IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Бошковски ослободен, Тарчуловски виновен!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бошковски ослободен, Тарчуловски виновен!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 23>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 09:53
Originally posted by speed speed напиша:

Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

LOLLOLLOLLOL Jas svoeto mesto sum si go nasol, tuku ti gledaj za svoeto. A mestoto na brat ti Ljube mu e vo zatvor, dodeka ne dokaze deka ne napravil voeni zlostorstva. A toa e zatoa sto toj si go bese utnal mestoto, mesto da pravi serbet, se nafati da bide minister za vnatresni. LOLLOLLOLLOL

abe dosta ides protiv nas.........a ahmeti so ne go utnal on  mestoto....?

Site dobro gi znaeme izjavite na brat Ljube , denta koga se osvijuvase Aracinovo i deka so sledna izjava ke ni se javi piejki kafe na sred Aracinovo , i vtorata famozna izjava deka Ahmeti stom ke stapne vo Sobranieto ke bide uapsen, a sepak toa ne se sluci....zosto brat Ljube se pogazi samiot sebe i gi izdade site sto veruvaa vo nego?

Makedonija ne ja branea ni brat Ljube ni Johan, mozebi ja izdadoa, ja branea nekoi obicni smrtnici kako Jane Pirganovski koj e 3 godini vo koma i za kogo MPC ne naogja za shodno da se pomoli. Zosto? Nema da ima nikakva korist od toa najverojatno...

Изменето од Анастеа - 22.Мај.2010 во 16:01
Maki
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 10:13
Аман бе луѓе пишувате како некој да ви прераскажал а не како да сте го живееле времето што ви е на вас зошто толку омраза кон Македонец прво па после Бошковски или Јохан.Пошто јас бев у Арачиново ке кажам дека грешиш и дека наредбата за повлекување дојде од претседателот Трајковски знаеме со какво сценарио за повлекување на Терористите.За изјавата на апсењето паметиме сите но исто паметиме дека Бошковски беше уапсен веднаш по изборите и не стигна да го види Ахмети во собрание воопшто дури и гарантирам дека сето она што го вети на сите припадници на одбрамбените Македонски сили ги исполни а да не заборавиме дека и Бошковски беше на фронтот исто како што беше Јане Пиргановски и јас но Јане е во Болница а јас и Бошковски не сме дали тоа значи дека и јас не сум ја бранел Македонија бидејки МПЦ не се помоли ни за мене.Аман - апелирам и запомнете тоа се Македонци прво па после се ако се криви треба нашиот суд да ги суди а не Хаг
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 12:20

LOLLOLLOLLOL Jas svoeto mesto sum si go nasol, tuku ti gledaj za svoeto. A mestoto na brat ti Ljube mu e vo zatvor, dodeka ne dokaze deka ne napravil voeni zlostorstva. A toa e zatoa sto toj si go bese utnal mestoto, mesto da pravi serbet, se nafati da bide minister za vnatresni. LOLLOLLOLLOL

Нели беше по `вашите` закони дека човекот е невин додека не се докаже дека е виновен?
Или, тоа за македонците не важи?
Тие треба нему да му докажатр дека е крив, а ако не можат, тој е невин и си оди дома, без разлика што сонуваат разни аљабањци во тија тиквите утнати.

Инаку, фала на прашање, јас моето место си го најдов одамна. Во мојата земја постио нешто што се вика леро и бањање, покрај зима и скијање. И комшиите ми се цивилизирани нации а не маја индијанци!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 13:43
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Аман бе луѓе пишувате како некој да ви прераскажал а не како да сте го живееле времето што ви е на вас зошто толку омраза кон Македонец прво па после Бошковски или Јохан.

Ne postoi nikakva omraza. Jas zboruvam za principi i stavovi, koi ocigledno na brat Ljube mu nedostasuvaat. Naredbata dosla od Trajkovski, no onoj koj ima svoj stav i princip ke kaze, jas ne se soglasuvam so ova i ke si dade ostavka i ke im objasni na onie koi mu veruvale deka poradi nekoja visa sila bil sprecen da gi ostvari svoite vetuvanja...

Toa go napravi Dimitar Dimitrov koga bese minister za kultura i bese protiv odlukata za dvojazicno vodenje na ucilisnite dnevnici vo nekoi mesta.... nisto strasno da si go zadrzis dostoinstvoto i da ne bides samo slep izvrsuvac na necii naredbi.

Za toa sosema se slozuvam deka Hag ne e mestoto kade treba da im se sudi na nasite lugje, neka se sudi tuka, no sto se slucuva tuka, tokmu tvojata partija gi amnestirase onie koi lezea za dela protiv drzavata , pa uste i gi prati kako ambasadori po svetov.

Изменето од butel2 - 18.Април.2007 во 13:46
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 15:39
Originally posted by Калпазан Калпазан напиша:

Нели беше по `вашите` закони дека човекот е невин додека не се докаже дека е виновен?
Или, тоа за македонците не важи?
Тие треба нему да му докажатр дека е крив, а ако не можат, тој е невин и си оди дома, без разлика што сонуваат разни аљабањци во тија тиквите утнати.

Инаку, фала на прашање, јас моето место си го најдов одамна. Во мојата земја постио нешто што се вика леро и бањање, покрај зима и скијање. И комшиите ми се цивилизирани нации а не маја индијанци!

Covekot e nevin dodeka ne se dokaze, no osomnicenite za ubistvo gi stavaat vo pritvor tamu da go cekaat sudenjeto. Boskovski e osomnicen za ubistva (surovi i nepotrebni za Makedonija), a ne zatoa sto ja branel drzavata.

A za leto i bananje prijatele da ne zborime, takvi leta kako vo Kanada ne si videl. A i maja indijancite ostavi gi, tie se nekade mnogu daleku. LOLLOLLOL
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 15:56

Ние не те вреѓаме тебе личност туку постапуваме "човечки" исто колку што ти "човечки" постапуваш спрема Љубе и Јохан.Мое мислење кое не сакам воопшто да го наметнам туку само го пишувам со што сакам да го искажам тука е дека како човек ако не како Македонец треба да сочувствуваш со останатите Македонци за да видиме дека и ти си Македонец неодроден иако си далеку за да се покаже дека македонците барем со своите луѓе знаат како да постапуваат па ако имаат кривица нека ги и судат како што во моментот толку криминалци се судат но во Македонија а не да суди некој таму кој не го знае воопшто Балканскиот принцип на опстанок и главната поента за што овие дваица Македонци се во Хаг а тоа е "победи или ке владеат со тебе" како што гледаме во моментот Не се лути веднаш си правиме муабет и нормално е да не се сложиме сите околу се ете видиш како Брза си знае но сепак неопростливо е твој човек македонец да оставаш на лешинари да го судат

Tesko mozam da se snajdam vo tvoite misli, nemas nitu edna tocka.

No da ti kazam deka se kontriras samiot sebesi. Prvo si covek pred makedonec, a veke vo sledniot post si makedonec pred covek. Pa ako si covek pred se, ke znaes deka i ubienite se lugje i zasluzuvaat pravda. I edinstveno opravduvanje za nivnoto ubivanje bi bilo samo ako zivotite na bezbednosnite sili bile neposredno zagrozeni. A toa lesno se dokazuva.

Nekoi ucesnici vo forumov se postavuvaat kako sudii, pa sudat za drugite kolku se makedonci, pa se odrodile, i slicni etiketi. Ne osekjam potreba tebe i na drugite da im dokazuvam dali i kolku sum makedonec. Ako ne ste sposobni da poglednete nadvor od svojot nacionaleni blok, ne mozam da vi pomognam.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 22:47
Сум човек но тоа незначи дека можам да дозволам да ми дубат на глава сите што ке поминат низ Македонија.Мојот муабет беше - (овој пат со точки и запирки) доколку мислиш дека Љубе и Јохан се виновни да се судат у Македонија - да ги суди нашиот Македонски суд за нешто што направиле во Македонија.Ти немора да си националист биди си ако сакаш и ултра либералец но немој против своите луѓе да идеш и тоа во корист на најголемиот Македонски непријател,мислам апсурдно и смешно-жалосно е брат против брат во најтешкото време за Македонија.
Јас воопшто не те обвинувам,сигурно си екстра нак*рчен на нашиве политичари и нив ги кривиш за твоето печалбарење,но размисли вака немора од човечност нели кажав ако се криви нека им се суди у Македонија туку од братска гледна точка (сепак си Македонец како и овие дваица) ако брат на брата не му помогне и не го подржи кој друг.
Ке повторам Македонија секогаш патела од синдром на кукавичлук,домашно предавство или продадени души но време е тоа време да се заврши,време е нашата национална свест да ја направиме НАША - МАКЕДОНСКА а не кога треба да е наша а кога треба ај не е наша
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2007 во 22:53
 makedoncite najmnogu niz vekovite stradale od makedonci...site sto se protiv VMRO sega velat-ljube da se obesi...abe sto ima vrska partijata so ova....eeeeejjjjjjjjjjjj
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2007 во 00:41
boogi,...shto se sekirash?,..i da go osudat(a,treba),....posle toa bistriov narod ke si go izbere za pretsedate,....toa mu e vo krvta,..l
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2007 во 11:33
Ама, оној, другиот, уште побистар `народ`  вољи да му коље уше и да му шкопа нос!
Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2007 во 19:09

Сум човек но тоа незначи дека можам да дозволам да ми дубат на глава сите што ке поминат низ Македонија.Мојот муабет беше - (овој пат со точки и запирки) доколку мислиш дека Љубе и Јохан се виновни да се судат у Македонија - да ги суди нашиот Македонски суд за нешто што направиле во Македонија.Ти немора да си националист биди си ако сакаш и ултра либералец но немој против своите луѓе да идеш и тоа во корист на најголемиот Македонски непријател,мислам апсурдно и смешно-жалосно е брат против брат во најтешкото време за Македонија.
Јас воопшто не те обвинувам,сигурно си екстра нак*рчен на нашиве политичари и нив ги кривиш за твоето печалбарење,но размисли вака немора од човечност нели кажав ако се криви нека им се суди у Македонија туку од братска гледна точка (сепак си Македонец како и овие дваица) ако брат на брата не му помогне и не го подржи кој друг.
Ке повторам Македонија секогаш патела од синдром на кукавичлук,домашно предавство или продадени души но време е тоа време да се заврши,време е нашата национална свест да ја направиме НАША - МАКЕДОНСКА а не кога треба да е наша а кога треба ај не е наша

LOL Abe prijatel, ke ti dubat na glava i ke ti go toporat uste povekje. Zatoa sto Makedonija i posle 16 godini samostojnost (mozebi treba da broime i od '45, MK bese kompletna drzava i vo SFRJ, bez ministerstvo za nadvoresni raboti) ne e sposobna profunkcionira kako kompletna drzava. Sto me zasmejuvas, za koi makedonski sudovi zboruvas? Sudovite vo MK gi sudat i osuduvaat samo onie sto nemaat politicki grb. Da bese Makedonija drzava kako sto treba, nitu Boskovski ke bese minister, nitu ke bese vo Hag, nitu pak ke imase vojna.

LOL I fala ti za psihijatriskata seansa, sto mi pomogna da gi iznajdam pricinite za moeto "pecalbarenje", mi ustede $500. Ustvari, jas ne sum "pecalbar" ili "gurbetcija" tuku drzavjanin na Kanada po svoj izbor, bez namera da se vrati vo Makedonija. Na makedonskite politicari sum im BESKRAJNO BLAGODAREN sto mi ja olesnija odlukata da se iselam i da se trgnam od toa ludilo tamu.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2007 во 23:28
Цитирај LOL Abe prijatel, ke ti dubat na glava i ke ti go toporat uste povekje. Zatoa sto Makedonija i posle 16 godini samostojnost (mozebi treba da broime i od '45, MK bese kompletna drzava i vo SFRJ, bez ministerstvo za nadvoresni raboti) ne e sposobna profunkcionira kako kompletna drzava. Sto me zasmejuvas, za koi makedonski sudovi zboruvas? Sudovite vo MK gi sudat i osuduvaat samo onie sto nemaat politicki grb. Da bese Makedonija drzava kako sto treba, nitu Boskovski ke bese minister, nitu ke bese vo Hag, nitu pak ke imase vojna.

Ние воопшто изгледа не се разбираме,исто како што не е на Македонците да судат и кажуваат дали во Квебек треба да се зборува Француски,Англиски или Македонски така и на Хаг не е да суди Македонски граѓани,како и да е и колку и да мислиш ти дека не е во Македонија судството регуларно нели со работа се стекнува искуство ако не им дозволиме на Македонските судови да пресудат како воопшто Македонските судии ке работат без соодветно искуство - на крајот на краиштата нели работата го прави човекот подобар и поискусен но можеби во Канада е подруго можеби во Канада не умираат

Цитирај LOL I fala ti za psihijatriskata seansa, sto mi pomogna da gi iznajdam pricinite za moeto "pecalbarenje", mi ustede $500. Ustvari, jas ne sum "pecalbar" ili "gurbetcija" tuku drzavjanin na Kanada po svoj izbor, bez namera da se vrati vo Makedonija. Na makedonskite politicari sum im BESKRAJNO BLAGODAREN sto mi ja olesnija odlukata da se iselam i da se trgnam od toa ludilo tamu.

И извини за погрешната интерпретација на "твоето печалбарење" но мислев бидејки пишуваш и разбираш македонски дека си Македонец и нешто лошо те натерало да си ја бараш среќата надвор од македонија но ако сум грешка еве повторно СЕ ИЗВИНУВАМ.Како што гледам тебе сите оние лоши политичари,судии и криминални бизнисмени ти помогнале и сега баш ме збуни зошто си толку против нив или ова е оној poznat Македонски синдром - "рани куче да те лае" Ме збуни пријателе сега потполно
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2007 во 16:32
Еј па немојте така да зборите , реално, достојно и патриотски е да се мисли, да се брани бар со збор она што е ваше! А тоа не е моронски , баш напротив ! Многу е жалосно  што сиве овие 12 г со Сдсм народот го изгуби националното чуство и сите се претворија во вистински предавници и кукавици незнаејки дека со тоа се срамат најпрвин себе си пред другите а потоа и државата!!!!!

Продолжете со темата ова  беше малце офф топк, поздрав!Wink
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2007 во 21:56
Па баш жалосно што е ова??Македонија страда од ваквиDeadDeadDead

Но јас па ова го глеам и од друг аспек кој само се препишува на субјектив кај истиве! Досега со Сдсм и немаше реално за што да се сака државата и да се биде со патриотско чуство во тотален апсурден систем на одпаднати вредности и економска криза која треба допрва да се реконструира....

Сепак мислам дека и да не си голем патрот во вакви случаи треба стварно бар ако ништо друго со еден збор да се  поддржат, а во овој случај конкретно вистината!Wink

Изменето од SeXY - 24.Април.2007 во 21:57
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,656 секунди.