|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 23456 18> |
Автор | |
Pimp Daddy Manev
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele ja kolku mrazam matematika...ama cel zivot ne sledimene ke mi treba pomos okolu zadacive pri krajov...se nadevam ke mi pomognete
|
|
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na edna breza ima tri granki,na niv uste tri granki na niv uste tri kruski
kolku kruski ima a? |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
3=3абеган
Изменето од angied - 08.Април.2007 во 13:56 |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe na breza nema kruski
|
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ti stvarno si bil zabegan!! |
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve edna zadaca po matematika: Kolku bile pajki sto letale na jug ? Gi pozdravile pajkite i im posakale sreken pat na jug ... i pritoa im rekle: - sreken pat 100 pajki !!! Tie odgovorile: - Ne sme 100 tuku seme kolku sto sme i uste ednas kolku sto sme i polovina kolku sto sme i cetvrtina kolku sto sme i plus so se tebe ke bideme ravno 100 pajki ... !!! Kolku pajki bile vo jatoto ??? |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е стара задача :)
Да речеме дека пајки имало x. Тие рекле: ние сме толку колку што сме и уште еднаш колку што сме; значи 2x, и половина колку што сме, значи x/2 и четвртина колку што сме, значи x/4 и со се тебе ќе сме 100. Равенката што треба да се реши е следната: 2x+x/2+x/4+1=100 Со средување се добива: 11x=4*99, а оттука x=36. |
|
|
|
angied
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И по мојата математика излегуваат 36 пајки
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe sto pajki se
|
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a kolku vreme letaat?
|
|
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde ve molam ovaa matematika resheteja. Bile 3 i imale po 10 evra.vkupno 30evra. poshle vo hotel da prenokevaat i gi koshta 25evra.mu dadoja 30 evra na gazdata i toj im vrate 5evra,sekoj eden zede po 1 evro i mu ostanaa 2evra,nemozat da gi delat megu trojcata i mu gi dadoja na gazdata od hotelot kako tip.e,sega lugeto imaat po 1evro znachi gi koshta po 9evra sekoj eden.prviot plati 9evra vtoriot plati 9 evra toa se 18 evra i tretiot plati 9 evra i toa se 27 evra plus 2 evra shto mu dadoja tip na gazdata toa se 29 evra,e sega fali 1 evro kade je toa. 9+9+9=27+2=29 fali edno evro oti pochnaja so 30 evra.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej daj molim te ne mi ja vregjaj intelegencijata
Taa matematika vaka odi: 9+9+9=27 (toe se parite site trojca sto gi dale) e sega ti pravis opticka varka posto gi dodavas 2-te evra so mu gi dale na gazdata a u stvari treba da gi dodades 3-te evra sto gazdata im gi vratil znaci: 9+9+9+3= 30 evrejcinja U sekoj slucaj dobar stos |
|
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa je freshno pak ke ti kazam pochnaja so 30 platija 25 toj im vrate 5 tie si zedoja po 1 i 2 mu dadoja tip znachi 9+9+9=27 i 2+29 brojam po 9 oti im ostana po 1 vo zepot |
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
superbaby
Сениор Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze sega od 3ti septemvri
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |