|
Што кажуваше опозицијата |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | ||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ukinuvaat paranoi,depresii,podeleni lichnosti,stresovi, no prepishuvaat lekovi,a i ima i kliniki za takvi lichnosti...Za vernici niedna drzava ne otvorila bolnica,klinika ili slichno, ..a ne daj boze ogranichila rabotno mesto....nema ravenstvo pomegju vernik i bolen chovek |
||
|
||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема ни лек за некој став или сфаќање (и тоа ти го спомнав али го прерипа) Ни една држава не донела резолуција за став или сфаќање. Стето тоа е избор на човекот, дали ќе пеи мантри на Хатре кришна дали ќе се клања на Алах или крсти на Бог или на Златниот змеј или на светиот крап...... тоа е веќе приватност. Но исто така ни една западна земја со декрет или закон не забранила Дарвиновата еволуција, Ајншајновиот релативитет. Зошто ако тие не се вистина?
Збориуваме за две одвоени теми, Науката што е секојдневниот свет и вера (која и да е ) што е она внатрешно што си го проектира секој верник на свој начин (во зависнност дали е христијанин или вуду поклоник) И акј едниот и кај другиот... законите пориродни исто делуваат (Или мислиш дека ако си Христијанин гравитацијата послабо те привлекува отколку некој “неверник“) |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama i te kako davaat dijagnozi i prepisuvaat podolg prestoj vo mentalni institucii za samoproglaseni "naucnici" i "genijalci"... |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama i te kako davaat dijagnozi i prepisuvaat podolg prestoj vo mentalni institucii za samoproglaseni "naucnici" i "genijalci"... [/QUOTE] Научник не е титула која некој сам си ја дава. Научник е титула која друг ти ја дава и тоа не по правилник туку по заслуги. Генијалец исто така. Значи самопрогласен научник е исто толку блиску до здрав разум како и Христијански аџија. (со крст околу врат на поклонение во Мека. хехехехее) Комедијо малечка. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе бар научи кога вреѓаш да навредиш...
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слабо си не научил |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и Јоаким Крчовски бил во Мека ај прочитај нешто бар за него Крчовски завршил манастирски училишта во Кратовскиот манастир, а потоа бил црковен проповедник и учител. Престојувал во манастирот Свети Јован Бигорски. Податоците за овој престој се искомбинирани и со фактот дека Крчовски бил аџија, што значи дека ги посетил светите места на христијанската религија - Христовиот гроб, Ерусалим, Витлеем. |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе од мене аџија лесно бидува...
ама од леблебџија - чорбаџија... никако... |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да Арапскиот збор за поклонение е АЏ (ХАЏ) - тој збор кој го користеа и уште го користат муслиманите како свој (оригинал) се одомаќил тука. Значи наместо на македнонско и христијанско поклоник, поклонение се користи арапското (преку турцизам донесено) аџ, аџилак, аџија. Како... капија, филџан, пенџере, хисар, алал, аферим, анџак..... преку 1000 турски зборови кои на овој или оној начин влегоа во секојдневна употреба.
|
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да се префрлиме во култура,образование и говор
|
||
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што во јазикот, во културата во традициите, фолклорот имало и има влијанија под други култури, традиции, фолклори така и во религиите. Сите си имаат допирни точки, влијанија, корени од други. Ништо не е случајно.
|
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe ti reche deka nema kaj hristijanite adzilukne jas
|
||
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj пополека, одоколу. Поентата беше дека за ПОКЛОННИЕ (за кое си постои македонски оригинален збор се користи АЏИЛУК) за ПОКЛОНИК АЏИЈА, значи збор кој е дојден од друг народ и друга вера. Мене, лично не ми смета (пошто не сум оптоварен религиски) , но ако ти речам дека ти се молиш на АЛАХ што е БОГ на арапски, и дека е тоа едно те исто тога и ти и АЏИЈА ќе отворите вентили и 40 дена ќе се има потоп од кукања и проколнувања. Значи ако љуби да е АЏИЈА наместо ПОКЛОНИК или ако сака да го слави БОГ а не АЛАХ, тоа е негово право (иако тој во своите постови ги нарекува припадниците на друга вера за “смрдливи“, глупи, заостанати, али не му смета да ја користи титулата од таја иста вера (со гордост)
Тоа значи или Дволичност или Тупавост. Али пошто го знам аџијата, не би рекол дека е дволичен.... а ти? |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
врска си немаш, пошто и во Библијата на арапски стои Алах... немам ништо против јазик,не сум толкав примитивец ко некои бе чорбо...
значи муц... |
||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |