|
Влез на компјутерот од било кој друг компјутер |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
forilhan
Нов член Регистриран: 15.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Март.2007 во 10:47 |
|
Здраво,другарчиња ме интересира како можам да влезам на еден компјутер од било кој друг компјутер на пр. јас сум на работа и сакам да влезам на Desktop и да работам на мојот компјутер дома преку интернет???
|
||
>> ILH <<
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa ke napravis remotecontrol....potrebno ti e ip adresata od tvojot computer ali me mrzi sea brat
PS: ustvari klikni HELP and SUPPORT vo start, vnesi REMOTE DESKTOP i sve ti pisue Изменето од LouWeed - 21.Март.2007 во 10:57 |
||
trafik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ТатароТурко-Монгол Регистриран: 10.Декември.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ultra VNC http://ultravnc.sourceforge.net/ Съдържа две части: - сървър, който се инсталира на компютъра, на който е необходимо да се работи отдалечено и клиент, който се пуска от който и да е компютър в същата TCP/IP мрежа. Всички права се задават от сървъра и спокойно можете да вършите каквато и да е работа на отдалечения компютър без даже и да го знаете къде е. Ultra VNC осигурява пълен достъп и контрол до отдалечената машина работи и с Hamachi
Hamachi VPN мрежа http://www.hamachi.cc/Hamachi e безплатна програма, представляваща посредник за осъществяване на защитена директна P2P връзка между всеки два компютъра в Интернет, Без значение стартираните firewall и начина по който са свързани към Интернет. програмите са безплатни така с тези две програми имате връзка с компютър който няма реално IP и дори не е от вашата мрежа дано да съм ви бил полезен Изменето од trafik - 21.Март.2007 во 17:58 |
||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ili vaka odi vo ramstor i vo knizarata na prviot sprat ima edna kniga hakerski tajni okolu 2000 den e pa kupisija i ke naucis
|
||
trafik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ТатароТурко-Монгол Регистриран: 10.Декември.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
игри on-line просто си създаваш VPN мрежа с хора от различни мрежи Изменето од trafik - 22.Март.2007 во 18:14 |
||
ViPeR
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 15.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
www.logmein.com
e dobar web sajt za remote desktop.. sto nema potreba.. da ..
znaes ip adresa, bidejki simnuvas klient koj samiot praka informacii .
|
||
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
baraj Ultra VNC :) koga ce go najdes ce ti bide jasno za sto ti zboram:)
Ultra VNC win32 viewer 1.0.1 released
altavista preporacuvam ili idi preku ftp da baras tolku od mene poubo zdravje:)
|
||
|
||
ice_dmx
Сениор Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нет бус! било каде било кога
|
||
dudenz
|
||
Митко
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам зошто толку лоши совети, со исклучок на првиот кој беше недокажан. Зошто да се користи дополнителна програма кога самиот Windows веќе има Remote Desktop ?
За forilhan: На компјутерот што ти е дома (поточно, на оној компјутер каде што ќе сакаш да се закачуваш), иди десен клик на My Computer и кликни Properties. Потоа оди во "Remote" табот и таму штиклирај го "Allow users to connect remotely to this computer". По default можеш да влезеш само од административниот account, Administrator (доколку не ти е сменето името на user-от). Доколку сакаш да додадеш од друг user да влезеш тогаш на истото место кликни на "Select Remote Users...", потоа на "Add...", потоа на "Advanced", и стисни на "Find Now". Кога ќе стиснеш на "Find Now" ќе ти се отвори листа со user-и. Од таму одбери го user-от на кој што сакаш да се закачуваш и кликни "OK", едно 4 пати додека не искочиш скрос од Properties на My Computer. Со ова си завршил со сетирањето на компјутерот кој што ти е дома. Инаку што се однесува до IP адресата, доколку не ја знаеш IP адресата што ти е дома, отвори www.showmyip.com од компјутер дома и ќе ти ја прикаже. Е сега.. откако се ова ќе го наместиш и ќе ја знаеш IP адресата, од компјутерот на работа иди во "Start", "All Programs", "Accessories", "Communications", "Remote Desktop Connection". Е сега во полето каде што ти пишува "Computer" ќе ја внесеш IP адресата и ќе стиснеш "Connect". За повеќе подесувања кликни на "Options >>". Е сега дали ова ќе ти успее зависи од многу причини, пример дали дома имаш Router, Firewall, итн. Тоа е тоа на кратко. :) Поздрав! |
||
Mitko
|
||
trafik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
допалнителната програма Hamachi ти трябва ако компютъра в който искаш да влезеш няма реално IP и не е от твоята мрежа
ако знаеш друг начин да влезеш в друга мрежа и компютъра да няма реално IP кажи как става Изменето од trafik - 14.Април.2007 во 17:38 |
||
forilhan
Нов член Регистриран: 15.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок фала многу другарчиња а посебно за МИТКО да се е ок само јас имам проблеми на компјутер на работа имам Windows Xp Media Center 2002 и нема " Remote Desktop Connection " ке треба да го преинсталирам на Windows Xp Proffessional за да функционира добро
|
||
>> ILH <<
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zigi
Група Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На пример XP home верзијата нема Remote Desktop(а ете и Media center нема).Значи треба да си спуштиш додатни апликации и тие не мора да се Microsoft:). А за IP адресата не мора да одиш на никој website за да си ја дознаеш туку оди на start/run - внеси cmd и потоа внеси ја командата: ipconfig /all. Изменето од zigi - 15.Април.2007 во 02:07 |
||
REBEL CODE
|
||
Митко
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И оп, одма делува збунувачки за обични корисници кога ќе видат 20 реда непознати информации (зборувам за ipconfig /all) :) Официјални информации: Windows XP Media Center Edition 2005: Remote Desktop and Encrypting File System support are still included. Во продолжение за forilhan: Нема потреба да го ре-инсталираш оперативниот систем, таман работа. Од тука можеш да го download-ираш "Remote Desktop Connection" програмот за Windows или да прочиташ инструкции како да го инсталираш ако го немаш: http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx Поздрав :) |
||
Mitko
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |