|
ХУЛА НА СВЕТИОТ ДУХ |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.. дури постојат небото и земјата ....
се уште постојат небото и земјата |
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pavle ne samo {to go go uni{til u~eweto na Isus tuku i go poni`il i nego, trudej}i se da doka`e deka Isus na svoite sledbenici im dal nezrelo i nepotpono u~ewe, i deka tie ne se vredni za sledewe. Namesto toa, lu|eto treba da go sledat u~eweto koe e propovedano od Pavle, koe spored nego e pozrelo i kompletno: „Zatoa da go ostavime po~etokot na Hristovoto u~ewe i da se stremime kon sovr{enstvo.“ (Pavle do Evreite, 6: 1) Pavle gi deviiral lu|eto preku bezzakonieto, preku negovata ~udna filozofija, deka pridr`uvaweto kon zakonot mo`e da motivira gre{ewe. Ova svedo~i za vnesuvaweto na novinata za prekr{uvaweto i poni{tuvaweto na Zakonot: „Za{to preku delata na Zakonot pred Nego nema da se opravda niedna plot; bidej}i preku Zakonot se poznava grevot.“ (Pavle do Rimjanite, 3: 20) Изменето од Studentski Klub - 16.Мај.2007 во 11:30 |
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pavle ne samo {to go uni{til u~eweto na Isus, tuku i napravil napor da ja uni{ti knigata na Zakonot (10-te Bo`ji zapovedi). Toj napi{al celosna izmeneta interpretacija na Stariot Zavet. Toj obvinil deka knigata na Zakonot bila neprijatelska za lu|eto, kako kletva protiv niv, so {to gi teral da gre{at: „A site onie {to se od delata na Zakonot, pod kletva se. Oti e napi{ano: ‚Proklet da e sekoj, koj ne ispolnuva postojano s# {to e napi{ano vo knigata na Zakonot!‘“ (Pavle do Galatjanite, 3: 10) „Hristos nè iskupi od kletvata na Zakonot, otkako poradi nas stana kletva.“ (Pavle do Galatjanite, 3: 13 ) „No Pismoto site gi ztvori vo grev.“ (Pavle do Galatjanite, 3: 22 ) „A so u~eweto Svoe – Zakonot na zapovedite go obessili.“ (Pavle do Efesjanite, 2: 15) |
||
|
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Te{ka kazna za onie koi {to }e go navredat Zakonot Vo Biblijata: „I taka, kako {to se sobira plevata i se gori vo ogan, taka }e bide i pri svr{etokot na ovoj svet; }e isprati Sinot ^ove~ki Svoi angeli i }e gi soberat site soblazni od Negovoto carstvo, i onie {to vr{at nezakonski dela, i }e gi frlat vo v`arena pe~ka; tamu }e bide pla~ i krckawe so zabi.“ (Matej, 13: 40 – 42)
„Nemojte da mislite deka sum do{ol da go poni{tam Zakonot ili Prorocite; ne sum do{ol da gi poni{tam, tuku da gi dopolnam. Za{to, vistina vi velam, duri postojat neboto i zemjata nitu edna jota ili crta od Zakonot nema da se izmeni, dodeka ne se ispolni s#. I taka, onoj {to }e naru{i edna od tie najmali zapovedi i taka gi nau~i lu|eto, najmal }e se nare~e vo carstvoto nebesno; a onoj {to }e gi ispolni i pou~i, toj golem }e se nare~e vo carstvoto nebesno. Za{to vi velam, ako va{ata pravednost ne ja nadmine pravednosta na kni`incite i fariseite, vie nema da vlezete vo carstvoto nebesno.“
(Matej, 5: 17 - 20) Изменето од Studentski Klub - 16.Мај.2007 во 11:32 |
||
|
||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I sega sto????
Pa ne ja citirajte biblijata....neli taa ne cini za vas....ili potsvesno si ja pocituvaye i sakate ama ne smeete da kazete
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а што ќе цитираат ако не Библијата? не гледаш дека на Ст. Клуб, сите книги му се поврзани со Библијата? без неа останува само празнословие... |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako da huli...objasni |
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е доволно ова?
|
||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako prvo bi vi objasnal deka nasiot gospod isus hristos na zemjata dojde za da gi ispolni prorostvata od stariot zavet,megutoa ne samo toa nego toj ne go ukina stariot zavet----naprotiv godopolni. go nadopomni so ljubov i prostuvajne na greevovite, so voskresenieto i so mnogu drugi raboti , bi trebalo cela vecnost da pisuvam za toa sto bog gospod isus hristos stori za nas.megutoa kaza deka eden grev e neoprostiv
koj grev hulata protiv svetiot duh ce go objasnam ova za da mozite podobro da go rezberite preku prikaska zamislete deka se naogate vo edna soba, na edniot kraj se naogate vie- na drugiot kraj e bog koj ve povikuva kaj nego.gospod ve povikuva da go sledite praviot pat a toa e da ja ispolnuvate negovata volja a vie se protivite na sekoje vase protivejne stavate edna cigla pomegu vas i bog,no bog i ponatamy ve vika ne se odkazuva od vas zatoa sto ste negovo cedo i ve ljubi. imeno toj neprestano ve tera da odite po praviot pat no vas povejke ve interesira ovaj svet i telesnite nasladi i taka sekojdnevno vie se izlisuvate na negovite povici i so sekoja neposlusnost kon bog stavate po edna cigla povejkke koja ve deli od sozdatelot toest svetiot duh.i koga ke ja stavite poslednata cigla pomegu vas i bog togas vie ste pogresile i prohulile protiv svetiot duh ima uste nesto sto sakam da kazam i drug nacin koj se odnesuva kako hula protiv svetiot duh vo dela apostolski ima eden citat koga ziveea prvite hristijani eden bracen par ja prodade nivata i tie pari sakase da gi dade za crkvata bidejki site koji poveruvaja ziveea taka vo zaednica koja ja vodese direkno svetiot duh ytesitelot no mazot pomisli da gi dade samo pola parii taka napravi i koga apostolot ispolnet so svetiot duh go prasa dali se toa site pari koji gi zel od nivata rece deka se site i odma padna mrtov a podocna i negovata zena go stori istoto zatoa sto bea dogovoreni taka da lazat i taaa padna mrtva na lice mesto. od seto ova mozime da vidime deka koga coek e povikan od svetiot duh nesmee da lazi nitu da huli pozdrav do site od forumov milo me ako nekoj ja razbra mojata poraka |
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |