|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот став е дека ако некој Е верник треба да си бара партнер сличен нему...експериментите ретко успеваат, во смисла верникот да го ‘обрати‘ неверникот партнер..иако секогаш може да има и исклучок, за љубов нели се се прави...иако ‘обраќањето ‘ треба да го посака другиот од срце, а не да му биде ултиматум или незнам да го направи ради реда само колку да биде со тој/таа што ја одбрал
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka ednas vekje kazav deka ne go podrzuvam toa, pa ako ne sum kazala eve sega. Mislam deka ne e vo red, pokraj tolku lugje od nasata vera (ne e vazno koja), da se zagledame vo nekoj od sprotivnata...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да таквите врски ретко успеваат но не се откажувајте уште не почнати венецот од Бога е голем ако некоја загубена овца ја вратиме во стадото Авраамово
|
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali tuka vo nevozmoznoto se i brakovite pomegju vernik i ateist...vernik i tradicionalist |
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога реков невозможно не реков дека ќе биде погубно за бракот, туку најчесто завршува погубно за верата...
|
|
slavic_wolf
Група Регистриран: 25.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija evo jas da ti go kazam moeto mislenje, ke napravis golema greska ako stapis vo vrska, uste pogolema ako e kratka bidejki ke doznaat luge a pogotovo maski pravoslavni pa ponataka ke si imas problemi sto ke te gledaat malu poinaku ako svakas sto sakam da ti kazam? sepak to e tvoe a da si mi mene kerka togas samo preku mene mrtov.
pozdav
|
|
PO KRV ARIEVCI, PO PREZIME SLAVJANI, PO IME MAKEDONCI, PO SRCE I DUSA HRISTIJANI!!
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАЈ РААТ, ИЧ НЕ СЕ МЕШАЈ.
ПОРАСНИ СИ И ОМАЖИ СИ СЕ ЗА НЕКОЈ ФИН ЧОВЕК!
СЛЕДИ СИ ГО СРЦЕТО, НО ОДБИРАЈ МУДРО.
АКО СИ ВЕРНИЧКА ЗЕМИ СИ ВЕРНИК, АКО НЕ, ЗЕМИ НЕКОЈ КАКО ЗА ТЕБЕ.
АКО СИ ВЕРНИЧКА И ЗЕМЕШ ВЕРНИК ОД ДРУГА РЕЛИГИЈА, ПА НЕ Е ТОЛКУ ТРАГИЧНО, ПОДОБРО БИЛО КАКОВ ВЕРНИК ОТКОЛКУ НЕВЕРНИК! ОСВЕН ПРОБЛЕМОТ НА НАЦИОНАЛНОСТА, ТОА ЌЕ ДА Е ПРОБЛЕМ КАЈ СИТЕ, ЗАШТО И ДА ЗЕМЕШ ВЕРНИК ОД ДРУГА НАЦИЈА, ЏАБЕ, НЕГОВИТЕ ИЛИ ТВОИТЕ ЌЕ ГЛЕДААТ ЧУДНО, А ДА НЕ ОДИМЕ ДО КРАЈНОСТ!
НАЈ РААТ, ИЧ НЕ СЕ МЕШАЈ!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi slavic wolf najvistinito i najednostavno ja pretstavi celata rabota....
|
|
|
|
Sokol
Сениор Регистриран: 25.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam Marija so napraila so toj dibekot ama mene da mi bese kerka ke ja zadavev so goli race.
A sto imate protiv nevernicite,ateistite?
Kao nesto- tie nemaat moral,ne se dobri,kradat,lazat?
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никако...
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа можеби кај вас... За нас, верник на друга, т.е. лажна, религија и неверник, може да им се стави знак на равенство =... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нееее.... има поморални атеисти од верници... има една друга димензија, која сега верувам како атеист нема да ја разбереш. А тоа е дека духовниот, препородениот христијанин, тежнее кон духовно придвижување кон одредена цел, а на тој пат, неверникот со својот световен поглед, ќе му биде само пречка и спречка... |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
точно така, аџија не може јас да сакам да одам на служба во црква а тој да седи на кауч да гледа ТВ и да лока пиво, тоа кога-тогаш ќе пукне...
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕМОРА ДА Е ТАКА...ДА ЛОКА ПИВО И ДА СЕДИ НА КАУЧ.....НА ПРИМЕР МОЖЕ ДОДЕКА СИ ТИ НА СЛУЖБА А ТОЈ ВО НЕДЕЛА (БИДЕЈЌИ НЕ Е ВЕРНИК)СЕ ДА ПОПРАВИ НИЗ ДОМАДА ЗАКОВА,ДА РАСЧИСТИ
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |