|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 98> |
Автор | |
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kazi nekoj
|
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
protestantsdonotneedcouncilsthatiswhywehavethisFORUM.com
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zajadeni poveke so katolicite otkolku so pravoslavnite
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нееее. со католиците напраивме смир-смир, и трипати околу ватикан свртевме и фрливме паричка у фонтаната у рим...
се шалам, ама католичката црква доживува голема преродба, се надевам ќе имаат храброст да одат до кај што треба... Во многу земји веќе радо дебатираат со „протестантите“, дали дека се чувствуваат загрозени, не знам... Знам дека во Бразил на пример, земја порано 100% католичка, сега има 30 милиони „протестанти“ и веднаш и католичката црква реагира со многу поголема активност и духовна борба... Изгледа како и во се, „конк*ренцијата“ е здрава работа... за жал, на истокот е се уште зачмаеност... уште сме во среден век, духовно... Изменето од аџија - 06.Април.2007 во 23:55 |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na istokot ne deka sme vo sreden vek tuku ti velam deka postoi strav deka se shto ne e pravoslavno,katolichko e sekta...osobeno do doagjanjeto na Boris za pretsedatel i za "protestantite"ne se znaeshe mnogu
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е важно дали протестантите или католиците или православните. Кога реков зачмаеност, мислев ОПШТО на духовната клима... Не постои интерес, не постои ниту сериозна активност да се разбуди свеста на македонскиот човек...
Некои не можат, премногу се мали, етикетирани итн., а другите кои можат и се доволно моќни и почитувани од народот за да можат, се задоволуваат со некаква квази духовност, некаква мешавина од фолклорно друштво и етномузеј, со примеси на бутик... Изменето од аџија - 07.Април.2007 во 00:06 |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti kazav mozebi ednash...ako im spomnesh Biblija mislat si zabegan 100%
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа што ќе мислат другите, не ја менува нашата ЛИЧНА одговорност кон верата...
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali mene mi se chini ili site vie koi ste vernici tolku strasno ,duri i agresivno ja branite vasata vistina sto deluvate duri i zastrashuvachki vo odreden moment za onie chlenovi koi sakaat doprva da nauchat neshto...vie ne debatirate nekogash..vie se spremate za verska vojna vo nekoi od postovite
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само борбата на аргументите белег... се друго би било нехристијанско... И погрешно замислуваш дека ние сме којзнае колку „напредни“ во верата, а ти некаде „назад“... СЕкој од нас учи за верата секојдневно и се обидува да го придвижува својот духовен живот и карактер нанапред...
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NA VREME SAMO KOGA KJE SE VOVEDDE RELIGIJA
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da znaesh deka sum nauchila mnogu za verata od ovoj forumsamo mi e mnogu zal shto se chuvstvuva strav kaj pravoslavnite od protestantite...i mi e zal shto se tolku bliski so katolicitea lichno jas papata ne go podnesuvam isto kako shto tebe mali simo ne te podnesuva Prashanjeto shto sakam da go postavam e...dali nekade vo Biblijata e kazano,odredeno koga i kako da se spomenuvaat mrtvite...na primer kaj pravoslavnite se iznesuva 3 god.......zoshto?Kako? Изменето од beleg - 26.Април.2007 во 00:06 |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas nauciv mnogu na ovoj forum. ne za verata, ama za psihologijata na lugjeto MNOOOGU!
a ova so papata, ne znam, mozda ti e percepcija sto ne znam do kade e tocna. Sigurno e deka papastvoto kako institucija e osporeno od site vistinski hristijani... no za toa drugpat! ajde jas da postavam edno prasanje, za vase mislenje> Dali Hristos da e ziv denes, bi setal so mantija i brada, ili bez? |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sigurno bez mantija...mislam dolga koshula....zoshto koga bi ziveel vo Norveshka bi zamrznal....Mislam alishtata na Isus odgovarale za mestoto i vremto vo koe ziveel.A za brada...stvarno neznam.So ogled na toa deka togash nemale bigchinjaa sega ima i depilatori...stvarno e diskutabilno
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |