мене дека оние коишто ме виделе, нема да поверуваат во мене, дека оние коишто не ме виделе ќе смогнат да поверуваат и дека живот вечен ќе имаат. Што се однесува до твојата молба да дојдам кај тебе, овдека треба да го исполнам своето послание, а потоа да се вратам кај онега што ме испратил. Кога тоа ќе се исполни ќе ти пратам еден од своите ученици, кој што ќе те излекува од болеста и кој што ќе ви го отвори и тебе и на оние што се со тебе патот на животот“

И сега што има врска писмото на Исус до Абгар со тоа што денес с учи веронаука ?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.