|
ЕУТАНАЗИЈА - убиство од милосрдие |
Внеси реплика | страница <1 678910 18> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како што раѓањето не е наш избор, колку е логично за смртта да одлучиме сами?
е, ова ме мачи... инаку сочувствувам со ти луѓе што не можат да поднесат да се мачат и да се врзани на машина.... ама, колку имаме право да избереме, да речеме е сега е доста, сакам да умрам? |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daleku neka e , ama koga bi se nasla vo takva situacija bi videla. Se e lesno da se kaze koga ni e daleku od nas.
voopsto ne se slozuvam deka sekoj dobil sto zasluzil. bolestite ne biraat samo losi lugje. |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм и јас се сметам за измачена личност, па ме стрефи болест, и се прашувам кај згрешив со што заслужив?!
не сакам да се најдам во ситуација да бирам за еутеназија да или не! зошто би одбрала НЕ, а сепак ке страдам додека го гледам како се мачи мојот близок, |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Celosno si vo pravo..taman rabota da e taka..demek bolen si zoshto si zasluzil..svashta
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ah,...ACELERA,...ACELERA,...shto ti trebashe toa?!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da,mi se dopadna razmisluvanjeto. Toa bese i mojata cel,da ve nateram da razmisluvate kako bi se odnesuvale vo takvi situacii,a ne da se zboruva pausalno. I jas bi rekla deka ne prifakam da se odlucam na taa postapka koga bi zboruvala generalno. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,be shto ke ti e zivot,..ako si vrzan za krevet,...pa ushte u koma,......ili nepodvizen od vratot nadole,....ili.....?
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma koga si vo koma i ne e tolku strasno za tebe strasno e za bliskite.
No koga si svesen a nepokreten i uz toa i vo bolki..... Za takvi slucai zboruvav. |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм епа ете дека болестите не бираат само лоши луѓе(жив пример)
се слагам, ама сепак и добри кога ке се разболат што викаме? така му било пишано???? |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bash taka,...ama,ne se razbolele zashto bil dobar ili losh,....tuku,taka mu bilo pishano
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа чим му било пишано за све
тогаш автоматски и ситуацијата која го снашла му е пишана, или народски кажано заслужена тоа е мојата логика.... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Losite luge ziveat po stotina godini, a dobrite i glupite se braka taka da bolestite im se rodnini za koi ne bi trebala da se dozvoli eutanazujata za povise da se macat kako i koga bile zdravi
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
acelera, voopsto ne mozam da te sfatam, spored tebe nekoj se razboluva zatoa sto toa go zasluzil? mislam.....nemam ponatamosen komentar...
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само ја следев логиката -секоја причина има последица-
и тоа повеќе го поставив како прашање, значи ако секоја причина има последица, тогаш и болеста има причина...штом има причина занчи така ѕребало да биде... и ако не е наш изборот дали да се родиме, зошто би бил наш дали да умреме? ова се прашања кои и мене ми се мотаат по глава, и за кои немам конкретен одговор... |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |