|
И ние сме тука |
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Автор | |
jasminaiva
хумани Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отворена паралелка за аутизам во Струмица
Кој го пропуштил весникот може кратко да прочита
|
|
"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
|
|
strurcence
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
konecno nesto da se prevseme |
|
Сега знам дека нисто незнам!
|
|
jasminaiva
хумани Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште една акција ама во Америка |
|
"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
|
|
jasminaiva
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ова е сајтот на Аутизам Европа Изменето од jasminaiva - 22.Март.2007 во 10:28 |
|
|
|
city_girl
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemav vreme da gi procitam site komentari, no otprilika vidov za shto stanuva zbor.
Samo sakam da ve pozdravam i da ja podrzam vashata akcija so nadez deka ce mozeme da sorabotuvame vo Idnina! Well done guys! |
|
Swallow the fiction you are fed and your life will be yours no longer!
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти благодариме на поддршката !! Вашата акција е исто така прекрасна , доколку со заедничка соработка обезбедиме помош која некому силно му е потребна би било прекрасно ! :)
|
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
golema podrshka i od mene
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Радосен сум што можам да споделам со вас дел од плодовите на акцијата за помош на Децата со Аутизам и нивните семејства . Пар од нас ја осмислија и иницираа ,но заедно со сите вас кои на било каков начин дадоа поддршка и со сите вас кои ке се одлучат за тоа да го направат во наредниот период , цениме дека таа почна да ги надминува нашите очекувња .
Најпрво би сакал да ве информирам за следново .
Благодарејки на темата која ја отворивме а со самото тоа и ја анимиравме во јавност, не контактираше
Г-ѓа Гордана Пирковска Змијанац
програм менаџерка и основачка на
Прва детска амбасада во светот Меѓаши
и изрази спремност да помогне . Остваривме контакт , се видовме во просториите на амбасадата и резултатот на тоа е следниов
Вчера во 18 часот , во просториите на Меѓаши на заедничко задоволство остваривме заедничка средба со дел од родителите и преставничката на Меѓаши . На средбата на здружението на родители им беше понудено следново :
- користење на просторија за состаноци на здружението , 2 пати неделно во термини од 2 односно 5 часа
- користење на фиоки или плакарче со клуч за документација на здружението
- користење на магацински простор за чување на евентуални донации
- користење на услугите на Детската амбасада во контекст на учество во работилниците кои веке функциониаат како ( уметност, оригами, англиски ,француски ,литература,компјутери,интернет,астрономија ,
спортска работилница..... ) Секое дете кое е зачленето може да ги користи сите услуги .Зачленувањето на децата чини 600 денари годишно со можност за плакање на 2 рати ,ова не важи да децата чии родители се социјални случаи ,децата без родители и внатрешно раселените деца.
- во рамките на термините за здружението на родителите , овозможено им е организирање на сопствени работилници за децата водени од волонтери дефектолози и студенти на факултетот ( идеја на која се работи со многу голема веројатност да заживее ), со комплетна техничка поддршка од наставно технички средства .
- користење на бесплатната СОС линија за деца и млади
0800 1 2222 за поддршка и информации на сите кои имаат одредени прашања во врска со аутизмот ,на линијата во одреден термин би дежурале волонтерски дефектолози, студенти ,родители .
- Линијата и соработката со здржението би ја промовирале и Меѓаши преку средствата за информирање ,што дополнително ке го подигне јавното мнение за овој проблем.
- Правна поддршка на здружението на родители
- Поддршка со искуствата од разните проекти за измени и дополнуваше на закони кои би воделе кон институционално решавање на проблемот .
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во однос на анимирањето на проблемот пошироко веке се на печатење флаери и плакати , печатењето во овој момент го запревме како би го додале СОС телефонот за деца и млади и терминот кога е во функција на темата .
Благодарејки ви вам на сугестиите за пошироко анимирање а пред се на конкретниот ангажман на zenmaster стапивме во контакт со
Тие не спонзорираа со снимање на радио емисија на тема Аутизам и проблемите кои одат со него . Емисијата веке се врти во етерот на нивната фреквенција . Ни ветија дека ке лобираат кај сите радија со кои соработуваат емисијата да ја рашириме низ целата држава .
Голема благодарност на ЦД Радио и на зенмастер
Матерјалот од емисијата го имаме .Замоливме уште 17 радио станици за кои успеавме да најдеме интернет адреси за спонзорство за вртење на емисијата . Одговор очекуваме
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По повод денот на шегата , благодарение на plamenko и неговите пријатели од FUZZBUBBLE , http://www.fbc.com.mk , ке пробаме да изнудиме насмевка повеке кај овие дечиња . Во името на meris ве поканувам да се дружиме со дечињата и уживаме во вештините на FUZZBUBBLE .
место и време на настанот
Училиште за деца со посебни потреби ,
,, Д-р Златан Сремац ,, - Кисела Вода ,
ул. Емил Зола бр. 5
во 10:00 часот на 30.03.2007, Петок.
|
|
jasminaiva
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Делата го прават човекот ЧОВЕК! Многу сум среќна што веќе се гледаат делата од нашата работа не можам да бидам скромна и можам да се пофалам дека за кратко време направивме МНОГУ! Сега сме во акција на организирање на активностите и барање на волонтери по можност дефектолози но доколку и некој ова вас сака да се проклучи (а веќе имав такви понуди) слободно нека ми напише ЛП. Поздравче
|
|
|
|
meris
хумани Регистриран: 04.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PO POVOD DENOT NA SEGATA Golemo <<BLAGODARAM<< na site od forumov sto pomognaa i se zaangaziraa da se realizira edna ideja po povod denot na segata...
Imeno,na 30 ti vo petok,so pocetok vo 10 cas.[a bevte pokaneti site] se organizirase ,,maskenbal,,za deca so p.p.Po toj povod,programata bese zbogatena so ,[veke nasi drugarcinja] posebna programa na,,FUZZBUBBLE,,koja, bese preubava i predizvika mnogu smea,radost i nasmeani detski lica.A pred se sekoja tocka od strana na decinjata bese propratena so golemo vnimanie,sto e od posebna vaznost za niv.No kako i da e, seto toa bese napraveno se so cel da gi razveselime,nasmeeme i razigrame malite detski,i toa go postignavme site nie, vie zaedno.I povtorno,im blagodarime,vo imeto na site deca,na moderatorite na forumov,na Fuzzbubble,sto od svoeto dragoceno vreme najdoa vreme i napravija nesto za nas ,decata.............VI BLAGODDDDAAAARRRIMMMEEEE od se .....
|
|
meris
хумани Регистриран: 04.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na denesen den
31.03.07
Vecerva,od 18-20 cas.vo prostoriite na detskata ambasada,,MEDASI,,otpocnavme so koristenje na uslugite koi ni se nudat.Na sredbata zdruzenieto odrza sostanok,vo edna prostorija a ostanatite prostorii bea koristeni za rabota so deca,kako i S.O.S.linijata samo vo ovoj termin.Za informacija na site,poradi praznicite ,narednata sredba e zakazana vo istiot termin,po edna nedela,na 14.04.07 [sabota]vo istiot termin..
Ve ocekuvame....
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пламенко друже !!! сакам овде да јавно да ти пишам
ТИ СИ ,ШКОЛСКИ, НАЈУБАВ ПРИМЕР ЗА ТОА КАКО ТРЕБА ДА И СЕ ПРИЈДЕ НА ХУМАНОСТА !!! СО САМО ЕДЕН ЗБОР ТИ КАЖА ,, ДА ! ДОАЃАМЕ ! ,,
СКРОМНО ДОЈДОВТЕ , ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕДОВТЕ !! , СКРОМНО СЕ ПОВЛЕКОВТЕ .
ТИ И ТВОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ СТЕ ВО НАЈГОЛЕМА МЕРКА ВИНОВНИЦИ ЗА ПРЕУБАВИТЕ ДЕТСКИ НАСМЕВКИ ТАМУ !!
ТИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ ВО ИМЕТО НА СИТЕ НА КОИ ИМ ПОДАРИВТЕ МИГОВИ КОИ НЕ СЕ ОПИШУВААТ !!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |