|
Верувате ли во задгробен живот? |
Внеси реплика | страница <1 34567 17> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka Anakin.
Rome jas nemam potreba od nikavo spasuvanje, nitu me goni nekoj, nitu imam nesto na sovest, nitu sum kriminalec.... A vo moeto srce, za razlika od tebe se onie sto mozam da gi vidam, slusnam , gusnam ... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
to be butel
znaes so e najdobroto vo ova rabota toa so nema nikoj iznad nas do nas. so nas, vo nas ima kolku sakame no nad nas nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
колку има во вас и што има во вас а за над вас вервајми оти има има и има но ке го видите еден ден |
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje
kje kje so znam dali mi e potrebno toa rome |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кое не ти е потребно сакаш да кажиш Госпо не тие потребен?или нешто друго објасни те молам
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali mi e potrebno da go vidam eden den toa se prasuvam podobro da neodam nikade nego vo pekolot kako so vikas ti ( za nevernicite) znaes so da mi objasnis zasto se vikat VERNICI i VERUVANJE????????????????? ako navistina postoi? zar ima nekoi vernici koi veruvat deka 2+2=4 ili vernici koi veruvat deka zemjata se vrti okolu sonceto? |
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
анакин изгледа имаш страв од Бога па наместо да се покаиш ти велиш поарно да одиш во пеколот неместо да го видиш Госпо?извини ама со тоа ти го прифаќаш ѓаволот побро од како Госпо.но ако дојдеш кај Христос и навистина со цела душа и цело срце верваш оти Христос тука беше и умре на Крстот и Воскресна и покајсе од грешките ти нема да бидеш суден од Бога туку ќе одеш во Рајот.а за верници ова је работата веруваме во скоро све како што рече 2+2=4 и планетата се врти околу сонцето ама ние верваме оти све тоа је направено од Госпо.ние верниците не сне будали луѓе но нему даваме кредит на природата туку на Бога.оти природата нема темели на што да стои и на што да и веруваме.
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sakam da veruvam vo nesto
sakam da znam za nesto razbiras li ti razlikata vo sto e?????????? |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne veruvam deka 2+2=4
jas toa go znaaaaaaaaaaaaaaaaaaam |
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добро што сакаш да знајш ќе се потрудам да ти објаснам, и да знам што је разликата .но ако знаеш нешто значи и ќе поверуваш ако има логика во тоа ,ама ти за џабе ако знаеш што да е и не веруваш ,неби требало да го употребиш во дискусии оти може секој еден да те врти ,ако застаниш на здрави нозе во тоа што знајш и веруваш ,никој не ќе може да те фрла лево десно.
|
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka stojat rabotite
se sobrale nekolku lugje i pocnaa da veruvat deka za 10 dena kje bide kraj na svetot tie stanale vernici drugi pocnaa da se ubeduvat i da veruvat deka ako vaka prvat nema da umrat i kje odat vo rajot i tie stanale vernici tretite veruvat deka eden den kje dojdat marsovci i kje gi odnesat na mars i tie se vernici site vo nesto veruvat zatoa sto se vernici a nikoj neznae poslem kje se ispotepat oti pocnale megusebno da se ubeduvat deka toa sto veruvat e tocno a rdugoto nee zasto??????????????? zatoa ste neznaele kako da dokazat edni na drugi a znaes zasto??????????? veruvanje nemoze da se dokaze Изменето од anakin - 01.Мај.2007 во 01:50 |
|
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
individualno razmisluvanje vredno za diskusija.nemora sekogas da se slozuvame edni so drugi no treba da go pocituvame nekogas i tugoto mislenje kakvo i da e...........
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојето верување је од Библијата.јас и мојата фамилија верваме оти Библијата је на Госпо зборот и намаме најдено контрадиксии во Неа .но во други книги има многу контрадиксии.и дека веруваме во Исус Христос имаме видено големи чуда ама пули вака јас тоа што верувам ке се дознае на крајот дали је така или не но неможам да замислам оти да не је оти го имам видено Христос во визиа и се што ми покажува све ми се исполнува затоа мојата верба во Него је голема.но за жал оние кој не веруваат ,пробвам да им кажам ама до нив је дали ќе прифатат или не јас важно пробав.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |