IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
Автор
Порака
GUOL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 131
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 15:35
bas sum interesiran STO e cudo za vas, mn zborite uups pisuete ali nikoj nisto ne konkretizira...........postojat i tocka. tolku???ili postojat samo vo vaseto "veruvanje"...fakticno hipoteticni i cuda od nekoj izfilisofirani misli??ili cuda bazirani na stara kniga 2000 godina stara sto nikogas ne e najdena???

bas me interesira......
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 15:42
За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...

Имам такви знаци доживеано во мојот живот. Лични работи, но секако доволни за да ти ја зацврстат верата.... Затоа верувам во чуда, а не затоа што некој пред 2000 години рекол дека ги има...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 15:48
Originally posted by аџија аџија напиша:

За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...

znaes toa za mene se nekakvi raboti, sto tesko moze da gi intepretiram....deka e tesko da poveram vo toa sto ne sum go videl a baska ljugeto mnogu zborat, premnogu za mojot vkus....
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 15:58

Cuda  se  natrirodni i natcovecki akti koi gi pravele edinstveno  Bozjite pratenici. Sepak cestopati se moleme na Boga za nesto preterano  a toj ni ja uslusuva molbata pa smetame deka e nekakvo cudo,ili ne spasuva od beznadezna ili bezizlezna situacija i pak smetame deka e  cudo.

Jas sepak smetam deka cuda se samo tie na bozjite pratenici:
Kako na primer: Mojsej koga go udril moreto so stapot i se rasecepelo
Ili kako sto ISUS prozivuval mrtvi,ili kako sto Muhammed  ja rascepel
mesecinata na 2 dela itn..

Dodeka za  se ona sto nie go gledame denes so nasi oci kolku i da
izgleda kako cudo toa zamene e samo Ajet (znak).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 15:58
Па јас не верувам исто така кога некој друг ќе ми каже ова или она, освен ако стварно човекот не е од доверба. Но ваљда си веруваш на себеси???
Кон врв
DARKDOG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2006
Поени: 218
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DARKDOG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:01

CUDO MILOSTI BOZJE UKAZANE NA DAN RODJENJA PRESVETE BOGORODICE 2002. god u MANASTIRU LEPAVINI

Na dan Rodjenja Presvete Bogorodice 2002. godine nasu svetovavedenjsku obitelj posetila je prvi put  jedna poklonicka grupa iz Beograda. Po pricanju i svedocenju poklonika, kada je autobus skrenuo ka manastiru, sve je obuzela neopisiva, nezemaljska radost. Osecanje radosti se pojacavalo sa svakim predjenim kilometrom. Kada su ugledali hram  posvecen Vavedenju Presvete Bogorodice radost je bila neizreciva. Sa suznom molitvom i molitvenim trepetom usli su  u hram.  Kazu da su se osecali kao u raju jer je citav hram bio ispunjen nekim posebnim, blagouhaonim mirisom, koji se pojacavao kako su se priblizavali svetim ikonama. Ispred cudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske to je posebno bilo izrazeno i svi koji su joj prilazili bili su na poseban nacin, onako kako to moze samo Nebeska Milost da pruzi, bili uteseni i ukrepljeni. Bilo je to pravo osecanje umiljenija. "To je nesto neopisivo i neobjasnjivo - to se mora doziveti i osetiti, ne vredi pricati, nema tih reci koje mogu da iskazu osecanja"  govorili su kasnije. Jedan od vernika imao je sa sobom i fotografski aparat te je tokom sluzbe Bozje slikao ikonu. Moze samo da se pretpostavi koliko je bilo njegovo zaprepascenje kad je razvio film i video ono sto se dusom osetilo, ali je covecjem oku ostalo  nedostupno. No Bozja je volja bila da se projavljena milost vidi i ostane zabelezema mehanickim okom neutralnog posmatraca - foto-aparata. Svetlost iz kandila iznad ikone i svetlost koja se pruzala po hramu potpuno je nalik na onu, koju su poklonici, takodje fotoaparatom zabelezili u hramu Groba Gospodnjeg na Veliku Subotu. Presveta Bogorodica nije ostavila svoja verna ceda bez utehe i dokaza prisustva blagodatne sile Bozje u ovoj svetinji Svojoj. Njene posrednicke molitve stalno ukrepljuju, snaze i jacaju sve one koji joj sa verom i iskrenom molitvom priticu.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:02

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

ili kako sto Muhammed  ja rascepel
mesecinata na 2 dela itn..

Како можеш *censurirano od begu - navreda*, да ги ставиш во иста реченица со Божјите пророци???Срам те било, до кога ќе сквернавиш по тоа што ни е свето???Angry

Изменето од begu - 09.Февруари.2007 во 09:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:06

Но ваљда си веруваш на себеси???

ne znam vo koj kontekst ti e ova prasanje, no toa go primetiv stalno koga prasuvas>da dobivas "izbegnuvanje" na raboti sto ne se ednostavni i postavuvat mesto za spekulacija

togas aj hipoteticko prasanje.......

ako postojat bozja cuda....zs ne sprecuva ...????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:08
Прашњето не е избегнување, туку баш соодветен одговор. Не верувам во чуда што ми кажал овој или оној, или што се пишани во оваа или онаа книга, само затоа што некој ги пишал..

Верувам во чуда што лично сум ги доживеал... Ваљда и ти си веруваш себеси, доволно да веруваш дека ако си доживеал чудо, навистина било ЧУДО???

П.С. Конташ? А прашњето не ти го разбрав...
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:09

Ne vi e  sveto voopsto. Kako tebe ne ti e  sram da kazuvas deka  Allahovite pratenici bile tolku golemi gresnici.

Da  ne te potsetuvam na site raboti koi gi pravele prorocite prikazani
vo biblijata na koi Bog im oprostil,a na Muhammeda ne saka.Big%20smile

Nemozam da  svatam zasto ste  tolku napolneti so omraza prema
Allahoviot din, i do koga ke tropati nevistini vo koi 100 pati ve imam
fateno. Abe imate sreka sto sme slabi i nemokni ,inace  site
ovde od forum ke pocnea  da prifakaat ISLAMSmile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:11

Прашњето не е избегнување, туку баш соодветен одговор. Не верувам во чуда што ми кажал овој или оној, или што се пишани во оваа или онаа книга, само затоа што некој ги пишал..

Верувам во чуда што лично сум ги доживеал... Ваљда и ти си веруваш себеси, доволно да веруваш дека ако си доживеал чудо, навистина било ЧУДО???

ne ti e soodveten odgovor, da ne veruvam vo mene nema da postapam taka tuku slep ke go sledam toa sto tugji mi go implementirat vo umot.....

sea ja tebe da te prasam A TI VERUVAS VO SEBE???

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:12
darkdog....ova e makedonski forum ja ne razbiram srpski!!! ili prevedi ili najdi nase cudo..........Wink

Изменето од GUOL - 01.Февруари.2007 во 16:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GUOL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:13
Originally posted by GUOL GUOL напиша:

ne ti e soodveten odgovor, da ne veruvam vo mene nema da postapam taka tuku slep ke go sledam toa sto tugji mi go implementirat vo umot.....

sea ja tebe da te prasam A TI VERUVAS VO SEBE???

posto darkdog flodira u kopipejst stajl....eve da me vidi adzija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:24
Па нормално дека верувам тоа и ми беше целата поента... Инаку не би верувал во чуда... Се разбира, не слепа и наивна самодоверба...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.