IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 24>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2007 во 23:16
Абе ти можеш да се запениш од смеење, ама јас ти кажувам дека 100 пати беше на ТВ како луѓето што отишле рано наутро во недела (недела беше, се сеќаваш?) се спасиле, а другите кои останале крај брегот, изгинале... И кај ти отидоа 200.000 муслимани во еден ден? Ги однесе морето... Ваков Божји гнев се нема случено од потопот наваму... Нешто мора многу да се згрешиле...
Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2007 во 17:14
200 000 hristijani bile ne muslimani greska siLOL
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2007 во 19:09

Херакли Цезар

Византиски император, во 628. година додека се вратил од битката каде ги победи персијците, отишол во Јерусалем во заблагодарувачки знак. Се најде токму таму каде што го доби писмото од Пратеникот. Тој нареди дека некој од Арабија требало да се појави пред него. Во тоа време, еден од заклетвените непријатели на Мухамед, Ебу Суфјан, стоешт во Газа со неговата стока (богатство??). Пратеникот на Цезар го донесе него од Газа. Цезар поседуваше еден голем царски двор. Тој имаше ставено царски венец и седеше во неговиот фрон (??). Беше 6. година според Хиџри, кога Мухамед беше во војничка состојба со меканците. Императорот ги повика арапите. Пред нив имаа преведувач. Хераклит прашува кој е поблизок од племето на човекот што вели дека е Божји Пратеник? Ебу Суфјан одговара: „Јас сум најблискиот.“ После ова, Хераклит додава: „Донесете ми го него и неговите другари (пријатели??). Но другарите нека стојат позади.“ Потоа се сврте кон преведувачот и му рече: „Кажи им на нив: Јас ќе го прашам овој човек во врска со оној што претендира (??) дека е пратеник. Ако тој лаже, тие нека кажат: ,Да, лаже!‘ Ебу Суфјан друг пат рекол: ,Се колнам во Господ, ако не би се плашел дека моите сограѓани ќе кажат дека лажам, јас би лажел.‘ И после прашањата што ги постави императорот (царот) и одговорите што ги доби од Ебу Суфјан, Хераклит му рече на преведувачот:

„Кажи му на него (Ебу Суфја), дека го прашав него за племето (на Мухамед), и ми рече дека има едно племенито и високо племе. Од такви племиња се испраќаат пратениците. Прашав дали има меѓу вас некој што претходно зборувал за такви работи. Ми рече, не. Ако би бил некој пред него да кажува такви работи, би рекол дека го видел и се наушил од него. Прашав дали меѓу неговите членови оф семејството имал кралеви, ми рече не. Ако од неговите прадедовли би имал кралеви, би рекол дека сака пак да си го врати фронот (положбата??). Прашав, пред да ги кажува овие работи, дали сте го обвиниле некогаш за лага (лажење??). Ми рече, не. Јас знам дека еден човек кој не лаже пред луѓето, не лаже ни пред Господ. Прашав, тие што огдовараат на неговата покана, дали се првите од племето, или сиромашните. Ми рече дека се сиромашните. Вистина е дека, првите што им веруваат на пратениците, се сиромашните луѓе. Прашав, бројот на тие што одговараат на неговата покана, се намалува или зголемува. Ми рече сека се зголемува. Вистината на една вистинска вера е дека припадниците постепено се множат, а не се намалуваат. Прашав, дали има од тие што вледуваат во неговата вера, па после излегуваат од неа. Не, ми рече. Кога влегува во срцето верувањето, тогаш вака се случува. Прашав, дали имало слушај кога не стоел на збор. Не, ми рече. Такви се пратениците. Никогаш не ги негираат зборовите и ветувањата. Прашав, што на вас ви наредува. Ми рековте дека ни наредува: Да му се молиме само на еден Господ, и да не му препишеме рамен (другар??); да се оддалечиме од идолите на кои им се молиле нашите дедовци! Исто така ви наредува да го клањате намазот и да ги посетувате блиските. Ако се вистини овие зборови што ми ги кажавте, тогаш и оваа место на кои се моите нозе, наскоро ќе биде во негово владеење. Сум знаел дека ќе излезе пратеник, но не сум мислел дека ќе биде од вас. Ако би знаел дека ќе се сретнам со него, се би земал предвид само да се сретнам со него. Ако би бил покрај него, би му ги миел нозете.“[1]

[1] Дијалогот на Цезар со Ебу Суфјан многу ги наљути дворниците. Затоа Цезар ги отстрани арапите од царскиот двор. Како и да е, љуовта за венецот и царскиот фрон, како и спротиставувањето на дворниците, не му дозволија на Цезар да го прифати Исламот. Види: Султан Ахмед к*реши, Писмата на Мухамед, Приштина, 2004, стр. 109-111; Осман Нури Топаш, оп. цит., стр. 36-40.

Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2007 во 19:11
Што се однесува до цунамито, има двд и вцд цедиња, во кои е прикажана реалната ситуација пред, за време и по цунамито. Проверете ја нвистината.
Можете да го купите било каде во чаршија или на Бит Пазар.

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 10:18
ke reagira li nekoj tuka deka tema e Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед

a ne cunami

i Herakli Cezar,

begu te izvestiv po LP deka ne e vo red tuka da se pisat vakvi postovi

ama ocigledno ne reagiras

blagodaram.

Кон врв
begu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај begu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 11:18
Извини што малку закаснив ама еве Ч
Јавна опомена до сите да се држат кон темата а тое ,,Исполнето Исусовото пророштво за мухамед,, .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 11:21
be begu tie postovi treba da se izbrisat a ne javna opomena,

koa ednas dvapati ke izbrisas, ke se svestat kade is to pisuvaat

ova nelici veke.........Angry
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 12:21
Беличке, ако прочта убаво за Херакле, ќе сфатиш дека и тој и луѓето околу него знаеле за доаѓањето на Мухаммед!
Како?
Па онака како што не сакаш да видиш.
Но, фактот си останува факт.
А, ако може уште еднаш да додадам за цунамито - Како биле во цркви сите тие илјадници европско-американск0-австралиско-христијански туристи кои изгинаа? А?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 12:24
be src Embarrassed
temata e Isusovite proroshtva,
ne znaewata ne Herakle....Big%20smile
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 13:23
Сакам да те запрашам нешто Беличка, а тоа е: Толку ли многу сакаш да бидеш со и како мене?
Едноставно, иако знам дека ќе демантираш, ќе речеш дека нее така, сепак јас го гледам тоа, тоа се гледа на секоја твоја постапка.
Ти благодарам што си се потсети себеси дека темата е “Исполнетото Исусово Пророштво за Мухамед”. Навистина беше потребно ова, јас вообичаено ги потсетувам на луѓето, сега ти изигруваш јас и потсетуваш.

Некако се повикуваш на мојот прв коментар, случај кој некогаш беше подзаборавен. Велиш дека јас сум ја навлекол темата накај родословот на Исус. Хм, јас како реплика на тоа ти сугерирам да се навратиш од почеток па до крај на темата и да видиш дека си во заблуда.

Накратко да ти појаснам.

Во мојот прв коментар напишав 2-3 реченици за Родословот. Кажав дека е сомнителен или поточно “сумљив” реков, така ли? Сепак, тие реченици беа само капка во море на факти поврзани со темата.
Во одговорите, беличка споменуваше повеќе од илјада пророштва за Исус во Библијата, посочи како пример мислам за Царски наследник, Давид, се надоврза со родословот давајќи табела од Матеј, родослов до Давид, Абрахам. Се обиде со ова да каже дека таканаречените пророштва од Стариот Завет се за Исус и дека ова пророштво за кое зборувам јас нее за пророкот Мухамед.
Мене родословот сепак ми беше сомнителен, тоа не беше никако дел на никакво пророштво за Исус, туку само имагинација на писателите на Библијата. Откако даде беличка своја табела која заедно со некои други свои коментари ја цитираше постојано на темава, побарав објаснување во врска со тоа.
После објаснувањето за родословот, истата таа беличка бараше согласност од мене дека Исус имал два родослова, како што вели една од 5-те теории за објаснување на лагата за родословите според Матеј и Лука. Цитирам: “da se navratime na temata, od prviot izdvoen del na prashaweto: dali se soglasivme mist ne mi odgovori....? Deka Hristos ima dva rodoslova?” Тоа барање го искажуваше на чуден начин, Да Се Навратиме На Темата викаше Беличка, а прашуваше за родословот?! Хм, на која ли тема мислеше дека коментира?
Понатака вредно е да се цитира и следново од Беличка: “MIst, veke preteruvas, blesavo od tvoja strana, baras odgovori dobivas odgovori i go ja menes nasokata na prashanjeto, ocigledno neskas da slusnes, ni pa da procitas deka e daden odgovor na tvoeto prashanje,” Ова следуваше кога јас не прокоментирав за родословот туку напишав нешто за тоа Кој го напишал Еванѓелијето на Матеј, дали е Библијата Божја книга, а Беличка истапи со обвинување дека сум менувал некаква насока. Хм, мислеше ли насоката на кометнирање за Родословот?
Откако дадов коментари за родословот, за истиот тој родослов за кој на првиот мој коментар напишав 2-3 реченици за кои беличка даваше табели, добивам одговор дека Доволно Јасно Била работата за Родословот! Хех, да мене ми стана појасно дека тоа е лага, ти Беличка сеуште на се реши дали ќе ги застапуваш 3-те теории или ќе се определиш за 4-тата.

Накратко како произлезе целава сцена. Во првиот коментар многу кратко само напоменав дека родословот е сомнителен. Чудно како баш тој дел беше изваден од беличка помеѓу сето друго, коментиран и илустриран со табела која се повторуваше и цитираше постојано. После тоа, следуваат и 3 теории за некако објаснување на лагата во Библијата. Откако ги разгледав детално тие теории и посочив уште 2, родословот го снема. Молк и за тоа како за многу нешта од христијанска страна во форумов.
Денес сме сведоци пак да ги прочитаме скоро истите коментари на Беличка од почетокот но со некои недостатоци, скратени. Меѓу работите што се извадени од коментарите на Беличка е и таа смешна Табела и зборовите за Родословот. Во првичните коментари имаше тврдења за тоа како се исполнило пророштвото за Исус ... дека ќе потекнува од кралевите, царевите и незнам кого ... имаше табели, секакви чаламења во врска со ова, секакви подсмевнувања и восхитувања на тие “пророштва”, табели, имиња на дедовци, пра дедовци, луѓе кои имале секс со кого ќе стигнеле и тн.
Тоа го нема повеќе. Како што велат “Сад га видиш, сад га не видиш”! Добра тактика беличка, ти честитам, си научила нешто од авторите на Библијата, тие така прават со цитатите Библиски ... ги менуваат, ги додаваат, ги скратуваат.
Како и да е, ќе се послужам јас со одговор кој го имам напишано одамна, коментар кој е напишан откако Беличка напиша некои свои видувања но за жал останат не реплициран поради презафатеноста на Беличка да ја пренасочи темата и да раскажува за Родословот, нешто што е пропадна.

Криво ми е што останав без одговор Која Теорија Беличка ја Прифаќа? Таа ги наведе 3 теории во објаснувањата, стои зад сите 3 што е апсурно, глупаво, нелогично .. нешто што паметен човек не би го замислил. Да потсетам на теориите.

1.      The oldest one, ascribed to Julius Africanus, uses the concept of Levirate marriage, and suggests that Matthan (grandfather of Joseph according to Matthew), and Matthat (grandfather of Joseph according to Luke), were brothers, married to the same woman one after another - this would mean that Matthan's son (Jacob) could be Joseph's biological father, and Matthat's son (Heli), was his legal father.
2.      That Luke's genealogy is of Mary, with Heli being her father, while Matthew's describes the genealogy of Joseph.
3.      That Matthew records the passing on of kingship, while Luke records biological parentage, though this fails to explain why kings that were not father to the next have been excluded from Matthew's list. Similarly, that Luke gives the actual genealogy while Matthew presents a "ceremonial" one, for example, Neri being Shealtiel's natural father, but Jeconiah being the prior leader of the Jewish people.
4.      That at least one, and possibly both, of the genealogies is simply fabricated, thus explaining the divergence.
5.      According to Barbara Thiering in her book “Jesus the man”, Jacob and Heli are one and the same. Heli took the name "Jacob" for his title as patriarch. The true genealogy is that in Luke's gospel, and in Matthew's gospel Heli's line is grafted in to the royal line running down through Solomon.
Одбери ЕДНА, 3 теории да се поддржуваат е едноставно глупаво. Опс, можеби ќе сакаш да се извлечеш со тоа дека “не знаеш англиски”! Хм, имаш добро познавање на англискиот јазик, ми го имаш докажано тоа, затоа молам оваа нее филм. А да, ќе речеш нее темата ова и ќе ме обвиниш дека јас бегам од темата. Во ред, во ред, како и да е, ако велиш дека јас бегам од темата, се сложувам ... имам големо срце, ако велиш така така нека биде. Ќе ти отворам специална тема каде ќе се изјасниш во врска со ова прашање.

Прашањето поставено на Јован Крстител, дали си ти Тој Пророк е она што треба да се анализира. Јас па и ти знаеш дека тој нее Христос, самиот Јован признал дека тој нее Христос, самиот Јован признал дека тој нее Илија како што и ти го знаеш тоа дека тој нее Илија, Јован исто така признал дека тој нее Тој Пророк како и самата што велиш. Прашањето е, За Кој Пророк го прашувале на Јован?
Понатака беличка велиш дека трескам глупости, не станувало збор за никаков Мухамед туку Јован рекол да се израмни патот на Господа! Незнам зошто но овој твој одговор нема врска со тоа што јас го прашувам, го запрашале на Јован. Концентирајсе на на тоа “За кој пророк го прашувале на Јован” и одговори, воедно имај ги предочи и претходните одговори и прашања.
Понатака велиш дека во Стариот Завет имало преку илјада пророштва за Месијата, Христос. И јас како муслиман го почитувам на Христос но тоа не ни е тема. Од тие преку илјада пророштва за Христос, за Месијата (Месијата е титула, не име), може ли да ми кажеш едно пророштво дека името на Месијата ќе биде Исус, дека неговата мајка ќе се вика Марија и тн? Ако неможеш, тогаш како може да заклучиш дека тие преку илјада пророштва се однесуваат на Исус?
Што се пророштва? Пророштва се зборови-слики од нешто што ќе се случи во иднина. Откако ќе се случи нештото, ние гледаме во пророштвата исполнување нивно. Едноставно, ги спојуваме два со два. Нели? Сега, ако ова треба да го направите со тие преку илјада пророштва (кои тешко да ги прикажете) за да оправдате дека тие пророштва се однесуваат на Исус, зошто ние да не го спроведеме истото за Мухамед?

34 And Mary said to the angel, “How shall this be, since I have no husband?”
35 And the angel said to her, “The Holy Spirit will come upon you, and the power of the Most High will overshadow you; therefore the child to be born will be called holy, the Son of God.  (Luke 1:30-38)

И ова е интересно и треба да се коментира, зачнувањето на Исус. Според Библијата е вака, а според к*ранот е поинаку зачнувањето на Исус. Ова ќе ги демантира исто така на тие кои сеуште фантазираат дека к*ранот е копија на Библијата, ќе ги остави без зборови.

к*ран 3:47.  She said: "O my Lord! How shall I have a son when no man hath touched me?" He said: "Even so: Allah createth what He willeth: When He hath decreed a plan, He but saith to it, 'Be,' and it is!

Ова е муслиманскиот концепт на создавање на Исус. Господ кога ќе посака нешто едноставно вели БИДИ и тоа биднува. Ако Господ сака да создаде уште Исуси ... едноставно Биди, ако Господ сака да создаде илјадници Исуси .... едноставно ќе рече Биди и тоа ќе бидне.
Конецптот на Библијата, концептот на христијаните е овоземен, не Божји, овоземен.

35 And the angel said to her, “The Holy Spirit will come upon you, and the power of the Most High will overshadow you; therefore the child to be born will be called holy, the Son of God.  (Luke 1:30-38)

Овој концепт, ова напишано во Библијата и она во к*ранот се со огроооооомнаааааааа разлика , “chalk and cheese”. Како Светиот Дух ќе дојде над Марија? КАКО? Како што машко го прави тоа над жена за да зачне дете? Како? Како Семоќниот ќе ја замрачи неа? Како? Гледате, ова воопшто нее Боженствено кажување, Боженствен јазик. Да ве прашам, како вие би го објасниле , би ја кажале случката со Марија и зачнувањето на вашите ќерки? Според Библијата со качување еден на друг, со замрачување еден на друг .. или според к*ранот .. БИДИ и тоа Биднува!?

Изменето од mist - 22.Февруари.2007 во 13:29
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2007 во 13:30
Originally posted by belichka belichka напиша:

“A koga ke dojde UTESITELOT, Kogo sto ke vi Go ispratam JAS od OTECOT, DUHOT na VISTINATA, Koj izleguva od OTECOT , On ke svedoci za Mene,,  Jovan 15,26   Utesitelot Duhot Svet, e veten na apostolite za nivno prosvetluvawe svedocenje i propovedawe na Vistinata. A toj se javuva na pedesetnica…

dela na svetite apostoli od svetiot apostol luka

2,1 Koga se navrsija dnite na pedesetnica, site apostoli bea zaedno i ednodusni.

2,2 I nenadejno se cu sum od neboto, kako da idese silen veter, i ja ispolni celata kukja, kade sto sedea.

2,3 I im se javija razdeleni jazici, kako ogneni, i zastanaa po eden nad sekogo  od niv.

2,4 I site se ispolnija so Duh Sveti, i pocnaa *da zboruvaat na drugi jazici,  onaka kako sto im davase Duhot Sveti da izgovaraat.

Mora ova da se razjasni!

Utesitelot Duhot Svet dali vi lici na proroshtvo koe se ispolnilo vo MuhamedBig%20smile

Накратко да видиме и за Педесетницата за која како за родословот Беличка се занесува. За Родословот престана, ќе престане и за ова, малку по малку коментарите е се кратат, на крај ќе остане само со Точки и Запирки.

За почеток, кажими за ова ли зборуваш Беличка?

Djela apostolska 2     
1 I kad se navrši pedeset dana, bili su svi zajedno na istom mjestu.
2 I ujedanput postade šum s neba, kao kad dolazi silan vjetar, i napuni svu kuću, gdje su sjedili,
3 I pokazaše im se razdijeljeni jezici kao od ognja, i sjede po jedan na svakoga od njih.
4 I napuniše se svi Duha Svetoga, i stadoše govoriti raznim jezicima, kao što im je Duh (Sveti) davao da govore.
5 A u Jerusalemu su stanovali Židovi, ljudi pobožni iz svakoga naroda pod nebom.
6 A kad postade ovaj glas, skupi se mnoštvo i smete se, jer je svaki od njih slušao, gdje oni govore njegovim jezikom.
7 Svi su se divili i čudili i govorili su: "Nijesu li svi ovi, što govore, Galilejci,
8 Pa kako mi čujemo svaki svoj jezik, u kojem smo se rodili?
9 Parćani i Međani, i Elamljani, i stanovnici iz Mezopotamije, iz Judeje i Kapadocije, iz Ponta i Azije.
10 Iz Frigije i Pamfilije, iz Egipta i krajeva Libije, što su oko Cirene, i pridošlice Rimljani i Židovi i došljaci,
11 Krećani i Arapi; čujemo ih gdje govore našim jezicima veličine Božje."
12 Svi su se divili i čudili, i jedan su drugome govorili: "Što li će ovo biti?"
13 A drugi su se podsmijevali i govorili su: "Napili su se slatkoga vina."
14 Tada Petar stade s jedanaestoricom i podiže glas svoj, i progovori im: "Ljudi Židovi i vi svi, koji stanujete u Jerusalemu! Ovo neka vam je na znanje, i poslušajte riječi moje!
15 Nijesu ovi pijani, kao što vi mislite, jer je istom treća ura dana;
16 Nego je ovo, što reče prorok Joel:
17 I bit će u posljednje dane, govori Bog: "izlit ću od Duha svojega na svako tijelo, i prorokovat će sinovi vaši i kćeri vaše, i mladići vaši vidjet će viđenja, i starci vaši sanjat će sve.
18 I na sluge svoje i na sluškinje svoje u one dare izlit ću od Duha svojega, i prorokovat će.
19 I dat ću čudesa gore na nebu i znake dolje na zemlji: krv i oganj, i sukljanje dima.
20 Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv, prije nego dođe dan Gospodnji veliki i strašni.
21 I bit će: svaki, koji zazove ime Gospodnje, spasit će se.
22 Ljudi Izraelci, poslušajte riječi ove! Isus Nazarećanin bio je od Boga među vama potvrđen silama, i čudesima, i znacima, koje učini Bog preko njega među vama, kao što i sami znate.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2007 во 13:07
беличка сакаше да ја дотераме темата до крај, да ја довршиме! Повели,  беличка ... коментирав нешто, те запрашав нешто, наместо да се караш со членовите на другите теми,  наместо да вежбаш математика, повели, довршија ја темата на која повикуваше и инсистираше да биде довршена.
Само те молам, немој да ми споменуваш за Родословот и дека тоа нее тука тема, имам големо срце, го прифаќам и тоа .. ако велиш нее тема тоа, ок, како и да е прифаќам. Сепак, ќе отворам специјална тема само за Родословот каде што нема да можеш да избегнуваш одговор со секакви глупави изговори.

Кон врв
slavic_wolf Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2007
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај slavic_wolf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2007 во 14:10
abe znaes kako odi toa, koga mozokot ti e ispran vo edno nesto togas sve ke te asocira na ona sto go veruvas, svatete deka nikade ne pisuva za muhamed, naprotiv pise deka ke se javat drugi lazni luge koi ke velat deka se prateni od boga, ne im veruvajte posto tie so satanata se isprateni.
za razlika od toa vo koranot go isuva isus kako prorok praten od boga.
PO KRV ARIEVCI, PO PREZIME SLAVJANI, PO IME MAKEDONCI, PO SRCE I DUSA HRISTIJANI!!
Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2007 во 14:15
Originally posted by slavic_wolf slavic_wolf напиша:

abe znaes kako odi toa, koga mozokot ti e ispran vo edno nesto togas sve ke te asocira na ona sto go veruvas, svatete deka nikade ne pisuva za muhamed, naprotiv pise deka ke se javat drugi lazni luge koi ke velat deka se prateni od boga, ne im veruvajte posto tie so satanata se isprateni.
za razlika od toa vo koranot go isuva isus kako prorok praten od boga.

Ako ne pisuva za muhammed za kogo pisuva za tebe li!
Ke porasnes sine ke sfatis koj tebe ti go ispral mozokot.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.