Испечати | Затвори го прозорот

БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6497
Датум на принтање: 04.Декември.2024 во 15:45
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ?
Постирано од: strurcence
Наслов: БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ?
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 00:56
 ShockedDa jas se slozuvam so faktot deka treba da veruvame vo niv. Cudata postojat samo sto mal broj na luge gi prosiruvaa svoite umstveni horizonti za da go svati seto toa. Da cuda se slucuvaat i toa samo o Bozja promisla, t.e. po negova dozvola.Big%20smile

Коментари:
Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 09:11

Неколку коментари од оваа тема беа преместени во темата: http://www.forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=3047 - Чуда

-------------
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!

Постирано од: R-C-F
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 10:46
BOG = POTSVEST
   OTTUKA  DOAJDZA  DEKA  AKO  SAKAS  DA  JA  NASOCIS  TVOJATA  POTSVEST  DA  IZVEDUVA  ODREDENI  OPERACII  ILI  PAK  DA  POSEDUVA  ODREDENI  CUSTVA  TREBA  DA  I  SE  MOLIS  ODNOSNO  DA  MU  SE  MOLIS  NA  BOG
   TOA  E  NAJSTARIOT  NACIN  NA  REPROGRAMIRAJNE  ODNOSNO  RESTARTIRAJNE  NA  POTSVESTA
    NAJDOBRO  E  DA  NEMAS  NIKOGAS  POTREBA  DA  SE  RESTARTIRAS  NO  TAKOV  COVEK  DOSEGA  SE  NEMA  RODENO

DVE  NAJVAZNI  PSIHOANALIZI  KOI  POSTOJAT  VO  RELIGIJATA  KOI  TE  DONESUVAAT   DO  CUDATA  ODNOSNO  RAJOT   SE 
          POKAJANIETO   I  OPROSTUVAJNETO
   TAKADA  SA  POMOS   NA  NIV   SE  PROMENUVA  RABOTNATA  TOCKA   NA  ORGANIZMOT   OD  PODRACJE  NA  OPASNOST  VO  PODRACJE   RELATIVNO  SPOKOJSTVO -SOVRSENSTVO
      OVA  E  NASTARIOT   NACIN  NA  IDEALIZIRAJNE  NA  COVEKOT  A  NAJNOVIOT  E  SO  POMOS   NA  DROGA

-------------
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S

Постирано од: mali simo
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:20

прилично интересна констатација R-C-F е тоа посебно во примерот за дрогата...

Но мислењето дека Бог е подсвест е апсолутно грешно! Бог нити пак делува врз луѓето преку подсвест....

молитвата е свесно изразување на покајанието и потребата за прошка.

значи дека теоријата за програмирање и рестартирање на подсвеста е апсолутно погрешна зашто отфрлањето на грешната човекова природа не се прави само со молитва односно и со пост и св.тајна причест а истотака и со исповед..... со Божја помош која е факт реалност се постанува подобар човек ....

Христос меѓу нас

-------------
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Постирано од: GUOL
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:22
ako vidam cudo mozebi ke pocnam da veruvam..........

-------------
3 MONAT WAR DA LOU KRANK>JETZT SAUFT DA WIADA GOTT SEI DANK!

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:23
а зошто мислиш дека не си видел до сега  Tongue

-------------
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:26
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

а зошто мислиш дека не си видел до сега  Tongue

nisto ne mi cinelo kako cudo...........

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:30
Христос вели: ако имате вера колку зрно синап и планини ке поместувате

http://www.holyfire.org/file/Serb_Horvat_PojavaSvOgnja.htm - http://www.holyfire.org/file/Serb_Horvat_PojavaSvOgnja.htm

провери прилично добро е

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:30
more so kazal nikoj ne znae..........

-------------

Постирано од: belichka
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:36

neznae toj sto ne cul.......

Постирано од: чаир
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 13:42
Светогорските Отци велат не е чудо да има чуда туку чудо е да нема чуда зошто по творенијата ќе го познаеме творецот Бог ни ги праќа чудата за да ни ја зацврсти нашата вера во Него да ни ги отвори оците. Ние луѓето го бараме Бога и го молиме само гога ни е тешко а кога ни е добро зошто тогаш не му благодариме за нашате благосостојба   

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 14:02
Originally posted by belichka belichka напиша:

neznae toj sto ne cul.......

kako si cul......da ne imas 2000 godini.....ala da ti e, toa bas e cudo sea samo uste da te vidam!!Wink

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 14:09
Wink blazeni se onie sto ne videle  a poveruvale............i posle dveiljadi godini Bozjite sozdanija se sekade okolu nas.....

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:21
Cudata postojat 

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:35
bas sum interesiran STO e cudo za vas, mn zborite uups pisuete ali nikoj nisto ne konkretizira...........postojat i tocka. tolku???ili postojat samo vo vaseto "veruvanje"...fakticno hipoteticni i cuda od nekoj izfilisofirani misli??ili cuda bazirani na stara kniga 2000 godina stara sto nikogas ne e najdena???

bas me interesira......

-------------

Постирано од: аџија
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:42
За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...

Имам такви знаци доживеано во мојот живот. Лични работи, но секако доволни за да ти ја зацврстат верата.... Затоа верувам во чуда, а не затоа што некој пред 2000 години рекол дека ги има...

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:48
Originally posted by аџија аџија напиша:

За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...

znaes toa za mene se nekakvi raboti, sto tesko moze da gi intepretiram....deka e tesko da poveram vo toa sto ne sum go videl a baska ljugeto mnogu zborat, premnogu za mojot vkus....

-------------

Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:58

Cuda  se  natrirodni i natcovecki akti koi gi pravele edinstveno  Bozjite pratenici. Sepak cestopati se moleme na Boga za nesto preterano  a toj ni ja uslusuva molbata pa smetame deka e nekakvo cudo,ili ne spasuva od beznadezna ili bezizlezna situacija i pak smetame deka e  cudo.

Jas sepak smetam deka cuda se samo tie na bozjite pratenici:
Kako na primer: Mojsej koga go udril moreto so stapot i se rasecepelo
Ili kako sto ISUS prozivuval mrtvi,ili kako sto Muhammed  ja rascepel
mesecinata na 2 dela itn..

Dodeka za  se ona sto nie go gledame denes so nasi oci kolku i da
izgleda kako cudo toa zamene e samo Ajet (znak).

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 15:58
Па јас не верувам исто така кога некој друг ќе ми каже ова или она, освен ако стварно човекот не е од доверба. Но ваљда си веруваш на себеси???

-------------

Постирано од: DARKDOG
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:01

CUDO MILOSTI BOZJE UKAZANE NA DAN RODJENJA PRESVETE BOGORODICE 2002. god u MANASTIRU LEPAVINI

Na dan Rodjenja Presvete Bogorodice 2002. godine nasu svetovavedenjsku obitelj posetila je prvi put  jedna http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/grupabeograd.html - poklonicka grupa iz Beograda . Po pricanju i svedocenju poklonika, kada je autobus skrenuo ka manastiru, sve je obuzela neopisiva, nezemaljska radost. Osecanje radosti se pojacavalo sa svakim predjenim kilometrom. Kada su ugledali hram  posvecen Vavedenju Presvete Bogorodice radost je bila neizreciva. Sa suznom molitvom i molitvenim trepetom usli su  u hram.  Kazu da su se osecali kao u raju jer je citav hram bio ispunjen nekim posebnim, blagouhaonim mirisom, koji se pojacavao kako su se priblizavali svetim ikonama. Ispred cudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske to je posebno bilo izrazeno i svi koji su joj prilazili bili su na poseban nacin, onako kako to moze samo Nebeska Milost da pruzi, bili uteseni i ukrepljeni. Bilo je to pravo osecanje umiljenija. "To je nesto neopisivo i neobjasnjivo - to se mora doziveti i osetiti, ne vredi pricati, nema tih reci koje mogu da iskazu osecanja"  govorili su kasnije. Jedan od vernika imao je sa sobom i fotografski aparat te je tokom sluzbe Bozje slikao ikonu. Moze samo da se pretpostavi koliko je bilo njegovo zaprepascenje kad je razvio film i video ono sto se dusom osetilo, ali je covecjem oku ostalo  nedostupno. No Bozja je volja bila da se projavljena milost vidi i ostane zabelezema mehanickim okom neutralnog posmatraca - foto-aparata. Svetlost iz kandila iznad ikone i svetlost koja se pruzala po hramu potpuno je nalik na onu, koju su poklonici, takodje fotoaparatom zabelezili u hramu Groba Gospodnjeg na Veliku Subotu. Presveta Bogorodica nije ostavila svoja verna ceda bez utehe i dokaza prisustva blagodatne sile Bozje u ovoj svetinji Svojoj. Njene posrednicke molitve stalno ukrepljuju, snaze i jacaju sve one koji joj sa verom i iskrenom molitvom priticu.

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:02

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

ili kako sto Muhammed  ja rascepel
mesecinata na 2 dela itn..

Како можеш *censurirano od begu - navreda*, да ги ставиш во иста реченица со Божјите пророци???Срам те било, до кога ќе сквернавиш по тоа што ни е свето???Angry

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:06

Но ваљда си веруваш на себеси???

ne znam vo koj kontekst ti e ova prasanje, no toa go primetiv stalno koga prasuvas>da dobivas "izbegnuvanje" na raboti sto ne se ednostavni i postavuvat mesto za spekulacija

togas aj hipoteticko prasanje.......

ako postojat bozja cuda....zs ne sprecuva ...????

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:08
Прашњето не е избегнување, туку баш соодветен одговор. Не верувам во чуда што ми кажал овој или оној, или што се пишани во оваа или онаа книга, само затоа што некој ги пишал..

Верувам во чуда што лично сум ги доживеал... Ваљда и ти си веруваш себеси, доволно да веруваш дека ако си доживеал чудо, навистина било ЧУДО???

П.С. Конташ? А прашњето не ти го разбрав...

-------------

Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:09

Ne vi e  sveto voopsto. Kako tebe ne ti e  sram da kazuvas deka  Allahovite pratenici bile tolku golemi gresnici.

Da  ne te potsetuvam na site raboti koi gi pravele prorocite prikazani
vo biblijata na koi Bog im oprostil,a na Muhammeda ne saka.Big%20smile

Nemozam da  svatam zasto ste  tolku napolneti so omraza prema
Allahoviot din, i do koga ke tropati nevistini vo koi 100 pati ve imam
fateno. Abe imate sreka sto sme slabi i nemokni ,inace  site
ovde od forum ke pocnea  da prifakaat ISLAMSmile

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:11

Прашњето не е избегнување, туку баш соодветен одговор. Не верувам во чуда што ми кажал овој или оној, или што се пишани во оваа или онаа книга, само затоа што некој ги пишал..

Верувам во чуда што лично сум ги доживеал... Ваљда и ти си веруваш себеси, доволно да веруваш дека ако си доживеал чудо, навистина било ЧУДО???

ne ti e soodveten odgovor, da ne veruvam vo mene nema da postapam taka tuku slep ke go sledam toa sto tugji mi go implementirat vo umot.....

sea ja tebe da te prasam A TI VERUVAS VO SEBE???

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:12
darkdog....ova e makedonski forum ja ne razbiram srpski!!! ili prevedi ili najdi nase cudo..........Wink

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:13
Originally posted by GUOL GUOL напиша:

ne ti e soodveten odgovor, da ne veruvam vo mene nema da postapam taka tuku slep ke go sledam toa sto tugji mi go implementirat vo umot.....

sea ja tebe da te prasam A TI VERUVAS VO SEBE???

posto darkdog flodira u kopipejst stajl....eve da me vidi adzija

-------------

Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 16:24
Па нормално дека верувам тоа и ми беше целата поента... Инаку не би верувал во чуда... Се разбира, не слепа и наивна самодоверба...

-------------

Датум на внесување: 02.Февруари.2007 во 19:21

CUDATA SE NASEKADE OKOLU NAS

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 02.Февруари.2007 во 19:35
kako da ne
gi ima sekade i vo mojot dzep
cudo edno kaj se pariteeeeeeeeeeeeeeeeee?

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 02.Февруари.2007 во 19:43
e cudo bi bilo da padne se kesa polna so trefka ....e decki togas ke stanam monas...........Thumbs%20Up

PS: se izviniuvam.....NAPAFKAN monas.............LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 01:30

A sto mislite vide deka nema cuda koi se slucuvaat sekojdnevno?

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 09:35

За проповедта на Христос и на Јован Крстител за покајанието

Владика Антониј Сурошки
                                             (1914 – 2003)

Во име на Отецот и Синот и Светиот  Дух!
Свети Јован Крстител и Спасителот Христос излегоа на првата проповед токму со овие зборови: покајте се, затоа што се приближи Царството  Божје... Царството Божје – тоа е хармонијата на љубовта, тоа е она царство, она општество, кое ги  обединува Бога и луѓето  под совршениот закон што е пројавен во љубовта. А за да можеме да влеземе во тоа Царство ние навистина треба да  се покаеме.
   Зборот “покајание” не значи само “скрушение”; во зборот “покајание”  е содржана мислата за тоа дека е неопходно да  се разделиме од  некое нешто и да се стремиме кон нешто друго. А има нешта од кои треба да се разделиме  доколку сакаме да почнеме да живееме заедно со Бога и со другите луѓе во Царството во кое се е љубов. Ние сме должни да се откинеме од себељубието, од таа исклучителна, жедна, жестока љубов која   ја имаме за себе самите на  штета на другите. Ние сме должни да се  разделиме од  лажните претстави за  себеси, во кои небаре стоиме во центарот на се и се  е должно да ни служи нам. Евангелието не учи дека,  ако  стоиме во  центарот на се, тогаш  само заради тоа да  им служиме на сите. Ние сме должни да се одделиме од она за што се прилепило нашето срце, од оние поврзаности кои не означуваат љубов, туку  ропство. Ние треба  одново да ги разгледаме  сите свои човечки односи за да остане само духот на  слободата и  духот на љубовта; слободата која ние им ја даваме на другите и ја добиваме од нив; љубовта која е служење на другите луѓе, благоугодно и самозаборавно.  Ние треба да  го напуштиме ропството за да можеме да стапиме  на слобода и само  тогаш можеме да  стапиме во Царството на љубовта. Во царството на љубовта не може да има робови, во царството на љубовта можат да бидат само слободни луѓе: ослободувајќи се  и ослободени од Бога.
  Има нешта од кои ние треба да се одделиме, но исто така има и каде да одиме: кон Оној Бог, Кој е нашето помирување еден со друг, помирување со него, Кој е ослободителот, Кој сака секој од нас да израсне  во вистинската мера на својот раст, да стане тој самиот, да не се раководи од ништо друго, освен од внатрешниот закон на животот – и тоа на животот во изобилие.
   Ете, за тоа  говори проповедта на Спасителот  и проповедта на Јован Крстител: променете ја насоката, одделете се со погледот, слухот, срцето, чувствата, мислите, плотта – со се - од она што е поробеност, ропство и излезете на слобода. Кадешто е Духот Господов, таму е слободата и Христос ни го дава тој Дух.Јован дојде да  ги крсти луѓето, Спасителот Христос дојде за да го донесе Духот на земјата и да ни  Го подари нам. Да помислиме за тоа  на што сме повикани. Ние сега сме  како што беше  на самиот почеток на проповедта  на Христос и на Јован; ние можеме  веднаш, токму во овој момент да започнеме онака како што започнувале луѓето  кои  се  среќаваа  со Претечата и со Христос. Токму сега е вистинското време заедно со нив да го започнеме патот, да ја чуеме првата проповед и да почнеме да ја исполнуваме. И потоа од ден на ден да ја следиме евангелската проповед, словото Христово, кое ќе не води,како децата за рака, од едниот до другиот, се додека не  израснеме до вистинската мера на  нашата слобода, на нашето достоинство, се додека Царството Божје не се  всели во нас, се додека  од нашите срца, кои станале Царство Божје, Тоа не се излее наоколу, како море,  и да ги  опфати сите. Амин!

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 10:53
Originally posted by DARKDOG DARKDOG напиша:

ima sekako, cudo e koga trudna zena naednas ko pocne da jade jadenja sto nikogas ne gi sakala, cudo e koga slab ucenik dobil odlicna ocenka...cuda kolku sakas

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 11:00
a zasto mislis deka e taka idi na nekoja od slednive stranici pa vidi dali nema cuda preminportal:www.m-p-c, lepavina(google)
tamo ke najdes  mnogu odgovori

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 11:04

ima....tsunami,tajfuni,orkani i takvi cuda slusam vo vestive sekojdnevno...........

-------------

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 11:19
cunamite,burite,ureganite se sostoeni od demoni.Vo ureganite ima legija demoni koj praat pakos so Bozjo dopudtenie

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 11:20

a zasto mislis deka e taka idi na nekoja od slednive stranici pa vidi dali nema cuda preminportal:www.m-p-c, lepavina(google)
tamo ke najdes  mnogu odgovori

Jas ne baram nikakvi odgovori, velam ima cuda, ete pred nekoj den vo rusija pagjal pomarandzest sneg...neli e i toa cudo?

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 11:27

cunamite,burite,ureganite se sostoeni od demoni.Vo ureganite ima legija demoni koj praat pakos so Bozjo dopudtenie

epa kaj ti e bogot da sprecuva...........???

-------------

Постирано од: здраво
Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 12:02
Прочитај го Откровението ,па ке ти биде појасно.

-------------

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 12:13
Originally posted by здраво здраво напиша:

nisto ne e pojasno......

-------------

Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 12:42

1. Каде си го прочитал ова или кој ти го кажал ова?
2. Дали ова што си го напишал важи и за Потопот ?

-------------
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 13:51
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

1. Каде си го прочитал ова или кој ти го кажал ова?
2. Дали ова што си го напишал важи и за Потопот ?

toa mi bese poentata.......izleguva demek demonite se pojaki..........Wink

-------------

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 14:35

Ne znam koj ti kazal za potop deka ke ima na krajot na svetot

toa e posiroka tema na muabet koja ke ve izvestam ponataka

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 17:21
sakas da kazes deka krajot na svetot povtorno ke bide so potop. apokalipsa-potop?

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 17:22
NE LUGE NE ZNAM KOJ VE LAZEL SO TOA CryCry
CryCryCry

Датум на внесување: 05.Февруари.2007 во 22:19
Originally posted by здраво здраво напиша:

БРАТЧЕ КОГА ЌЕ ГО ЧИТАШ ОТКРОВЕНИЕТО НАЈДИСИ ТОЛКУВАЊЕ ЗОШТО НИЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА ПОТОП НЕМА ДА ИМА ПОВЕЌЕ ТОА Е ВЕТУВАЊЕ ОД БОГ.  А КАКО СВЕДОШТВО ЗА ТОА БОГ ЈА ПОСТАВИЛ ЅУНИЦАТА (виножитото).

Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 00:51
a,be dosta so vakvi glupavi prashanja,...ili veruvash ili ne,...shto ima vrska tuka potrebata!!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 00:54

VERUVAM VO NEOGRANICENATA LJUBOV...

TOA E BOZJO "CUDO"....

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: Freya
Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 01:07
Originally posted by brza brza напиша:

a,be dosta so vakvi glupavi prashanja,...ili veruvash ili ne,...shto ima vrska tuka potrebata!!

mi go zede muabetot od usta..

-------------
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.

Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 01:21
pa,.............odgovori togash!Big%20smile

-------------

Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 10:10

БРАТЧЕ КОГА ЌЕ ГО ЧИТАШ ОТКРОВЕНИЕТО НАЈДИСИ ТОЛКУВАЊЕ ЗОШТО НИЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА ПОТОП НЕМА ДА ИМА ПОВЕЌЕ ТОА Е ВЕТУВАЊЕ ОД БОГ.  А КАКО СВЕДОШТВО ЗА ТОА БОГ ЈА ПОСТАВИЛ ЅУНИЦАТА (виножитото).

Изменето од чаир - од вчера во 22:21
Otkrovenieto moze da se cita samo da ne se protolkuva pogresno,zasto moze da padneme vo eres....Vo biblijata pisuva:Dovolno e Angelot Gospodov sto ti go dal da go znaes, ne baraj poveke da ti se dade zasto i toa sto go znaes moze da ti bide odzemeno...A za Otkrovenieto uste ne sme dostojni da go citame

Постирано од: Bronhi
Датум на внесување: 06.Февруари.2007 во 14:02

Изменето од чаир - од вчера во 22:21
Otkrovenieto moze da se cita samo da ne se protolkuva pogresno,zasto moze da padneme vo eres....Vo biblijata pisuva:Dovolno e Angelot Gospodov sto ti go dal da go znaes, ne baraj poveke da ti se dade zasto i toa sto go znaes moze da ti bide odzemeno...A za Otkrovenieto uste ne sme dostojni da go citame

Многу ме интересира кој е тој „Ангел Господов“ и каде во Библијата го пишува ова. Инаку толкувања на Откровението на свети Јова Богослов има повеќе како лесно достапно би ти го посочил „Толкување на Откровението“ од свети Андреј архиепископ Кесаријски печатено 1999 Скопје од страна на Ѓаконија

-------------
Земете БРОНХИ полесно се дише

Датум на внесување: 09.Февруари.2007 во 08:44
[/QUOTE]Зарем тоа што се будиме секое утро не е манифестација на Неговата моќ?

Што се однесува, пак, до оправањето на целава каша, не смее!!!

Тој ќе набљудува, кога ептен ќе ја утнеме работата ќе дојде и ќе ги среди работите. Се уште не е толку страшно.[/QUOTE]

Jas mislev deka se budam koga ke se naspijam ili koga casovnikot zvoni...

Kako Bog e semoken a ne smee nesto da napravi? Zosto ne smee, sto ke mu bide ako naparavi?

Navistina golema uteha so koja cel zivot nekoj ne zamajuva, deka i od loso ima poloso....i nie treba da sme srekni i zadovolni....

Постирано од: Bronhi
Датум на внесување: 09.Февруари.2007 во 15:54
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Зарем тоа што се будиме секое утро не е манифестација на Неговата моќ?

Што се однесува, пак, до оправањето на целава каша, не смее!!!

Тој ќе набљудува, кога ептен ќе ја утнеме работата ќе дојде и ќе ги среди работите. Се уште не е толку страшно.[/QUOTE]

Jas mislev deka se budam koga ke se naspijam ili koga casovnikot zvoni...

Kako Bog e semoken a ne smee nesto da napravi? Zosto ne smee, sto ke mu bide ako naparavi?

Navistina golema uteha so koja cel zivot nekoj ne zamajuva, deka i od loso ima poloso....i nie treba da sme srekni i zadovolni....
[/QUOTE]

Ако направи нешто ќе се негира Самиот Себеси. Би работел против нашата волја која нели - е слободна, дадена нам од Него. Дека од лошото има и полошо има... а дека треба да сме среќни и задоволни - сме барем зборувам во мое име. Секое утро - благодарам сто се разбудив, секоја вечер - благодарам што се радував на уште еден ден и се молам утре повторно да го видам изгрејсонцето. И покрај сите наши неријатности и неубавини што ги гледаме, сретнуваме и живееме секој ден, сепак животот е премногу убав за да сум негативен.

-------------
Земете БРОНХИ полесно се дише

Постирано од: aladin
Датум на внесување: 10.Февруари.2007 во 01:37
NEKOI SE ZADOVOLNI SO MALKU.............. VELAT LUGJETO!

FRLI IM KOSKA   I   DOSTA IM E!LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 19.Февруари.2007 во 09:42

ЧУДОТО И НАУКАТА

Испитувања на чудата во Киево-Печерската лавра

Во советско време, Киево – Печерската лавра, беше претворена во атеистичен музеј. Во неговите сали се прикажуваа отворени гробови со мошти и специјално обучени лектори се обидуваа да ги убедат посетителите, дека нема ништо свето и надприродно во древната обител. Тие тврдеа дека моштите се средство за попска измама, дека нивната нетленост се должи единствено на тоа што манастирските пештери се прокопани во суви варовити почви со постојана температура и влажност на воздухот, кое содејствувало за мумифицирање на погребаните монаси.

Надворешниот воздух

- Но, лекторите премолчуваа една восхитувачка загатка – вели Анатолиј Бернатски, истражувач на необичните појави. – Имено, при испитувањето на телата погребани во пештерите, се покажа дека само дел од нив се во нетлена состојба. Останатите, се обични мртовечки остатоци, какви што има на секое друго гробиште. За да се објасни ваквата разлика, беа спроведени сериозни испитувања.

Најнапред, беше проучен воздухот. Примероци од него беа земени како во пештерите, така и во сарковазите со моштите на светителите. Саркофазите не се херметични, така што воздухот би требало да е истоветен како во пештерите. Напротив, се покажа дека има поразителна разлика. Воздухот во подземните простории е неверојатно чист, но во саркофазите, количеството на микробите е 9-10 пати помало одколку во пештерите. Особено важните хемолитични бактерии, кои сосема одсуствуваат. Некаква непозната сила, го запира растот на разградувачките организми и го прави воздухот бактерициден.

Во пештерите, беа правени и експерименти со житни семиња како биолошки објекти. Се покажа, дека излачувањето од моштите ги зголемува животните сили на семињата. Во првата фаза од својот развој, таквите семиња даваат 2-3 пати поголема зелена маса од другите. Но, и тоа не е се. Со помош на специјален кобалтов инструмент, житните семиња беа изложени на смртоносни за тој вид, дози на радијација. Потоа, озрачените семиња беа положени до саркофазите на светите угодници. Најпосле, по засејувањето, ваквите семиња дадоа сосем нормални класови, додека семињата кои не беа изложени на аурата на подземните останки, воопшто не изникнаа.

Солзите на черепот

Научниците се засегнати и од течноста која се одделува од черепите на печерските светци.

- Овие черепи се чуваат во стаклени и сребрени садови, сместени во една од подземните цркви – продолжува Анатолиј Сергеевич. – Одвреме навреме, ту еден, ту друг, започнуваат да точат миро – благоухана маслена течност, со која се помазуваат верниците. „Возраста“ на некои од овие черепи, доближува и до илјада години.

Кога советските власти го претворија манастирот во музеј, миротечението на черепите престана. Но, во 1988 година, кога во чест на илјадалетието од крштението на Киевска Русија, дел од овој музеј, одново и беше предаден на Црквата, неколку черепа „оживеаја“. Сепак, никој не се осмели да рече, дека тоа е некаков трик на свештениците, со цел за измама на верниците, од причина што мироточивоста не беше одкриена од нив, туку од страна на научните работници на музејот.

Во биохемиската лабораторија на Киевскиот медицински институт беше испитуван составот на течноста која ја лачат черепите. Експертската комисија, на чело со проф. Јуриј Хмељовски, дојде до сознание дека се работи за секреции присушти на ... жив организам.

- Во представениот примерок ние откривме високопречистени масла со примеси од белковини – изјави професорот. – Одсуството на неоргански фосфати и амониеви јони, покажува дека овие примероци не се продукти од распаѓање на мртво ткиво. Белковините пак, одкриени во течноста, имаат ограничен происход. Синтетизирањето на слични соединенија, дури и со користење на најнапредни технологии, практично е невозможно.

Коментар на специалистот, историчарот Венјамин Подгорњи:
Ова е најнеповторливото место на земјата

- Во пештерите има уште многу нешта, необјасниви од научна гледна точка. На пример, вгравениот одраз од една чудотворна икона, во стаклото од нејзиниот обков. Просто никој не може да даде било какво толкување за физичката суштина на ваквата појава. „Ова едноставно е невозможно“, коментираа оптичарите и специјалистите по физика на тврдите тела. Навистина, треба да се согласиме со учените кои ја сметаат Киево-Печерската лавра за најнеповторливо место на земјата, каде што се случуваат појави, засега непоимливи за човечкиот разум.

-------------
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)

Датум на внесување: 03.Март.2007 во 20:56
veruvanjeto voopshto ne e bitno,..................vazno e samo dali neshto postoi!

-------------

Постирано од: V.D.A.P.
Датум на внесување: 03.Март.2007 во 21:15

So mnogu cuda gi proslavuva Bog svoite Svetii!

Osobeno se interesni vakvi slucai koga naukata pagja pred cudoto Bozjo!

Постирано од: angelmk
Датум на внесување: 04.Март.2007 во 02:13
не постојат божји чуда.се може да се објасни ,ама сеа за сеа не се способни луѓето

-------------
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."

Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 04.Март.2007 во 02:27
се гледа дека не се способни,
а ти си им водачот

Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 04.Март.2007 во 02:28
нормално дека постојат
на некој ако не му одговара да има повозвишен од него....Confused

Постирано од: V.D.A.P.
Датум на внесување: 04.Март.2007 во 10:55
Originally posted by angelmk angelmk напиша:

не постојат божји чуда.се може да се објасни ,ама сеа за сеа не се способни луѓето
Kako ke se objasni, koga veke covekot vo golema mera gi znae prirodnite zakoni, a eve cudata vidlivo otstapuvaat od niv i se neobjaslivi za coveckiot razum.
Edinstveno sto mozeme e da ostaneme vcudonevideni od tajnite Bozj i da go proslavime Boga za projavenite cuda.

Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 08:57
честопати Исус за да докаже дека е син Божји, правел чуда, како последица некои луѓе поверувале, а други пак мислеле дека е опседнат од демон, и од таму му е таа моќ да прави чуда, незнам дали тие што не поверувале веднаш а поверувале откако посведочиле на чудата се во право? ако верувале во се што ќе им се каже тогаш тоа е слепа верба, а ако биле премногу сомничави го искушуваат Бог.....Confused

Датум на внесување: 20.Март.2007 во 23:24
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

честопати Исус за да докаже дека е син Божји, правел чуда, како последица некои луѓе поверувале, а други пак мислеле дека е опседнат од демон, и од таму му е таа моќ да прави чуда, незнам дали тие што не поверувале веднаш а поверувале откако посведочиле на чудата се во право? ако верувале во се што ќе им се каже тогаш тоа е слепа верба, а ако биле премногу сомничави го искушуваат Бог.....Confused

ne bas se soglasuvam so acelera,
Hristos ne pravese Cuda za da dokaze
deka e Sin Bozji, nemase potreba od dokazuvanje
ako bese taka, kje se simnese
vo  celata svoja Slava i mokj....
no Hristos nedojde za sebesi
da  se vozdigne tuku coveckiot rod,
pa umirajki so smrt i toa smrt na krst toj ja pobedi smrtta.
Pa znaci deka Cudata se slucuvaa spored verata,
i toa samo za priveduvanje kon Spasenie. 
Taka patot vistinata i zivotot ja poznavme
ne po Cudata sto gi vrshese
ami po vistinata koja ja zboruvase.
i Voopshto znaeme deka cudata
se sposobnost na mnogumina,
megutoa od kade i koja i em celta,
 na ednite za spasenie,
a na drugite za pogubuvanje na dushata.

-------------
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 00:33
абе факт е дека он правел чуда, и знаел зошто ги прави....
не правел ништо што не требало, дури и на апостолите им дал моќ да прават чуда, а зошто?
па да поверуваат тие што не можат со разум и срце, веројатно со очи можат, е ако и тоа не сакаат....LOL

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 00:39
i fakt e deka nekoi i dodeka gledale ne poveruvale...a i denes da se simne Gospod Isus Hristos pak nema da poveruvaat

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 00:43

i fakt e deka nekoi i dodeka gledale ne poveruvale...a i denes da se simne Gospod Isus Hristos pak nema da poveruvaat

затоа е запишано блажени се оние што поверуваа а не видеа, но за жал не се сите со отворено срце има и скептици.... а зошто Исус да ја крие својата божествена природа?
тогаш би бил перцепиран само како обичен човек

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 00:56

ti voopshto ne se sekiraj,....ako se simne ke poveruvam,...stopati ti go kazale toa ,..i sega pak, kako nikogash nikoj da ne go rekol,...ili toa ne ti e voopshto vazno,....kolku da kazesh neshto protiv tie nekoi,....Angry

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 01:02

ami ubo kaza ,,blazeni se onie koi nevidoja a poveruvaja,,

Hristos, namesto kako ponizenduri so smrtt na Krst,
mozese da dojde kako Bog, VO SETA SVOJA SLAVA I MOK.
No, toa neizostavno ke gi zarobese lugeto.
Toj dopusti da mu se sluco ona od koe se sramime citajki vo evangelieto za onie koi sudat spored zemnata padnatita logika,
i koj neograniceniot Bog go ogranicuvaat vo svoite poimu da nemozat vo nego da go prepoznaat Boga.
A na onie zelni za Boga, luge na koi srcata im zaigrale od negovata propoved, voopshto ne im precela nadvoresnata tragika na negoviot zemen zivot,
 naprotiv tie tuka ja videle nedogledlivata golemina na
NAsiot BOG, koja ponizuvaweto samo ja istaknuva.
Evreite baraat da sleze od krstot za da poveruvaat deka e Sin Bozji, i Hristos toa mozese da go napravi, no po cena da gi zarobi so ova cudo da napravi da mu se poklonat iako ne go ljubat, protiv nivnavolja.
No Bog, nesaka ropska, no ljubovna pokornost.

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 01:03
fakt e deka Isus pravel cuda a za toa postojat dokazi
samo ne e dokazano deka postoel

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 01:07
LOLLOLLOLLOLkako,be ne?!,...eve belichka go videla i zatoa e tolkav negov poklonik,...a,be ti i na vrata da ti tropne,..nema da poveruvash deka e toj,...osven ako ne ti se pretstavi,....LOL

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 01:12
затоа Он бил свесен, беличка, затоа и ја манифестирал својата божествена природа, баш дека знаел  дека има и такви -да видам па да поверувам луѓе-
зошто го воскреснал Лазар кај што имало собрано еден куп народ?

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 22:55
vo pochetok se bilo nedokazivo,...ama so vreme se se dokazuva,....osven, samo edno neshto, ....aj,pogodete shto e toa?

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:06
Originally posted by brza brza напиша:

vo pochetok se bilo nedokazivo,...ama so vreme se se dokazuva,....osven, samo edno neshto, ....aj,pogodete shto e toa?

недокажливо е дека нема бог!

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:14
sega te fativ,...pa,neli chudata se negovo delo?!znachi i dokaz za,....a.ako neshto pravi neshto,...koga i da e se dokazuva deka postoi toa neshto....ama,bidejki "ma" chuda.,....bi trebaloi nego da go ima,...a,go nema,...zashto ne moze neshto samo da pravi neshta,a,uporno da se "krie",....,.......................i ...............kaj zastanav?!LOL

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:20
ushte neshto ,..zaboraviv,...rabotata e ti da dokazesh deka postoi,...a,ne deka ne postoi,....LOLne moze samo na zbor da ti veruvam deka e taka,... i na nekoi "chuda",..koishto ustvari se sosema zemski...

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:34
кој те тера да веруваш! не верувај ако не ти се верува, твој проблем...

Ај докажи ми дека не постои?

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:38
aj dokazi deka postoi? nedokazivoto
hahahhahahha

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:44
ne e moj problem,..pa da go dokazuvam,...toa e tvoja rabota,...ako ne si razbral,....se dokazuva deka neshto postoi ,a ...ne obratno,....ili i toa ne vazi za nego,....LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:45
ај докажи дека не постои?

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:52

ај докажи дека не постои?

ene gledaj
ne postoi zatoa sto jas taka zapisav sega
da postoese nemase da dozvoli da se napise takva laga za nego
oti toJ e SEmokjen
ej kje probam uste ednaS
NEPOSTOI
ej nisto ne se sluci
NEPOSTOI
pak nisto
ako kazam i tret pat kje bide sigurno
no nema da PISAM

UBAVO E COVEK DA ZIVEE VO VERUVANJE LOL

-------------

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:58
blazeni se onie koi ne videle,a poveruvaleSmile

Eden chlen ednash na forumot mi reche...Bog ne e osvetoljubiv pa da napravi neshto od inaet,za da dokaze neshto ili da ti nashtetiTongue

-------------

Датум на внесување: 21.Март.2007 во 23:59
ne ti gine pekolot,..shtom ne veruvash,...pa ushte i se zezash so negovoto nepostoenje,..LOL

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:02
Originally posted by beleg beleg напиша:

blazeni se onie koi ne videle,a poveruvaleSmile

Eden chlen ednash na forumot mi reche...Bog ne e osvetoljubiv pa da napravi neshto od inaet,za da dokaze neshto ili da ti nashtetiTongue

STOM TAKA TI RECE TOGAS MORA DA MU BIL PRIJATEL I DOBRO GO POZNAVAL
OTI TAKVO NESTO SE KAZUVA ZA NEKOJ STO DOBRO GO ZNAES

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:06
абе вие го мислите бог човек? Мислите он има маалски комплекс, да ви кажува „знаеш ли кој сум јас?“ Сфаќате дека Бог е Бог, и нема потреба вас да ви се докажува, покажува, итн...? Сфаќате дека нема потреба да ве тера да верувате, да ви глуми келнер итн?

БОГ вели: Сакаш верувај во Мене, не сакаш не верувај. Ама знај дека Јас сум Бог и ќе судам... Па сеа ти види си....

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:11
ZBOROVI ZBOROVI ZBOROVI
ADZO
IMA DRUGO OSIM ZBOROVI?
IMA LI?
SE STO SE SLUCI AKO SE SLUCI
OSTANALO SAMO NA ZBOROVI
OD MNOGU ZBOROVI NASTANUVA LEGENDA
LEGENDA LI E?
VERUVAS VO ZBOROVI LEGENDI

TOA E MOE

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:12
saka da kaze,...ako ne veruvash vo mene,.....edvaj chekam da dojdesh ,...pa da poveruvah!LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:13
Па не мораш да веруваш, бе никој не те тера... Сфаќаш? Господ си САМИОТ НА СЕБЕ доволен. Не му е потребен анакин да му вели „уф колку си голем добар, итн.“ Бог нема его, или комплекс на нижа вредност, па да му значат таквите работи...

Совршено, комплетно си е задоволен и доволен самиот на себе... Проблемот, е што НИЕ зависиме од него за секој здив... Така да во наша полза е да веруваме, не во негова...

Поздрав.

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:26
ANAKIN NIKOGAS NEVELI TAKA ZA GOSPODA
OTI TOJ NE GO TRETIRA VOOPSTO
TAKA DA PISUVAS  NEBULOZI VO VRSKA SO MENE

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 00:36

Па не мораш да веруваш, бе никој не те тера... Сфаќаш? Господ си САМИОТ НА СЕБЕ доволен. Не му е потребен анакин да му вели „уф колку си голем добар, итн.“ Бог нема его, или комплекс на нижа вредност, па да му значат таквите работи...

Совршено, комплетно си е задоволен и доволен самиот на себе... Проблемот, е што НИЕ зависиме од него за секој здив... Така да во наша полза е да веруваме, не во негова...

Поздрав.
   ama ,ti izgleda mnogu znaesh za nego,a....de ova toj de ona toj,...toj saka ,toj ne saka saka,..LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 10:08
Па доволна е брза, да размислуваш малце, еве дури и хипотетички, АКО постои Бог, каков би бил? Би му бил ли ти потребен? Би му бил ли јас потребен, ако Тој не создал?

Мислам јасен е одговорот...

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 12:16
воопшто не се обидувам да ти докажувам. Аргументот беше сосема валиден: АКО постои Бог, тој сигурно нема да трча тебе да ти се докажува... тоа беше аргументот... Јас не реков дека докажав дека ПОСТОИ, туку дека сосема не ти држи аргументот дека затоа што не ти изиграва келнер, дека не постои....

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 12:19
a,da ne e vrteleshka toj ,...vrti suchi,..se edno te isto,...LOLLOL

-------------

Датум на внесување: 22.Март.2007 во 12:25
не знам зошто имаш некоја горчина кон се духовно, ама тоа е твој проблем. Некои луѓе сакаат коктелот животни солзи и стравови да ги решат со справување со нив, а други, запаѓаат во куку-леле филозофија, каде секој, па и Господ им е крив за се...

Се надевам ќе имаш поголема широградост, ако ништо друго, да си дадеш на себеси шанса да се ослободиш од горчината која, ти се проѕира... А Госопод убеден сум, е се тоа што е добро... и сигурно би ти помогнал во тоа...

Поздрав.

-------------

Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 17:24
Чудата се насекаде околу нас само што не им обрнуваме внимание!

-------------
Сега знам дека нисто незнам!

Постирано од: transcript
Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 18:01
Originally posted by marula marula напиша:

Чудата се насекаде околу нас

vakvi cuda? ----> http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=10001 - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=10001

-------------
Suum Cuique - Cicero

Постирано од: Miralem1
Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 20:30

Dali veruvame vo Bozjite cuda ?

Sekako deka da.

Problem e sto cudoto mnogu pogresno go razbrale. Pred sudniot den ke se pojavi licnost,covek,stvoren od Allah dz.s kako naj golemo iskusenie za covekot. Stvorenie koe ke pravi cuda i cuda ke ima mok i covek da ozivee. Vo Islamot toa stvorenie e Dedzdzal vo Hristijanstvoto e Antihrist. Denes ima tolku luge koi cuda mozat da napravat no covekot e dolzen da presudi i proceni dali e Bozje cudo ili cudo Sejtanovo-Gjavolovo te. iskusenie.

Pod poimot Bozji cuda jas go podrazbiram stvaranjeto na covekot,svemirot. Za mene toa e CUD a deka e Bozje dokaz za toa ni e Qur'anot-Poslednata Bozja objava.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Постирано од: здраво
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 00:04
Кој знае за Светиот Оган не треба да се двоуми.
Само не ми е јасно едно.Секоја година исто, патријархот го претресуваат католик,муслиман...(да не има кибрит со него сличајно) ,Светиот оган се пали ,а тие пак бараат доказ за чудо. Е па барајте...

-------------

Постирано од: Srcence
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 17:27
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://jedlik.phy.bme.hu/wyp2005/cunami.jpg&imgrefurl=http://jedlik.phy.bme.hu/wyp2005/janosiimre.html&h=645&w=800&sz=66&hl=mk&start=1&um=1&tbnid=CwmrcE7T-foWUM:&tbnh=115&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dcunami%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dmk">
Cunami
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.islamcan.com/miracles/images/melon.jpg&imgrefurl=http://islam.blog.com.mk/node/4579&h=222&w=290&sz=14&hl=mk&start=3&um=1&tbnid=qKETIQvL4ydSbM:&tbnh=88&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dislamski%2Bcuda%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dmk">

cunami srusi se no ne ja srusi dzamijata

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.blogger.ba/slike/28654.446924.jpg&imgrefurl=http://kuky.blogger.ba/&h=200&w=186&sz=10&hl=mk&start=14&um=1&tbnid=qWzfRpDDCkPtqM:&tbnh=104&tbnw=97&prev=/images%3Fq%3Dislamske%2Bmudzize%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dmk%26sa%3DN">
http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=56">Attached%20Image

http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=57">Attached%20Image
http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=84">Attached%20Image

http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=85">Attached%20Image

http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=86">Attached%20Image

http://imooktisi.3.forumer.com/index.php?act=Attach&type=post&id=87">Attached%20Image

vakvi raboti dadeni od Allah se cuda....se sto e napraveno e od Allah, se e negovo cudo....a vie ako mislite deka krstevanje na pop na nekoe detence e cudo....hahhahahah....gadno ste se izlazale...
Allah neka vi se smilova i vas i na onie koi veruvaat isto kako vas!

-------------
Iskreno-od Mene

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk