|
Верувате ли во задгробен живот? |
Внеси реплика | страница 123 17> |
Автор | |
DaVinchi
Нов член Регистриран: 25.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Март.2006 во 16:45 |
COVEKOT ILI BILO KOE DRUGO SUSTESTVO NA SVETOT NEMOZE DA UMRE.
ENERGIJATA NITI MOZE DA SE SOZDADE NITI MOZE DA ZGASNE. PSIHATA NA COVEKOT ILI TAKA NARECENA DUSA PAK KE SE POJAVI VO NEKOJA DRUGA ZIVA RAZUMNA FORMA.....MALA E VEROJATNOSTA TOA DA BIDE NA OVOJ SVET APAK MNOGU POGOLEMA NA NEKOJA DRUGA PLANETA ILI GALAKSIJA KRATKO KAZANO PROCES NA DOLG VREMENSKI PERIOD...DA KAZEME OD VREME OD MOMENTOT PA I DO NEKOLKU MILIONI GODINI ENERGIJATA NA EDEN RAZUM OD NASATA PLANETA ZEMJA PAK KE SE RAZBUDI NA KOJ BILO DRUG SVET ... NO TOJ DOLG PROSES NA VREMENSKI PERIOD COVEKOT NEMOZE DA GO ZAMISLI NITU PAK DA GO OSETI OZIVUVANJE...BIDEJCI GO NEMA VEKE RAZUMOT.... NORMALNO I TOJ UMIRA KOGA KE UMRE COVEKOT ILI BILO KOJA DRUGA RAZUMNA ZIVOTINSKA FORMA A sto mislete vie???? |
|
davinci
|
|
walker_girl
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Umira negovoto fizicko telo a dusata t.e energijata vo nego ostanuva nasekade okolu nas, vprocem kolku pati se pocustvuvale nekoja pojava okolu sebe sto nemozete da si ja objasnite? E toa spored mene e onaa energija koja ne se gubi, samo se transformira i ja cuvstvuvame vo razlicni oblici
|
|
tajci
Сениор Регистриран: 11.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 472 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa.....krajot ne ni e sjajen'toa go znaeme site a dusata....dali ja imame ili toa e sostojba na umot,cuvstvata isto......reinkarnacija...kojznae kade,kako..
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека самото верување во рај и пекол е верба во задгробен живот...јас уше сум измеќу во размислувањето....али сепак ...да...не можит да умрит нашата душа...шо би рекле iced earth_human spirit can not dyezakon stih
|
|
Точачиња.
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа мислам дека таму позади гробот и нма баш многу место да се крене куќа, така да...
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka postoi nekade nesto...energija nekakva sto nie ja narekuvame dusa...e taa dodeka naseto telo e zivo taa e vo nas,a posle ostanuva tuka okolu vo prostorot se reinkarnira.Jas veruvam vo zivot posle smrtta
|
|
|
|
DaVinchi
Нов член Регистриран: 25.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nisto nemoze da se kaze ....Tuku samo moze da se pretpostave..neli COVEKOT E SOSTAVEN OD SEDUM GLAVNI DELOVI 1.DUH 2.DUSA 3.MATERIJA 4.LICNOST 5.INDIVIDUA-BESMRTNO 6.PRINCIP NA INDIVIDUALNOST 7.PROCES NA REINKARNACIJA 1.DUH 1.BOZENSKI ILI KOSMICKI PRINCIP 2.NASTANOK NA NIRVANA 3.INDIVIDUALNA KOSMICKA INTELEGENCIJA''INDIVIDUALNO'' SE ZEMA KAKO BESMRTEN ELEMENT(DUSA)KOJ JA PRENESUVA KARMICKATA ODREDBA OD PRETHODNATA REINKARNACIJA SETO ZAEDNO SOCINUVA INDIVIDU 2.DUSA 4.EGO...-PSIHATA I SVESNOSTA OD SOPSTVENOTO POSTOENJE.EGOTO PRETSTAVUVAGRANICA NA RAZDVOJUVANJE IZMEGU DUSATA I TELOTO 5.ASTRALNO TELO-NEZAVISNA SVEST KOJA MOZE DA SE ODVOI OD FIZICKOTO TELO I PRODOLZUVA DA ZIVEE POSLE SMRTTA. VODE PROTOKOL OD POSTANOKOT NA NIRVANA I INDIVIDUA. 6.ETERICKO TELO-ZIVOTNA SNAGA KOJA JA SOCINUVA NASATA AURA.FIZICKOTO TELO NEMOZE DA POSTOE BEZ NEA,,A I NEA JA NEMA BRZO POSLE SMRTTA. 3.MATERIJA 7.FIZICKO TELO----SITE VIDLIVI OSOBINI NA EDEN COVEK PREKU CEL NEGOV ZIVOT.FIZICKOTO TELO GI VKLUCUVA SITE FUNKCII I ASPEKT NA ZIVOT::RAZUM,,EMOCII,,VESTINI,,MEMORIJA... SETO ZAEDNO SOCINUVA ---LICNOST 4.LICNOST-MINLIVA FAZA LICNOSTA SE SOSTOJ OD SITE OSOBINI KOJ TRAAT SAMO VO VRME NA ZIVOTOTFIZICKOTO TELO E GLAVNA KOMPONENTA NA TOJ PERIOD.ZATOA TUKA SE VKLUCENI : ENERGIJATA,,SEKAVANJETO,,SNAGATA I SITE SLABOSTI NA SMRTNIKOT.LICNOSTA SAMA PO SEBE PRETSTAVUVA SAMO EDEN DEL OD COVEKOT. 5.INDIVIDUA-BESMRTNO TAA NE SE ODVOJUVA I NE SE ODDELUVA SE SOSTOJ OD SITE DELOVI NA ZIVOTOT NA EDNA LICNOST KOJ CE PRODOLZE DA POSTOE I KOGA FIZICKIOT ZIVOT KE PRESTANE ..SOSEMA RAZVIENIOT DUH E BESMRTEN,A(DUHOT) KOGA KE GO POSTIGNE TOJ STEPEN NA RAZVIENOST ,IMA OSTVAREN POTENCIJAL ZA MOZNA REINKARNACIJA. 6.PROCES NA REINKARNACIJA NEKOJ DOKTORI NA NAUKI SMETAAT DEKA MASKITE POSLE NIVNATA SMRT SE RAGAAT KAKO ZENI,SE VERUVA DEKA VO PROSEK (DUSATA) SE REINKARNIRA DVA DO TRI PATI ZA VREME ZAEDNICKA ERA KOJA TRAE 2160 GODINI ALI PAK DO TOA DA BI DE CESTO ,DOKOLKU SMRTTA DOJDE NASILNO ILI PAK NA NE PRIRODEN NACIN. 7.PRINCIP NA INDIVIDUALNOST SITE LUGE IMAAT EDEN (DUH) KOJ E INDEVIDUALN I BESMRTEN .TOJ (DUH) SE SPUSTA OD DUHOVNIOT SVET VO FIZICKOTO TELO ZA DA POSLE SMRTTA NANOVO SE VRATE VO DUHOVNATA SFERA. |
|
davinci
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги имам прочитано сите книги како живот после живот, реинкарнација, после живот смрт, карма, парапсихологија, материја и антиматерија, длабока филозофија на духот итн..
Од филозофски аспект гледано има нешто што ја дцвижи таа материја таа сила таа мисла.. На многу пати од сведоци под хипноза можат и да си го кажат предходниот живот. Душата според научна теза е бесмртна и според кармата или предходниот живот си ги испашта гревовите... Колку и да држивода или не.. Прекрасни се книгите за читање како и самите доживувања на лугето со факти...познати само на авторите. |
|
|
|
bagio
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дефинитивно постојт задгробен зивот...немат логика зивотов да престанит со умирање на телово...пекол и рај се само симболики за задгробен живот...
|
|
I`m back in the game
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам во задгробен живот.
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ама бе, као ќе живеам живот у два метра???? и тоа под земја????
|
|
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сакаш да ти раскажувам за него?? |
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам во задргробен живот! Можда постои и нешто после смртта , но едно научно ништо не е докажано освен дека телото се рспаѓа и претвора во црви....
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам баш во задгробен живот, ама верувам во реинкарнација
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Внеси реплика | страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |