|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 23456 60> |
Автор | ||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е точно... Син ми е крстен, а маж ми и јас не сме венчани в црква... и ни динар не оставивме на иконите, ами за церемонијата плативме 1500 денари... Не ширете дезинформации.... |
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не по врат, по шија.... |
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тогаш, драга јулија, секоја црква изгледа си има свои правила...
ете нас ни бара..оставете банкноти од по 1000ден, на иконата на Исус и на Богородица... или може дека беше селска црква, па толку знаеа? |
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можно е... Оставњето пари на иконите е нешто најгрдо... Подобро да му ги дадеш парите на попот на рака, одошто да ги оставаш на иконите... |
||
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секако, иако јас а и многу други, еве на пример сите од моето поблиско семејство сме на ставот дека треба кој колку може...да дава....
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не знам зошто тоа што ни се бара да се плати црковнататакса е толку тешко, и свештеникот треба од нешто да живее еве еден прост пример: ти рикнува PC и го носиш на мајстор а тој ти вика 5000 ти чина да го правам или не. Значи тој вложувал во своето образование и сега сака тоа образование да го уновчи односно тоа што го вложил да му се врати додека некој од гимназија или било кое друго школо секој викенд ебавал сојки по градов богословот гледал во 4 ѕида во интернат кој траел 5 год. каде за разлика од другите школи се учи нешто учат само по 5 јазици треба линив да им севрати вложеното а башка не е на ничии платен список што заработат тоа ке јадат а башка можеш да дадеш по 300 евра за музика не можеш да дадеш 1500денари за крштевка Изменето од чаир - 22.Март.2007 во 21:41 |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
баш поради тоа нивно само-одредување на тарифа му се гади на народот
има кој колку може, а не кој колку треба.... |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога сме веќе кај богородица
како е тоа бизнис? па мене дома ми се вртат амајлии што ги купиле моиве за на ретровизор у кола па икона заштитничка на домот привезок за клучеви со лик на богородица |
||
C.B.
Сениор Регистриран: 12.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a maickite so likot na isus , sto se prodavaat vo nekoi hristijanski crkvi??????
i toa li e biznis?
jas toa poveke bi go narekol ljubov!
sakaat lugjeto da imaat na sebe (ili so sebe) sliki sto ke gi potsetuvaat na ona sto najmnogu go sakaat! decata, bliznite, bog, bozjite ugodnici i sveti , itn.
toa e hristijanstvo------ljubov!
|
||
Кроз ватру и воду дигнуте главе, Стазом победе части и славе
|
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако тоа што ние православните го почитуваме ликот кој е насликан на иконата и го носиме сонас тогаш и носењето на крстот е бизнис |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да носам маица со ликот на Исус, тоа е богохулење
пре би одела гола... никакво печатење на ликови не поддржувам идолопоклонство, ете тоа е... |
||
C.B.
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a sto mislis za ona sto gi rekov---ljubov!
mene tvojot avatar tolku mi se dopagjha sto si go staviv vo telefonot i cesto si go gledam!
zarem e toa idilopoklonstvo?
|
||
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако ми се клањаш на аватаров три пати на ден, и помил ти е од Бога тогаш да идолопоклонство е!
|
||
C.B.
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
no jas ne go rekov toa ------ neli???? samo si go nosam od sto mi e ubav i si go sakam! |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |