![]() |
|
Марксизам |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vo totalitarniot rezim ti kazuvat sto smees
vo demokratijata sto nesmees taka da isto ti se fakja sekogas si pola informisan abe koj kako znae da pliva vo znaenje sto smee ili vo znaenje sto nesmee sekogas i sekade ima ajkuli i mali ribi |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
nasproti se vo demokratijata ima posurova realnost-nazalos....
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
pa izgleda toa e poradi toa sto ajkula vo total e mala riba a mala riba e sardina vo demokratijata no ubava vest sardinite vo total. stanuvat ajkuli vo demokratijata hahahahahh |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
U sekoj slucaj i dvata sistemi se nesovrseni
demokratijata ima mnogu nedostatoci
najvazna e onaa na takanarecenata
,,tiranija na mnozinstvoto nad malcinstvoto"
samo kaj nas vo MK tie poimi sodrzat i etnicki karakteristiki.
|
|
![]() |
|
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
komunizmot e idealen ama e utopija....
![]() |
|
![]() |
|
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Idealnosta e relativna nisto ne e sovrseno...prasanje e dali nekogas ke postoi sovrsen sistem
koj ke bide obozuvan od site opstestveni entiteti, bez razlika na etnicka, verska i druga pripadnost zosto sekogas ke postojat luge zelni za mok, za vlast, za istaknuvanje nad drugite za smetka na drugite itn..........
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
abe ova e marksizaaaaaaaaaaaaaam a ne vasite zalopjki za tito ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Umorna sam od zivotaaaaaaa.....
![]() i nemam veke misli za koja sila koj proizvoden odnos
go ebela i so stanalo ...............
aj ke mi kazete kakvi deca se rodile bas me zanima da znam
![]() |
|
![]() |
|
pa da ,a znaes i so sum slusnala deka vo demokratijava "nasa" "nekoj si"
gazdi imm se derele na vrabotenite ne sum za marksizam ama sum za pocituvanje na lugeto pred se nezavisno od koja bransa se....denes si gazda a mozda utre ne ili seti se na vcera,a vcera i ne e taka daleku... |
|
![]() |
|
deteto -bebeto e cist list hartija... |
|
![]() |
|
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Vo odnos na demokratijata, najdobra definicija sto sum ja videl e onaa podolu vo mojot potpis.
Inaku represija mnogu lesno se sproveduva vo demokratski sistem, mozebi uste polesno otkolku vo komunizam ili tiranija. Za razlika od drugive sistemi, vo demokratijata represijata sekogas zapocnuva na edno povisoko nivo, odnosno seks vo mozok. Zatoa retko se javuva bunt, bidejki represranite se ucat da ja sakaat represijata. Isto kako sto ti velis deka se e relativno, a toa te porazuva vo poim. Apsurdno, neli,.... No toa ti e demokratija, seks vo mozok. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Warlord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Февруари.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 85 |
ja chitam pak i pak i mislam deka ja razbiram.. ama ne sum siguren...
ili imat mnogu sho da se razberit ili nemat nisho sho da se razberit...
ama siguren sum deka imat mnogu sho da se razberit,....
![]() samo daj mi sistem na vladeenje so pomalllku sex vo mozokot ???
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |