|
ПРЕВОДИ НА БИБЛИЈАТА |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | ||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КАДЕ ИЗЛАГАЛЕ ?
КАДЕ ПИШИ ДЕКА СО ЛАГА ДАЛЕ ПАРИ? ЧИТАЈ МАЛКУ ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ОД ПРОДАДЕНАТА НИВА МУ ДАЛЕ НА АПОСТОЛИТЕ. ПРИЛОГ КОН ЦРКВАТА. КАЖУВАШ ДЕКА СЕ КУПУВА ДУХОВЕН УГЛЕД А АКО НЕМАШ ДОВОЛНО ПАРИ ЌЕ УМРИШ Кажи јкад биле ОБВЗАНИ сите пари да му ги дадат на црквата. Та нели е нивна нива, нивни пари а црквата Христова е полна со љубов и разбирање а не со материјализам и сметководство. Кој колку имал, можел... толку давал. |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОД ШТО УТАИЛ???...
ПРОДАЛЕ СОПСТВЕНА НИВА И ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ДАЛЕ НА ЦРКВАТА. АЈДЕ СЕГА ДАЈ ЗАПОВЕД БОЖЈА ДЕКА АКО ПРОДАДЕШ НИВА СИТЕ ПАРИ ДА И ГИ ДАДЕШ НА ЦРКВАТА ПА ДА ЈА ВИДИМЕ СМИСЛАТА ЗА СМРТТА НА АНАНИЈА ИС АПФИРА ЗОШТО МОРАЛЕ ДА ГИ ДАДАТ СИТЕ ПАРИ, КОЈ КАДЕ И КОГА МУ ГО НАРЕДИЛ ТОА ПА ДА БИДАТ КАЗНЕТИ ТИЕ ДОБРОВОЛНО ДОШЛЕ И ПОНУДИЛЕ ПРИЛОГ ЗА ЦРКВАТА, НО НАМЕСТО ДА ГИ ОДБИЕ АКО СЕ СОМНЕВАШЕ ВО НИВ (ПОШТО САКАА ДА ВЛЕЗАТ ВО ЦРКВАТА) БИВААТ КАЗНЕТИ СО СМРТ МОЖЕШ ДА УТАИШ ТУЃИ ПАРИ А СВОИ ДА УТАИШ... ПРВ ПАТ СЛУШАМ ПС ХАРИ КОСТООВ ДАЛ 50.000 ЕВРА СВОИ ПАРИ ЗА ЦРКВАТА ПА НЕ УМРЕ. ЕНЕ ГО УШТЕ ЖИВ И ЗДРАВ. И ТОЈ НЕ ДАЛ СЕ ШТО ИМАЛ. ЗОШТО ЕДНИ СЕ КАЗНИЈА СО СМРТ А ДРУГИ НЕ? Изменето од Чорбаџија - 15.Мај.2007 во 13:24 |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka temava ja razjasnivme, sekoj sto saka moze da pronajde odgovor...
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се слагам, појасно не може да биде.
|
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу добар дуел.
Прекрасен натпревар!
Не би сакал да се мешам, и нема, но неможев да издржам а да не го поздравам Чорбаџија за знаењето што го поседува!
|
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sega ushte da mi kaze chorbazija zashto ne se zafati nikogash so nekoj musliman......na vremeto se inaeteshe so SARD,a sega so ADZIJA...ochigledno mnogu mu se "na srce" hristijanite |
||
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
beleg chorbajiya ke dojde kon nas oti kolku poveke se inaeti i ja chita biblijata poblisku ke dojde do vistinata i ke ja skokne ogradata kon hristianstvoto.ajde da se molime za shto pobrzo toa da se stvori.
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со САРД? Немам дискутирано со Сард... ниту пак имам многу дискутирано за Исламот... можеби неколку поста но повеќе како историски отколку како теолошки. не би рекол.... Значи дојде време да се испипа пулсот на Чорбаџијата... да не е “од оние... “лошите“..?“ |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Corbadzija is the best
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koj se tie losh*te objasni te molam a znaesh oti jas kolku ke se gordeam da se reshish da stanish hristian?ne za drugo ama oti si mnogu znaen ama ako si taka za hristos mnogu dushi ke spasesh so tvoeto znaenje i ispituvanje.ajde kon nas.join us join us.joke.
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво,
БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ (дури и на аџијата) за дискусија во која ете можевма малку да си ги “протресеме“ ставовите на колку толку мирен и цивилизиран начин За Роме... ти си прекрасна и чиста душа во која како што гледам има голема верба и љубов кон Христа (дури ми е и незгодно поради тебе што потегнувам прашања, “шкакливи“ за христијанството) но јас кога нешто проучувам, емотивно се врзувам, така да јас сосема можев да ги почуствувам древните времиња на сите цивилизации и религии за кои се интересирав. Сосема можам да ги сфатам и разберам и сочуствувам и Египќаните и Грците и Асирците и првите Христијани и првите Муслимани, но и да си ја преставам земјата и океаните во кои се создаваа првите молекули на животот од пред 3 милијарди години ( како и полната месечина со океани и реки црвена лава). Јас ... накратко бев таму , во сите тие времиња. ПС не сум припадник на ниедна верска заедница, имам свое мислење и став околу сето тоа, имам свое мислење околу минатото, сегашноста, иднината. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некако, ваквите постови, како да издаваат една дури незрела гордост. Човекот кој знае, е во исто време и свесен колку уште треба да научи, и ме чуди, од каде толкава храброст, да се осмелиш да кажеш дека си ја вцицал мудроста на космосот... Да не си Господ Бог отелотворен? |
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде Аџија, обиди се да го разбереш!
Сигурно не мислел како што велиш!
А, неговата гордост, секако, не е поголема од твојата.
Прости ако те навредив, само сакав да компарирам.
|
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |