|
ПОЧИТУВАЊЕ НА СВЕТИТЕ ИКОНИ |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | ||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи одиме постапно , читај внимателно аџија и сите кои сте против ЦРКВАТ ХРИСТОВА |
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова ми е најнебулозниот дел од целиот пост на Чаир... Како може, СЕДМИОТ (ееееј, не првиот, не вториот, не петтиот, туку седмиот, замислете!) Вселенски собор, одржан цели 787 години по Христос, односно на нас ни е поблиска годината на откривањето на Америка отколку СЕдмиот Собор што му е БЛИЗОК до Христос, НЕКОЈ СТАРЕЦ, да се сети дека имало таму некоја икона од ИСУС? Знаете многу добро, дека ваква теза ПАЃА во вода при секое научно (односно фактографско) истражување... А знаете дека Христијанството не е спротивно на фактите и науката, туку нивни исполнител до ЈОТА! |
||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одма во првата реченица ти најдов грешка.... Не ја обвинуваат сектите Црквата, туку Црквата ги обвинува еретиците дека се идолопоклоници со поклонување на иконите... Конташ? |
||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не протестанту -прочитај го мојов пост до крај за ТИ ДА СКОНТАШ |
||
(kоран 10, 94)
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма тој што си ја има мувата мора да си ја ишка... Може до утре да постирате, нема да докажете дека иконопоклонството не е идолопоклонство... Златно теле, во модерна верзија...
|
||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој не си ја ишка мувата на капата , само со тешко срце , сакаме да убедиме еден ОТПАДНАТ БРАТ од ХРИСТА , и сакаме да го вратиме и присоединиме кон Светата Соборна и Апостолска Црква
|
||
(kоран 10, 94)
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И тоа го пишува во мојот пост кога престанале гонењата на верата Исусова бочнал да се зголемува квантитететот но да се намалува квалитетот било решено на седмиот вселенски собор зошто тогаш се појавила потреба за тоа тогаш се појавила ереста царот Лав III Исавријанец во 726 год започна да ги оспорува иконите |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro be chair si informiran za ikonite da tie se slika kako shto na deneshen den imame sliki od familijata,no netreba klanjanje i molitvi do niv so toa Bog se luti,i nemi veli ne se molat na ikoni koga samite popoj se molat na ikonite i im velat na narodot.i so drugo edna stvar se poklonuvaat pred ikoni je pari ostavaat na niv i se prekrstuvaat pred niv a kolku luge go praat toa od na Hristos ikonata
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
оставањето пари не е за светителот туку тоа е донација за црквата на светителите не им треба ништо материјално а за митови јас јасно напишав што треба потикнува кај нас иконата |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
chair edno prashanje koga ke ja napraat mother terreza svetec obavezno ke napraat i ikona dali je tochno da se molime preku nea na nashiot Gospo?
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајка тереза сега римокатолиците ја прогласија за beatifikus(блажена) кога ке ја направат сцетителка сварно незнам во православиот свет обично се чака Бог да ја прослави со нетрулежно те со миротечнир. а кога ке ја направат светителка сигурно ке и направат и икона а за тоа далитреба да се молиме веке еднаш пишував нама да се повторувам |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наградно прашање: Како точно гласи стихот наведен подоле?
или
Изменето од EvAngelos - 18.Април.2007 во 01:35 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прочитај го мојот прв поста и во него јасно пишува како се почитуваат икони и како се слават светителите
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |