IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Родословот на Исус
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Родословот на Исус

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
АС-ПО Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2007
Локација: Greece
Статус: Офлајн
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај АС-ПО Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:12
Originally posted by mist mist напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Ne se soglasuvam so tebe Mist deka rodoslovot e lazen ili imaginaren, serioznite proucuvace tocno znaat zosto tie 2 rodoslovija od matej i luka se razlikuvaat,....
jas so taa izjava na Pavle sakav samo da ja zatvoram ovaa tema (barem za hristijanite) zatoa sto nema nikakva polza od nea, Pavle dobro znael sto pisuva
Pozdrav

која теорија на објаснување на Родословот ја прифаќаш? Една, Две, Три, Четири ... сите Пет?!

Ај објасни го ако не се сложуваш со мене .. ! ЗОШТО СЕ РАЗЛИКУВААТ РОДОСЛОВИЈАТА?

Павле, знаел како да лаже, за тоа му симнувам капа .. но незнаел како да ја објасни оваа лага со родословите .. па го напишал тоа!

sto ke pravevme bez vas muslimanive ja ne mogu da ukopcu.

pa vi celu vistinu ste ja imali a ???????

zato izgleda tako samo so vojni je branite????

katastrofa ste da vi je jasno
иновација : мерка за љубов
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:25
Originally posted by АС-ПО АС-ПО напиша:

sto ke pravevme bez vas muslimanive ja ne mogu da ukopcu.

pa vi celu vistinu ste ja imali a ???????

zato izgleda tako samo so vojni je branite????

katastrofa ste da vi je jasno

без нас муслиманите ќе ве јадеше црна змија.
да, цела вистина ја имаме.
за војните немаш врска, не збори.
катастрофа ти е коментаров.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:32
Originally posted by belichka belichka напиша:

mist, aj poshto i ti veruvas vo Isus/Isa .....ke ni go dades najpraviot rodoslov, koga veke otvori tema....kako e napisan vo koranot?

(i ona teorijati za mene nemat nikakvo znacewe i ne se trudam da gi citam analiziram ili pak komentiram....)

ако ги прочиташ моите коментари тамо каде што ги кажав .. напишав .. во темата каде викаше дека ОВА нее тема тамо .. нема да прашуваш уште еднаш вакви работи.
ТЕориите, те цитирав, ПОТПОЛНО СЕ СОВПАЌААТ твоите коментари за родословите со 3 од тие теории, едоставно те прашувам КОЈА ЈА ПРИФАЌАШ, држи се за една .. не се расфрлај вамо тамо со 3.

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:47
te molam, ako ne ti e teko da dades tvoj licen komentar a ne TEORII

Originally posted by belichka belichka напиша:

mist, aj poshto i ti veruvas vo Isus/Isa .....ke ni go dades najpraviot rodoslov, koga veke otvori tema....kako e napisan vo koranot?

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2007 во 17:53
Сепак, според к*ранот нема Јосеф, нема Исус син на Господ, нема Тројство, нема Исус Господ ..  нема Исус генеологија според овој според оној ... к*ранот вели дека Исус е син на  Марија, Месија, пророк Божји, човек. Повелете прифатете Ислам и заштедете се самите себеси, избегнете да бидете потсмевани од луѓето, избегнете искажување на вашите глупости и глупостите кои ги има во Библијата.

Личен коментар: Библијата е повеќе имагинација, со се родословот.

Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2007 во 00:36
а бе ти трипаш на ахмед дидат гарант...
се фатил за родослов
абе син божји ете ти одговор...LOL
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2007 во 02:56
Mist! :) izgleda popularen si na forumov, neznam zosto uste tvrdoglavo se drziz za temava, mislam deka dosta go odmotavme klopcheto, a mislam i deka go imas odgovorot, samo se somnevam deka baras odgovor...
sepak, bidejki me prasa ke ti go kazam moeto mislenje (izvini sto malce kasnam, ama nemam moznost non stop da bidam na net)

vaka, prvo, za da go svatis hrristijanskiot odgovor za razlikite vo rodoslovijata izlozeni od matej i luka, prvo moras da svatis sto veruvaat hristijanite za toa koj e Isus...
Isus e Sin Bozji. Bog vleguva vo istorijata na covestvoto vo spasuvachka misija, da go otkupi chovekot od grevot vo koj e zaroben. Hristos e otelotvoruvanje na Bog vo chovekot, niz utrobata na Marija.
Hristos e 100% Bog i 100% covek. Hristos vo nekoja smisla ima dvojna priroda...pa ottamu i 2 rodoslovija...(ne sledi ova direkno, ama ima logika)

Hristos se objavuva kako Sin Bozji i kako Sin Chovekov..
Chovechkata priroda ili bioloshkata mu e od Marija (i celoto nejzino rodoslovie do adam), a vtorata mu e bozhestvenata t.e. od Bog.

Ova znaci do nekade se poklopuva so edna od tvoite navedeni teorii.

Znaci, MATEJ go pisuva rodoslovot od stranata na Josif (onaka kako sto pravele evreite, zatoa sto Josif kako maz na Marija e zakonski (zemen) tatko na Isus). Ova ima logika zatoa celna grupa na Matej se tokmu evreite, zatoa na primer ova evangelie izobiluva so stgarozavetni prorostva koi samo na evreite im imaat znacenje.
Drugo, ova rodoslovie ne ide do adam, tuku samo do Avraam, zatoa sto Avraam e covekot so kogo Bog go sklucil zavetot za nesladstvoto i nego prv mu go dal vetuvanjeto za Mesijata.

LUKA pak, go adresira svoeto evangelie do nekojsi Teofil, najverojatno grk i najverojatno zatoa mu go naveduva rodoslovot po bioloshkata niza (od stranata na Marija) zatoa kako sto na mene i tebe (bidejki ne sme evrei) ne ni e logicno Hristovoto rodoslovie da e povrzano so Josif, taka i na Teofil ne bi mu bilo toa logicno, tuku najverojatno poveke bi go interesiralo rodoslovot na bioloskoto  povrzanost na Hristos preku marija, tatko i Ilija (Heli) itn do Adam.
Direkten dokaz za toa deka Ilija i e tatko na Marija imas vo erusalimskiot Talmud (Hagigah 2:4)
Ama ova e samo indirekten dokaz za hristijanite, nas ne ni treba dokaz, bidejki logicno e da e taka, i uste poveke, teoloski e opravdano.

Mist, Biblijata e kako slozuvalka, ako edno parce ne go stavis na svoeto mesto, nema da mozes da ja sotavis sl*galkata,, taka i ako pogresno tolkuvas nesto, ke dojdes vo sudir so drugi pasusi od Biblijata.

Mislam deka go opfativ tvoeto prasanje, ako nesto ne ti e jasno pisi slobodno. Kasno e, moze da sum propustil nesto.
Inaku sega ke otvoram nova tema ;)
toa e
k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata.

Mislam deka so ovaa tema ke te napravam malce popretpazliv i da ne izbrzuvas so nekoi "kontradikcii" vo Biblijata, zatoa sto toa ke ti bide mech so dve ostrici :)

Bez lutenje Mist, izvini ako nekade indirekno te navrediv ili slicno.
pozdrav do tebe i do site na forumov.

-EvAngelos <><  <><  <><
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2007 во 13:14
да ја потсетам на беличка дека за тоа што го цитирала АЏИЈА одоговив тамо каде што тој тоа го има напишано.
Тоа што беличка мисли дека има постигнато нешто и што е кученце на аџија, тоа е нејзин проблем и ништо повеќе. Јас уште еднаш ќе го цитирам одговорот кој го имам дадено тамо за тоа што беличка се занесува тука .. се надевам дека другите нема да бидете толку малоумни како неа и нема да го следите нејзиниот пример.

Мојот прв коментар на оваа тема бил на “Датум на внесување: 04.Мај.2006 во 21:36” многу одамна. Сега е 20.Јануари.2007, уште малку годишнина на темата, нека е аерлија. Чудно е, после скоро 1 година конечно христијаните да кажат нешто и во врска со оваа тема (да се заложат за подобро коментирање на неа).

Напишани се многу зборови зборови зборови, обоени зборови, помешани, и како секогаш, само празни зборови. Во последно, гледаме беличка се труди да напише нешто на темава и предизвикува на нејзино довршување. Јас воопшто несум против тоа, нема проблем, НО сакам да споделам коментари, факти, размислувања со некој кој може да го направи и знае да го направи тоа. Досега, беличка за жал нема успеано во тоа. Како што можеме да видиме, нејзините коментари се навистина недолични за гледање па да не одиме понатаму во читање и реплика.
Како и да е, девојката се потрудила во нејзиниот последен коментар да среди малку работа, иако само проработила малку во естетиката а ништо во нејзините коментари. Сепак, земајќи го предвид нејзиниот труд, доби заслуга за мал коментар.

Аџија, ќе може ли да ми дадеш референции од Библијата каде Исус зборува за пророците после него? Молам да бидат детални и да се опфатат сите места каде Исус зборува во врска со тоа.
Ти споменуваше :” Гледате, ви кажав се. Ако некој ви рече „ене го таму во пустината“, не одете по него, „или еве го во одаите“, НЕ ИМ ВЕРУВАЈТЕ!”

Твојот последен коментар аџија е смешен, глупав, навредлив, нечовечки но што да очекувам друго од тебе? Велат, будалиот нема рогови, вака ги покажува!

Во моите постови јас користам материјал од многу места, енциклопедии, интернет, книги. Во мојот пост од Мај 2006 сигурно дека има материјал од местата кои ги набројав. American Standard VERSION на Библијата е една од МНОГУ Верзии на Библијата. Откако бев запрашан кои Библии ги користам, јас кажав кои се тие но тоа не треба да значи дека цитатот на кој поинитра аџија е земен од таа Верзија на Библијата. Јас не реков дека Тогаш користев ваква Верзија на Библијата, најмалку реков дека Тој цитат е од таа верзија на Библијата. Аџија, дали има некаде таков мој коментар (каде сум рекол дека баш тој цитат е баш од таа Верзија на Библијата)? Нема а аџија вели дека Има, пронајди го.
Аџија оди до тамо без да ме цитира да рече дека “Мист тврдеше дека во ASV преводот, пишуваше вака:”  Каде сум го тврдел тоа дека така пишува во Таа Верзија на Библијата? Цитирај ме. Референцијата која ја имам дадено за тој цитат за кој ти се имаш фатено како стриптизета за шипка не вели дека тој цитат е од таа ВЕРЗИЈА на Библијата. Каде гледаш аџија такво мое тврдење, каде гледаш аџија дека сум дал референција за тој цитат дека е од таа Верзија на Библијата? Тамо едноставно пишува [Bible - John 14:26]. За да го најдеш цитатов и да видиш во која Верзија на Библијата е вака, побарај низ интернет, послужисе со некој интернет пребарувач, ќе ја најдеш Верзијата на Библијата.
Да го разгледаме коментарот на аџија кој реков претходно е нечовечки а оставам на вам да пресудите ако нее човечки тогаш каков би можел да биде.
Аџија употребува Кратенка AVS и на таа кратенка додава (превод верзија АSV)... додава превод верзија. Кратенката АВС значи American Standard VERSION, Верзија на Библијата, ВЕРЗИЈА, ВЕРЗИЈА. Ако не верувате дека тоа значи, слободно симнете ја сликата која ви ја имам предложено во претходните коментари па ќе се уверите. Аџија, ако се работи само за превод, зошто стои зборот ВЕРЗИЈА? Зошто ти си употребил прво двата збора, превод и ВЕРИЗИЈА па понатака велиш “ASV преводот”. Зошто употребуваш кратенка? Знаеш дека се работи за ВЕРЗИЈА а тоа го сокриваш понатака во твојот пост споменувајќи само Превод.
Аџија продолжува, аџија вели во својот коментар дека и тој ја има таа Библија. Хм, а каква се Библија не постои? Сакаш да кажеш дека и ти ја имаш Таа Верзија на Библијата, нели? Ок благодарам што ни појасни мене а и на сите други дека Библиите не се исти, дека ги има многу верзии, и дека  Библиите се Контрадикторни една со Друга.
Ако се работи само за превод, зошто аџија креваш толку паника?
Да заклучам во врска со аџија, тој е само една Изгубена Овца Израелска! (Matej 10:5-6).

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2007 во 13:23

Mist! :) izgleda popularen si na forumov, neznam zosto uste tvrdoglavo se drziz za temava, mislam deka dosta go odmotavme klopcheto, a mislam i deka go imas odgovorot, samo se somnevam deka baras odgovor...

На форумов има многумина кои детски коментираат и како деца се радуваат и занесуваат.
Одоговорот го имам, даден ми е од Алах во к*ранот .. а за тоа како е опишан родословот во Библијата, да имам одговор: Лажен е родословот напишан во Библијата.

sepak, bidejki me prasa ke ti go kazam moeto mislenje (izvini sto malce kasnam, ama nemam moznost non stop da bidam na net)

vaka, prvo, za da go svatis hrristijanskiot odgovor za razlikite vo rodoslovijata izlozeni od matej i luka, prvo moras da svatis sto veruvaat hristijanite za toa koj e Isus...
Isus e Sin Bozji. Bog vleguva vo istorijata na covestvoto vo spasuvachka misija, da go otkupi chovekot od grevot vo koj e zaroben. Hristos e otelotvoruvanje na Bog vo chovekot, niz utrobata na Marija.
Hristos e 100% Bog i 100% covek. Hristos vo nekoja smisla ima dvojna priroda...pa ottamu i 2 rodoslovija...(ne sledi ova direkno, ama ima logika)

Hristos se objavuva kako Sin Bozji i kako Sin Chovekov..
Chovechkata priroda ili bioloshkata mu e od Marija (i celoto nejzino rodoslovie do adam), a vtorata mu e bozhestvenata t.e. od Bog.

Ova znaci do nekade se poklopuva so edna od tvoite navedeni teorii.

Znaci, MATEJ go pisuva rodoslovot od stranata na Josif (onaka kako sto pravele evreite, zatoa sto Josif kako maz na Marija e zakonski (zemen) tatko na Isus). Ova ima logika zatoa celna grupa na Matej se tokmu evreite, zatoa na primer ova evangelie izobiluva so stgarozavetni prorostva koi samo na evreite im imaat znacenje.
Drugo, ova rodoslovie ne ide do adam, tuku samo do Avraam, zatoa sto Avraam e covekot so kogo Bog go sklucil zavetot za nesladstvoto i nego prv mu go dal vetuvanjeto za Mesijata.

LUKA pak, go adresira svoeto evangelie do nekojsi Teofil, najverojatno grk i najverojatno zatoa mu go naveduva rodoslovot po bioloshkata niza (od stranata na Marija) zatoa kako sto na mene i tebe (bidejki ne sme evrei) ne ni e logicno Hristovoto rodoslovie da e povrzano so Josif, taka i na Teofil ne bi mu bilo toa logicno, tuku najverojatno poveke bi go interesiralo rodoslovot na bioloskoto  povrzanost na Hristos preku marija, tatko i Ilija (Heli) itn do Adam.
Direkten dokaz za toa deka Ilija i e tatko na Marija imas vo erusalimskiot Talmud (Hagigah 2:4)
Ama ova e samo indirekten dokaz za hristijanite, nas ne ni treba dokaz, bidejki logicno e da e taka, i uste poveke, teoloski e opravdano.

Да не ги копирам моите коментари, знаеш каде да се обратиш за подетално во врска со оваа ЕДНА теорија која си ја прифатил и зад која стоиш. Мило ми е што барем некој прифати 1 теорија за објаснување а не 3 како беличка. Ако незнаеш каде да прочиташ подетално, запрашај ја беличка, ќе ти каже.

Mist, Biblijata e kako slozuvalka, ako edno parce ne go stavis na svoeto mesto, nema da mozes da ja sotavis sl*galkata,, taka i ako pogresno tolkuvas nesto, ke dojdes vo sudir so drugi pasusi od Biblijata.

Mislam deka go opfativ tvoeto prasanje, ako nesto ne ti e jasno pisi slobodno. Kasno e, moze da sum propustil nesto.
Inaku sega ke otvoram nova tema ;)
toa e
k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata.

Mislam deka so ovaa tema ke te napravam malce popretpazliv i da ne izbrzuvas so nekoi "kontradikcii" vo Biblijata, zatoa sto toa ke ti bide mech so dve ostrici :)

Bez lutenje Mist, izvini ako nekade indirekno te navrediv ili slicno.
pozdrav do tebe i do site na forumov.

-EvAngelos <><  <><  <><

Smile по твојот вид на коментирање, многу си ми познат, да не случајно беше претходно на форумов со ДРУГО корисничко име?!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2007 во 01:03
Mist, ne sum bil porano na forumov pod drugo korisnicko ime, doznav za forumot denta koga se registrirav, neznam na kogo ti zalicuvam, ama se nadevam deka taa licnost nema los ugled tuka :)))
Mist, neznam dali tuka javno, ili licno da te prasam: Dali si 100% i od kade si siguren deka Alah ti go dal odgovorot vo Kuuranot? Koga i kako poveruva deka Alah go objavil Svojot Zbor vo Kuuranot?
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2007 во 12:39

.. значи, мојот став кон христијаните е изменет .. не ги гледам поинаку освен како лажговци.
Прашањата постави ги како сакаш, јавно, лично .. на МСН, како ти душа сака така ..
Од каде сум сигурен дека Алах ми го дал одговорот? Па, читајќи го к*ранот, споредувајќи го со науката, споредувајќи ги ајетите од к*ранот кои зборуваат за христијаните со однесувањето на христијаните ..... што и да споредам, што и да истражувам се испаѓа баш онака како што е запишано во к*ранот ..
Незнам дали ти е доволно ова како одговор, но ЗАДОВОЛИСЕ со ова, трошење многу време со секакви луѓе на секакви места е залудно.

Ако си сомневаш во христијаните Мист во нивната вистина , ако го читаш к*ранот , ако дослвно внимаваш на него тогаш ЕВЕ ЕДЕН ЦИТАТ ОД НЕГО ПА ПОУЧИСЕ МАЛКУ и гледај со какво сакаш ,,око,,
ПОВЕЛИ:
Ako sumnjaš u ono što ti objavljujemo, upitaj one (Židovi i kršćani) koji čitaju Knjigu (Stari i Novi zavjet), prije tebe objavljenu. (k*ran 10, 94)

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2007 во 02:03
Mist, mislam deka nemam nacin da ti dokazam deka ne sum bil porano pod drugo korisnicko ime, jas dobro znam koga se registrirav, a bidejki ti ne mi veruvas, toa znaci deka ovaa diskusija zastanuva tuka.
Od druga strana, primetiv i tuka i na temata: "k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata" deka nekako beglo ja menuvas temata, i namesto da dades nekoj izdrzan argumentiran komentar, me upatuvas kon nekoi lugje ili knigi, celo veme gledam kako izlozuvas nekoi poluprevedeni materijali, a mene me obvinuvas za plagijatorstvo :) Koj si ja ima muvata na kapata tuka?
Jas samo si go dadov moeto mislenje tuka za razlicnite rodoslovija na Isus vo matej i luka, a i tuka i tamu (k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata) ti iznesov argumenti od izvornite knigi na nasite razlicni religii, mnogu jasno i pregledno. Ako imas nesto da pises vo vrska so temata pisi, a ako sakas nekoi privatni raboti, psovki, navredi ili sl, postedi gi lugjeto i pisi mi licna poraka.
Ne sum ti lut, samo te molam bidi korekten.
pozdrav

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2007 во 08:57

Mist, mislam deka nemam nacin da ti dokazam deka ne sum bil porano pod drugo korisnicko ime, jas dobro znam koga se registrirav, a bidejki ti ne mi veruvas, toa znaci deka ovaa diskusija zastanuva tuka.
Od druga strana, primetiv i tuka i na temata: "k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata" deka nekako beglo ja menuvas temata, i namesto da dades nekoj izdrzan argumentiran komentar, me upatuvas kon nekoi lugje ili knigi, celo veme gledam kako izlozuvas nekoi poluprevedeni materijali, a mene me obvinuvas za plagijatorstvo :) Koj si ja ima muvata na kapata tuka?
Jas samo si go dadov moeto mislenje tuka za razlicnite rodoslovija na Isus vo matej i luka, a i tuka i tamu (k*ranot i go priznava avtoritetot na Biblijata) ti iznesov argumenti od izvornite knigi na nasite razlicni religii, mnogu jasno i pregledno. Ako imas nesto da pises vo vrska so temata pisi, a ako sakas nekoi privatni raboti, psovki, navredi ili sl, postedi gi lugjeto i pisi mi licna poraka.
Ne sum ti lut, samo te molam bidi korekten.
pozdrav

uste nekoj koj ja zabelezuva ostroumnosta na mist veshto da gi prenasocuva odgovorite, a koga nema na kade sekako navreduvanje,

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2007 во 12:06
ЕвАнгелос, немаш ти поим колку јас сакам дебата на културно ниво, дебата со човек ... навистина немаш поим колку го сакам тоа ... но тука НЕ ГЛЕДАМ ЛУЃЕ а тоа што не ти верувам .. заблагодарисе на твоите браќа христијани.
На темава, да се поштедам од повторно коментирање истото ... ти дадов мислам референција каде да прочиташ за твојата ТЕОРИЈА, мислење кое го даде за евентуално објаснување .. објаснување не РЕШЕНИЕ за имагинарниот лажен родослов.
Прашај ја Беличка, ќе ти каже каде може да прочиташ за теоријата која ја прифати и ја земаш како ТВОЕ мислење.
Друго, повторно НЕМАШ ВРСКА што зборуваш кога велиш дека сум менувал тема ... тоа само така ти се причинува тебе заведен од беличка и од браќата твои христијани .. ништо повеќе.
Иначе, ти одоговарам СООДВЕТНО тебе па и на сите друго .. или подобро речено .. ова нее ништо споредувајќи го со заслугата .

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.