IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Верувате ли во задгробен живот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Верувате ли во задгробен живот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
Автор
Порака
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:00
Originally posted by black-eyes black-eyes напиша:

individualno razmisluvanje vredno za diskusija.nemora sekogas da se slozuvame edni so drugi no treba da go pocituvame nekogas i tugoto mislenje kakvo i da e...........
да но дали некогаш си бол во дискусиа за нешто што со цела твоја душа знаеш оти је вистина ама некои ти фрлаат зборови без поенти или без верба во тоа што кажваат само за да си го наранат своето гордливост.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:02
Originally posted by rome rome напиша:

мојето верување је од Библијата.јас и мојата фамилија верваме оти Библијата је на Госпо зборот и намаме најдено контрадиксии во Неа .но во други книги има многу контрадиксии.и дека веруваме во Исус Христос имаме видено големи чуда ама пули вака јас тоа што верувам ке се дознае на крајот дали је така или не но неможам да замислам оти да не је оти го имам видено Христос во визиа и се што ми покажува све ми се исполнува затоа мојата верба во Него је голема.но за жал оние кој не веруваат ,пробвам да им кажам ама до нив је дали ќе прифатат или не јас важно пробав.

veruvanje i znaenje e skoro dijametralno sprotivno

zivotot se razviva vrz baza na znaenje
a bajkite se slusat so veruvanje

vtoroto e poubavo oti e bajka
a zivotot e kucka bara znaenje

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:05

individualno razmisluvanje vredno za diskusija.nemora sekogas da se slozuvame edni so drugi no treba da go pocituvame nekogas i tugoto mislenje kakvo i da e...........
да но дали некогаш си бол во дискусиа за нешто што со цела твоја душа знаеш оти је вистина ама некои ти фрлаат зборови без поенти или без верба во тоа што кажваат само за да си го наранат своето гордливост.

nemoj taka rome
oti toa sto jas go kazuvam go mislam so seto moe srce
kako i ti so go mislis so seto tvoe srce

nemoj nikogas --- nikogas---- da mislis deka tvoeto srce vredi povekje
oti vaka go ponizuvas drugoit so nemisli kako tebe
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:06
добро анакин ајде ако сакаш да ја знаеш вистината те молам вечерва вака напрај клекни на колена и зборни му на Госпо и речи му абе Господе ако навистина постоиш кажи ми или покажисе на некаков начин да знам оти навистина имало Госпо како што кажваат некои верци .се је можно со Госпо.може да ти се јави и на визиа (дали знаеш што је визиа).
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:08
Originally posted by anakin anakin напиша:

nemoj taka rome
oti toa sto jas go kazuvam go mislam so seto moe srce
kako i ti so go mislis so seto tvoe srce

nemoj nikogas --- nikogas---- da mislis deka tvoeto srce vredi povekje
oti vaka go ponizuvas drugoit so nemisli kako tebe

jes da nesmeam da ti prakjam licni poraki gledam si me baniral....pa moze li ovde da te prasam sto ti znaci niko nesto ko ana kino ? ili ankino anino...?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:08
a so vikas
da go ostavam na mira
neka toj mi se pojavi ako saka

valjda tolku malku vredam?

Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:09

добро анакин ајде ако сакаш да ја знаеш вистината те молам вечерва вака напрај клекни на колена и зборни му на Госпо и речи му абе Господе ако навистина постоиш кажи ми или покажисе на некаков начин да знам оти навистина имало Госпо како што кажваат некои верци .се је можно со Госпо.може да ти се јави и на визиа (дали знаеш што је визиа).

epa tokmu zatoa sto se somnevas gospod ne ti gi ispolnuva ocekuvanjata.........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:10
анакин јас не зборував за тебе конкретно ако де навредив Извини .но поентата ми беше оти имам дојдено и до такви луѓе.а за јас повеќе да вредам ич не мислам  така оти сите сне чеда на Бог,ако сакаш да знаеш јас сум многу humble не само пред Госпо но и со луѓе.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:11
neka bide

neka bide citano obratno
nikola anastasov moit?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:16
Originally posted by anakin anakin напиша:

a so vikas
da go ostavam na mira
neka toj mi se pojavi ako saka

valjda tolku malku vredam?
јас незнам од каде го избувна тоа јас ти велам да го прашаш Госпо а не да го остаиш и да чекаш .немој да си замислуваш оти имам некаква омраза кон тебе .зошто да си ја клам душата во грев .не те знам ни познавам немам ни лошо видено од тебе но и да ми си најголемиот душман јас пак ќе се трудам да ти направам добро.јас не сум верник само со уста туку навистина вервам во Христос и Тој вели ако некој де удре шлакајнца завртиго и другиот образ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:19
neznam deka taka rekol
no
znam deka
taka pisuva deka taka rekol

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:27

добро ко така имаш читано но не веруваш ајде да те прашам тоа што пишува во Библијата дали нешто се контрадиктува едно со друго.И јас кажувам тоа што пишува оти го верувам и оти таа је мојата задача оти кога си верец на Христос Тој те полни со љубов негова и сакаш за сите да се спасени од пеколот .тоа је целото мое.а неје за да се расправам и да велам пулиме мене колку знам .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:30
ene
jas sum ja cital knigata
ROMEO I JULIJA od SHAKEPEARE
tamu nisto nema kontradiktorno
no
sve toa tamu napisano
NIKOGAS NE SE SLUCILO

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 02:34
анакин да те прашам немие јасно колку одвас сте .ромео и јулиет?јас велев за Библијата ми се чини од едно на друго одиш но бегаш од нешто ајде молимте кажи ми што је работата или јас не те разбирам.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.