|
Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед |
Внеси реплика | страница <1 678910 24> |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hey DOG , не само што си ДОГ туку си и ДАРК, ама комбинација си удрил нема што, алал да ти е, ПЕТКА ИМАШ ОД МЕНЕ
А тоа што воопшто немаш познавање од Библијата, тоа е друга работа. Остани ДОГ, подобро ќе биде за тебе. |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se nadevam nema za dolgo da odbegnuvame od temata, analizirajki tugi postovi... |
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
magareto mu rece na zajakot kolku golemi usi imas
samo za MIST |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само ти ужувај, ич да не те боли! |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ja odbegnuvaj temata-miste so vregjanje!
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му благодарам на Алах што ми дозволи да се ослободам од обврските за некои време и да посветем повеќе време на коментирање на форумов.
ИншАлах ќе продолжиме од каде што застанавме, набрзо очејувате мои коментари. |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ
Група Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво Форумџии
Да ви се претставам - јас сум ПРОСВЕТИТЕЛОТ
Искрено се надевам дека ќе допринесам темите од форумов да бидат не само интересни, туку и поучни.
Ќе се потрудам да биден јасен во изложувањата а материјалот на кој ќе се повикувам да биде на македонски јазик.
Најпривин би и се обратил на БЕЛИЧКА во врска со дел од текстот испратен на 27.Јануари.2007, цитирам „Mist, se nadevam ce ti vleze vo glava deka stariot zavet ima poveke od iljada prorostva koi se ispolnija vo Hrista.......“
Од илјадате пророштва што ги спомнуваш, }e mo`eш li, тe molam, da mi ka`eш barem edno proro{tvo vo koe{to Isus e spomnat spored imeto? Terminot „Mesija“, preveden kako „Hristos“, ne e ime tuku naziv. Dali ima barem edno Proro{tvo vo koe se veli deka imeto na Mesijata }e bide Isus i deka imeto na negovata majka }e bide Marija, deka negoviot bo`emen tatko }e bide drvodelecot Josif, deka }e bide roden za vreme na vladeeweto na kralot Irod, itn.? Дали постоја такви детали? Ако не, тогаш kako }e zaklu~iш deka tie „iljada“ proroштва se odnesuvaat na Isus?
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да бидеш просветител, треба најнапред да си самиот просветлен...
|
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Остави го човекот аџија , ако му се сака да си биде просветител нека си биде ........ колку се МНОГУ таквите како него-самонаречени "ПРОСВЕТИТЕЛИ" , па број им нема |
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до сите. Убаво е да се види колку сте фини и културни за разлика од другите теми.
Поздрав до Просветителот, има убава забелешка.
Да ја аналзираме тогаш, без глупави и деконструктивни „муабети“!
|
|
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од илјадате пророштва што ги спомнуваш,
(Зарем има толку? Толку страници едвај има, со сите тие книги заедно...)
}e mo`eш li, тe molam, da mi ka`eш barem edno proro{tvo vo koe{to Isus e spomnat spored imeto?
(МММ, интересно...)
Terminot „Mesija“, preveden kako „Hristos“, ne e ime tuku naziv.
(Е па што значи „Месија“ тогаш?)
Dali ima barem edno Proro{tvo vo koe se veli deka imeto na Mesijata }e bide Isus i deka imeto na negovata majka }e bide Marija, deka negoviot bo`emen tatko }e bide drvodelecot Josif, deka }e bide roden za vreme na vladeeweto na kralot Irod, itn.? Дали постоја такви детали? Ако не, тогаш kako }e zaklu~iш deka tie „iljada“ proroштва se odnesuvaat na Isus?
(Па со преносно значење, духовна инспирација и сл.? А?)
Во ниедно пророштво од Стариот Завет не се спомнуваат детали, за било што...
Или пак можеби има, а ние не ги сфаќаме?
Или пак, како што би сакал да кажеш, се однесуваат на нешто друго или некој друг?
|
|
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересна тема, веќе еднаш се обидов да ја аргументирам токму за овие пророштва.
всушност, начинот на кој го поставивте прашањето, укажува на тоа дека не сте размислувале сериозно за ова прашање. Еве зошто: - ако имаше некое пророштво за некој Исус, зарем не ќе беше најлесно да се тврди дека родителите НАМЕРНО го именувале Исус за да се исполни пророштвото? Името ништо не значи, многу посуштински би биле предвидувања за случките во неговиот живот кои не можат да се произведат преку нечија волја. Имав намера, токму да ги објаснам дел од стотиците старозаветни пророштва исполнети во животот на Исус, во оваа тема, но не успеав никогаш да ја довршам... http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6090 Pozdrav... |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ
Група Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До аџија и orto
Доколку сакате да дискутираме за нашите nick-ови, да отвориме нова тема во форумов.
Чекам одговор од BELICHKA
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незгодно ми е да те наречам просветител, бидејќи тоа е нешто кое човек го заслужува. А најмалку некој кој се самонарекува така, може да го заслужи тој епитет.
Но, да ги оставиме желбите настрана... Лошо е што ја продолжуваш традицијата на мист и кхалефа, кога ќе се даде одговор на некое прашање, да велиш, ама чекај, мене не ми даде одговор „тој и тој“ член на форумот. И со тоа се бега од секаква аргументација. Ако ти е намерата да се докажуваш преку прашања, а не преку одговори, си го утнал местото... |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |