|
Суеверие |
Внеси реплика | страница <1 23456 22> |
Автор | ||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da beleg ova e sueverie koe za zal seuste go ima kaj nas , osobeno kaj mladite.
btw dobra si so primerite, kaj ti tekna |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ako deteto ne prozbori riba da mu se stavi vo usta...samo neznam dali sveza ili zivaova drugarka mi od Nikoforovo rodum go primeni na deteto ama bezuspesnotoa si prozbore po edna godina samo po sebe
|
||
|
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Beleg ova ti od iskustvo na tvoi prijateli koi po umot na babinite devetini trgnale :))) Cerkaj sega me zbuni ti mene so ribata :)))neli na dete ne mu se dava riba do edna godina zosto nema da prozborelo, ama ete ovde bilo poinaku :)))) p.s Riba na deteto ne mu se dava do edna godina ne od sueverija , tuku poradi golemata pretpazlivos pri vnesuvanje na ribata koja dava jaki alergii kaj malite bebinja posle 6 mesec...a ne od sueverie:))) Изменето од maja - 19.Декември.2006 во 13:21 |
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nesto od prijateli,ama i mnogu primeri vo tekot na studiranjeto sretnav...posebno koga slusav narodna knizevnost
|
||
|
||
maja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Daj drugi mk sueverija, ti si polna so niv |
||
|
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sega neznam dali e sueverie ili ne da ne se raboti na verski praznici...nishto domaova moze nekoj da go objasni sto znae
|
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во С. Завет Саботата била ден кога ништо не се работело, бидејќи се посветувала на Бога. Во Новиот Завет, Неделата е денот кога Христос воскренсува, и со тоа до некаде ја превзема таа улога, т.е. станува ден кога не треба да се работи туку да се посвети човекот на својата душа.
Ако не работиме на секој верски празник, кога ќе работиме? |
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Порано имав негде некој пост за суеверие...дали беше друга тема...или... пак ке напишам за еден момент .... за еден позитивен контекст ...носењето амајлии ,точно одредени бои ,парчиња облека .....итн .. ... кај луге кои се борат за некои повисоки резултати ( на пример ) ,спортисти итн ...овде суеверието е поврзано со вербата ...кај нив веруванјето во тоа дека ,,ако ја носам црвената маичка се ке биде во ред,, за нив лично преставува клуч на опуштање и можеби максимално самореализирање .....дури мислам дека со една таква силна верба ја користат и латентната енергија во себе ... |
||
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bas me potseti na eden primer vo seloto na babami sto se desilo.
prikaznata bese vaka nekoja zena otisla na niva na polnok i nlepila(ona losoto) nalepila- izgleda go koristat koga nekoja magija e frlena na nekoe mesto i mozes da ja nalepis i taja istata zena se skocanila poludela i neznam ti so.
I babmi sekogas mi velese da ne skitam na polnok oti mozi i jas da nalepam takvo nesto- ne daj boze.
kako i da e armo bese sto jas ne veruvam vo takvi nesta pa nisto ne mi se desilo sega zasega, ama nikogas ne se znaj koga starite ti trubat nekoj raboti, pa porano zatoa se plasev navecer da spijam sama.
|
||
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
||
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e edna od 10 te Bozji zapovedi koja glasi:
Spomnuvaj si go denot na odmorot za da go praznuvas. Sest dena raboti i svrsigi site raboti a sedmiot den posvetigo na Gospoga tvojot Bog.
|
||
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temata e za sueverie.... gi ima mnogu ... EDNO SUEVERIE E DEKA AKO NI PRETRCA CRNA MACKA... TREBA DA CEKAME TROJCA DA POMINAT ... PA DA PRODOLZIME ... !!! |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
nade
Нов член Регистриран: 26.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
greska, ne trojca, jas znam EDEN
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама баш ич не сум суеверна
уклучувам машина за перење и на празник
не фрлам сол преку лево рамо
не ми значи ништо ако црна мачка ми претрча пред мене
имам скршено неколку огледала а супер ми е и така
|
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има моменти кога сум... Ама во суштина не сум
|
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |