|
СВЕТА ГОРА |
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Автор | ||
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Професорката по англиски кај шо одев на спремање, ко била на одмор во Грција сакала да оди да ги посети манастирите и ко дошла пред портата на манастиро ја застанале. Зошто? За да му да'т широка суќна до глуждовите, оти носела летна суќна до под колена. Спрема то ако си женско, а сакаш да влезиш во манастиро, независно дали носиш пантолони или суќна, ќе ти да'т суќна до глуждовите. Јас мислам дека треба да се има разбирање, оти дури и свештениците и монасите (мажи) носат долги одори. Ако ме прашаш зошто и на мажите не му дават долги одори на влезот на манастирот, јас ќе ти одговорам : „ А зошто во овие 2000 години ни една жена не била свештено лице? “ Bottom line: Јас не сум толку стручен за оваа проблематика, и зато најарно прашајте си свештено лице, и то на повисоко ниво на хиерархиската скала оти најарно ќе можи да ви одговори на прашањето. |
||
и то...
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа што го кажуваш, дека даваат широки сукњи до глуждовите, така е на Метеори. Сум влегла во многу други цркви во Грција, не даваат ништо, но ако жената е во панталони , или било кој ако џвака мастика, не може да влезе внатре.
|
||
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па то е жива срамота. Мислам за тој шо џвака мастика |
||
и то...
|
||
UK25
Сениор Регистриран: 29.Август.2006 Локација: Vatican City State Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema vrska so toa shto e Grcija - prvo manastirite na athos ne se samo grcki, vtoro taka e i kaj nas, taka e vo site pravoslavni a bogami i katolicki manastiri kade shto monasite se od eden pol.
na sveta gora site se mazja - zena odgolena ili ne odgolena ne vlaga ne zatoa shto toa e grcki zakon, tuku zatoa shto golo telo (ocrtano telo) e provokacija (cuj ne samo vo islamot tuku i vo hristijanstvoto- zamisli)! Ama koj citnal - ostanatite so prikaski od baba obrazlagat. na Sveta Gora nemoze zena da vleze vo manastir - so ili bez suknja. I maz , mora da ima dozvola za da go pustat. Toa e zatoa shto manastirite se dom za nekoi, a ne turisticko mesto.
Изменето од UK25 - 30.Август.2006 во 20:32 |
||
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahahahaha
od kade vi se ovie dezinformacii
na Sveta Gora zenski ne pustaat: Ni da vlezat.Gi setaat samo so brot okolu Sveta gora.Jas Bev.Treba da zemes edna viza za Grcka pa poslem treba da pobaras uste edna za na sveta gora.
pozdrav
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e
postojat 16 grcki crkvi 1 ruska sveta lavra 1 srpska hilander i 1 bugarska ej sk ne mi teknuva kako se vika zeni nema tamu ni za lek no ima isposnici so ziveat vo dupkite vo bliskite sumi i to |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
DARKDOG
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BRAVO ANAKIN ZA OVA TI DAVAM RAKA NO EDNO SI GRESKA
IMA 27 MANASTIRI
2 SE SRPSKI HILANDER I PANTELEMON
RUSKI E 1 GOLEMATA LAVRA
BUGARSKA NEMA DRUGITE SE GRCKI
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima bugarska
ti si greska sk kje se setam na imeto |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se vika zograf
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a pantelejmon e ruski namastir
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sveti Pantelejmon
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a sepak se samo 20 manastiri
ene prebroj si gi Изменето од anakin - 01.Февруари.2007 во 01:06 |
||
|
||
DARKDOG
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci se 27 manastiri
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slep si?
neznaes da brois? ili k*rtasak si igras |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |