IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Верувате ли во задгробен живот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Верувате ли во задгробен живот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 23:25
Tokmu taka Anakin.

Rome jas nemam potreba od nikavo spasuvanje, nitu me goni nekoj, nitu imam nesto na sovest, nitu sum kriminalec....

A vo moeto srce, za razlika od tebe se onie sto mozam da gi vidam, slusnam , gusnam ...

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 00:05
to be butel
znaes so e najdobroto vo ova rabota
toa so nema nikoj iznad nas

do nas. so nas, vo nas ima kolku sakame
no nad nas nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:10

колку има во вас и што има во вас а за над вас вервајми оти има има и има но ке го видите еден ден

Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:12
kje
kje kje
so znam dali mi e potrebno toa rome
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:15
кое не ти е потребно сакаш да кажиш Госпо не тие потребен?или нешто друго објасни те молам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:23
Originally posted by rome rome напиша:

колку има во вас и што има во вас а за над вас вервајми оти има има и има но ке го видите еден ден

dali mi e potrebno da go vidam eden den
toa se prasuvam
podobro da neodam nikade nego vo pekolot
kako so vikas ti ( za nevernicite)

znaes so da mi objasnis
zasto se vikat VERNICI
i VERUVANJE?????????????????

ako navistina postoi?

zar ima nekoi vernici koi veruvat deka 2+2=4
ili vernici koi veruvat deka zemjata se vrti okolu sonceto?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:32
анакин изгледа имаш страв од Бога па наместо да се покаиш ти велиш поарно да одиш во пеколот неместо да го видиш Госпо?извини ама со тоа ти го прифаќаш ѓаволот побро од како Госпо.но ако дојдеш кај Христос и навистина со цела душа и цело срце верваш оти Христос тука беше и умре на Крстот и Воскресна и покајсе од грешките ти нема да бидеш суден од Бога туку ќе одеш во Рајот.а за верници ова је работата веруваме во скоро све како што рече 2+2=4 и планетата се врти околу сонцето ама ние верваме оти све тоа је направено од Госпо.ние верниците не сне будали луѓе но нему даваме кредит на природата туку на Бога.оти природата нема темели на што да стои и на што да и веруваме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:37
ne sakam da veruvam vo nesto
sakam da znam za nesto

razbiras li ti razlikata vo sto e??????????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:40
jas ne veruvam deka 2+2=4

jas toa go znaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:43
добро што сакаш да знајш ќе се потрудам да ти објаснам, и да знам што је разликата .но ако знаеш нешто значи и ќе поверуваш ако има логика во тоа ,ама ти за џабе ако знаеш што да е и не веруваш ,неби требало да го употребиш во дискусии оти може секој еден да те врти ,ако застаниш на здрави нозе во тоа што знајш и веруваш ,никој не ќе може да те фрла лево десно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:46
Originally posted by anakin anakin напиша:

jas ne veruvam deka 2+2=4

jas toa go znaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
од кај знајш оти је вистина изгледа веруваш оти је вистина па го прифати ,иначе ако не веруваш оти је точно како можеш да го употребиш во животот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:49
vaka stojat rabotite

se sobrale nekolku lugje i pocnaa da veruvat deka za 10 dena kje bide kraj na svetot

tie stanale vernici

drugi pocnaa da se ubeduvat i da veruvat deka ako vaka prvat nema da umrat i kje odat vo rajot

i tie stanale vernici

tretite veruvat deka eden den kje dojdat marsovci i kje gi odnesat na mars

i tie se vernici

site vo nesto veruvat zatoa sto se vernici a nikoj neznae

poslem kje se ispotepat oti pocnale megusebno da se ubeduvat deka
toa sto veruvat e tocno a rdugoto nee

zasto???????????????

zatoa ste neznaele kako da dokazat edni na drugi

a znaes zasto???????????

veruvanje nemoze da se dokaze

Изменето од anakin - 01.Мај.2007 во 01:50

Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:54
individualno razmisluvanje vredno za diskusija.nemora sekogas da se slozuvame edni so drugi no treba da go pocituvame nekogas i tugoto mislenje kakvo i da e...........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 01:57
мојето верување је од Библијата.јас и мојата фамилија верваме оти Библијата је на Госпо зборот и намаме најдено контрадиксии во Неа .но во други книги има многу контрадиксии.и дека веруваме во Исус Христос имаме видено големи чуда ама пули вака јас тоа што верувам ке се дознае на крајот дали је така или не но неможам да замислам оти да не је оти го имам видено Христос во визиа и се што ми покажува све ми се исполнува затоа мојата верба во Него је голема.но за жал оние кој не веруваат ,пробвам да им кажам ама до нив је дали ќе прифатат или не јас важно пробав.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.