|
PRINT prasanja (format, rezolucija ...) |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
janevskiR
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Февруари.2007 во 17:45 |
1. Сакам да испечатам неколку фотографии и да ги закачам на ѕид. Дали некој знае со која максимална големина можам да испечатам фотографија со димензии 3264х1816 pixels? Toa e 27х15см со 300dpi. Е сега знам дека се` што е над таа димензија ќе трпи на квалитет, но сепак до каде можам да одам? Може ли нешто да компензирам со дополнителна обработка во фотошоп?
2. Каде печатите фотографии од ваков тип и колку пари се? 3. Каде би можел да испечатам постер и слично со димензии над 50см? |
|
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najgolemata fotografija sto sum ja ispecatil od 8mp e 60cm 40cm i kvalitetot bese odlicen. Krajniot kvalitet zavisi od povise raboti. 1. Kvalitetot na samiot fajl 2.Kolku ke se interpolira fotografijata 3.Vidot na masina i hartija na koja ke se printa Printot cinese nekade okolu 600 den na najskapata hartija i bese printan na epson printer vo studio krug. Pisi mi LP pa ke ti dadam telefon od tamu. |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od mojov del na svetot znam deka redovno se pechetat pogolemi formati sliki so 200dpi bez interpolacija koi imaat poveke od zadovoluvachki kvalitet.
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EDNO VREME I DIGIPRINT RABOTESE KVALITETNO I SKEN I PRINT NA GOLEMI FORMATI. POTOA TUKA TI E I MAGNASKEN, PA KOKI212 I DOSTA DRUGI. SE E DO ZELBITE I MOZNOSTITE (PARITE) , A BOGAMI I KOLICINATA
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
AniQ
Група Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas golemite formati gi pecatam vo Iva copy
Toa e karshi Soborna crkva, poveli telefon deckite ke ti objasnat poubavo od mene 3224-034 pozdrav |
|
AniQ
Група Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
P.S. ne e skapo
|
|
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam sto podrazbirate pod golem format, no kolku za informacija (ceni vo Germanija):
Preise Foto 9x13 0,08 € Foto 10x15 0,09 € Foto 11x17 0,11 € Foto 13x18 0,15 € Fotoposter 20x30 0,54 € Fotoposter 30x45 1,48 € Fotoposter 40x60 5,88 € Fotoposter 50x75 7,48 € tuka Изменето од aboskovski - 06.Март.2007 во 18:35 |
|
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
STO E TOA "LAMBDA PRINT" ODNOSNO "C-PRINT"???
Изменето од moz pos - 25.Април.2007 во 00:39 |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moz pos, ne sum siguren deka Lambda print i c-print e edno isto.
Tuku pojdi na internet i prashaj go Gooogle...toj znae se.
|
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lambda or LightJet printing is the latest in state-of-the-art digital
technology for producing high quality photographic output from disk.
Whether it be printed onto photographic paper, film or duratrans,
Lambda printing gives sharp photo images, continuous tone and
high-impact colour graphic prints. Lambda is the name and common
reference to the process, equipment and product which has taken over
from the traditional photographic process.
|
|
moz pos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prasanjeto se odnesuva na tie sto vekje go iskusile ovoj produkat..i mozebi da spodelat impresii...
ako ne postojat takvi fotografi...site nie moze da tra4ame za toa kolku dobro bi bilo da printame so ovaa tehnologija:)) |
|
moz pos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na wikipedia mi dade deka e isto :(
http://en.wikipedia.org/wiki/Type_C_print Изменето од moz pos - 25.Април.2007 во 01:04 |
|
janevskiR
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дечки,
какво е вашето искуство со вадење на фотографии во формат 30х40? Каде и по колку пари ги вадите? Дали ќе добијам добар квалитет на фотографии направени со мојот Nikon coolpix 8800 so 8MP? |
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |