|
Zoo |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Јануари.2007 во 10:57 |
Nesto sto najmnogu mi pravi merak, e koga odam vo zooloshka gradina.
Prvo da vi priznaam deka samo ednash imam otideno vo zooloshkata vo Skopje, 3 pati ja posetiv zooloshkata tuka vo Bayreuth kaj sto sum, pa sega mi e u plan da j aposetam zooloshkata vo Berlin ( bas vcera gledav na tv imaat mnogu interesni zivotni sto sakam u zivo da gi vidam ) Pa me interesisra, dali vie ste bile nekogas vo zooloshka gradina ? I fali li neto na zooloshkata gradina vo Skopje ? ( znaci ke pravime muabet za makedonskata tooloshka gradina) Dali mislite deka zivotnite sto se vo zoo se dovolno zgrizeni i nahraneni ? Dali zoo vo Skopje e dovolno posetuvana ? Dali voopsto lugjeto imaat interes da otidat vo zooloshka gradina ? Изменето од Mona Liza - 02.Февруари.2007 во 07:50 |
|
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za nasata ZOO nemam komentar. Zi8votnite se cuvani vo krajno losi uslovi, nisko nivo na higiena, zivotniot proston e premal za nekoi zivotni a za toa dali potseka barem vo nekoi elementi na nivnoto prirodno zivealiste, i da ne zboruvame - ne! Od sekogas sum sakala da odam vo ZOO. Posle ona sto go vidov vo Belgrad i zagreb, koi se fenomenalni ZOO gradini kako za ovie prostori, mi stana uste poveke maka za nasata.
Gradot mora da si ja cukne glavata. Izgradija zid okolu delot na ZOO koj gleda nakaj parkot, za da ne bidat voznemiruvani zivotnite. Ako mislat deka so toa zavrslie rabota, gresat.
Kade bea cuvarite koga lani mladi decki so metalna sipka mu ja razbija glavata na maliot nilski konj? I kade se koga posetitelite im frlaat petardi vo ustata na nekoi zivotni?
Sto se sluci so parite so koi na simpanzoto Koko trebase da mu se nabavi zenka?
Zosto sekogas go snemuva mestoto nameneto za ishrana na golemite divi macki?
Zosto voopsto imalo potreba da se kastrira nilskiot konj Nisko, koj od naseto detstvo go znaeme? Koj e toj koj bi kastriral tolku staro zivotno?
Nasata ZOO treba da se zatvori i da se poklonat zivotnite na drugite zooloski.
Toa sto se slucuva tamu e sramota.
Zooloskata gradina treba da bide prijatno mesto za prosetka, voedno i za edukacija!
Изменето од Dana - 31.Јануари.2007 во 15:11 |
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕДИНСТВЕНОТО ШИМПАНЗО ВО СКОПСКАТА ЗОО ЌЕ СИ ОСТАНЕ ВО ДЕПРЕСИЈА
< =text/>
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majmunot pusi kofce:)
jas mu nosam sekoj meec:)
da vidis kako e odma raspolozen:) Изменето од Dana - 31.Јануари.2007 во 15:52 |
|
|
|
Dana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto pusi majmunot?
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сме ни за зоолошка јадни ние....
Гревчиња многу ми е жал за нив..Никакви услови мизерија... Абе за време на војната и бомбардирање близу Белград пак имаа се на таа немаштија овде се јадни немаат..Како имаат во џеб да стават, срамота.. |
|
|
|
batt's
Сениор Регистриран: 12.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu zalno.....
sakam da ja posetuvam ZOO gradina ama sekoj pat koga izleguvam od tamu nekako mi e tesko na dusata. kako toa nikoj ne se grizi za niv... mozebi e stvarno najdobro da se zatvori..... za da ne se izmacuvaat zivotnite. i bez toa se zatvoreni... a vaka uste i vo mizerni uslovi:( |
|
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не знам види на нет... не идам секој ден во зоо |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за возрасни
зоо - 11 евра зоо+аквариум - 16.50 евра за студенти зоо- 8 евра зоо+аквариум - 13 евра Изменето од влечка - 31.Јануари.2007 во 16:14 |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala vlecka, ke gledam da naminam ko ke se stople vremeto
|
|
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ми е жал за животните... Неможам да ги гледам такви, баш заради
тоа не идам.... Душички... Греотички... Луѓево се стварно без душа....
Сум била 2 или 3 пати... Ама неможам веќе.... Баш заради ова сакам да
идам надвор и да завршам тоа што треба за да станам онаква полицајка
ама за животни (незнам како се викаат, ги гледам на Анимал Планет)....
И да дојдам после тука и да стаам ред малку Малку се филмам али стварно сакам тоа да го напраам
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Dana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas toa sakam, animal cop
|
|
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Закон е... Нели? Сакам и кај нас да има такво нешто.... Бар нема да ги гледаме животниве како страдаат...
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш во неделата бев во посета на ЗОО ама во Италија.Искрено за цели 5 часа не успејав да ја разгледам целосно.
Мислам дека сте биле нели во некоја европска зоолошка градина за да не ги набројувам деталите од ова,но би спомнала еден дел.Грижата за животните е невероватно гоелма, кај секоја врста на живот има неколкумина вработени и плус тоа лица кои ке ви дозволат да си поиграте со животните, да се сликате, да им дадете нешто да земат од вашата рака (но она што ке ви дозволат вработените, храната е нивна ).Јас се задржав кај мајмунинчињата особено кај лани роденото, кое веке е би рекла мало детенце и е толку питомо и мило што тешко можев да се одделам од него. Што се однесува до Скопската ЗОО знам дека се судира со големи проблеми но сето е тоа поради недостиг на средства,во Италија ЗОО се приватни и затоа подлежат на ваква грижа кон животните.Е сега не знам кој е сопственик на ЗОО во Скопје(вајда градот или ???) меѓутоа сето тоа е желосно, зарем да ги гледаме животните така сами, осамени, тажни без волја за живот. ова би се рекло ПА ТИЕ БАШ ЖИВОТАРАТ, ОДВАЈ ПРЕЖИВУВААТ :(( |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |