|
Бугарска музика |
Внеси реплика | страница <1234 45> |
Автор | |
Arm'nj
Сениор Регистриран: 06.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tatarska rabota....
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bugarskata muzika ic ne mi se sviga , nemaat nikakva ideja , zagrevota se
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog, da ve cuva.........bugarskata muzika ima 5pati poslozeni ritmovi i deset pati melodija muzika.......i muzikata ne ja ogranicuvaat...........a vsusnost gledam deka nikoj ne izjavi deka gi poznava bugarskite muzicari pa nema da repliciram..............koga ke se javi nekoj da znae za ovie togaj moze na duel a sega nemam potreba...........
|
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
soncence
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma ne slusam ja toa
|
|
|
|
srpkinja
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 26.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тако је. Теодосиј Спасов је одличан! Препоручујем вам Бело Платно... погледајте: http://www.myspace.com/beloplatnomusic Поздрав из Србије (коју администратори нису понудили као опцију коју могу да изаберем и ставим у свој профил!!!) |
|
marinka
Сениор Регистриран: 29.Септември.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 432 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
disko folk....ucev za toa sociologija....se poistovetuva so sund i kic....toa ti e del od masovnata kultura na narodot....negativni posledici od globalizacijata
|
|
Denot mi e mal za moite cekori,nokta e premala za moite misli...
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
be luge ovde se zbore za bugarska muzika sto znaci deka ovde spaga i nacionalna bugarska muzika...............a za ovaa garant ne ste slusnale.........trakija, trpeza..................koj e slusnal za Ralcev neka pisa dobar moobet ke si napravime........... |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
son4o
Нов член Регистриран: 31.Јануари.2007 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
малку е странно ..баш аз да оговарам тука..сум слушала българска музика.
ич не ми допага чалгата ...я мразя и ми е чудно како така народа е пощурел по нея...мали деца само тоа знаат но другата музика от България ...мислам дека е добра...особено рок групите. естесктвено ..каки на секаде има и такви що не струват нищо |
|
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ми свиѓа бугарската музика,не сум чул ногу али доволно. тие гергани амелии и сл. све е copy-paste, неинвентивни,монотони,досадни ритми,малце ми се интересни оние Wickeda,malku
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
talasum
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
гледам, че свързвате българската музика основно с чалгата. преди време
трябваше да пиша колумна за поп музика и кутура на Балканите,
включително Македония. явих се на един приятел от Македония да помогне,
а той вика "Овде нема поп култура- само турбо фолк." аз се уплаших, че
ако е така това е много лошо, но после се видях с едни наши рапари,
които казват "много ни сакат в Македония"- голям успех имали.
angelmk види ги записите от Кастро много са добри. а слушате ли Skopje via Sofia? много са популярни тук. те са от Македония. миналата година спечелиха наградата на ММ (нашето МTV) за рап албум. |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа не е вистина. Не е точно дека бугарските ритмови се покомплексни од македонските, а делот „десет пати мелодија, музика“ не ти го разбирам. Сакаш да кажеш дека нивните мелодии и воопшто музика се поубави или побогати од нашите. Ова го мислиш бидејки немаш доволно познавања од македонската музика која е една од најбогатите и најубавите традиционални музики воопшто.
Најголем дел од бугарите што ги познавам (а познавам многу, меѓу кои најмногу -- музичари) слушаат - МАКЕДОНСКА музика со огромна почит. А голем дел од бугарите слушаат турбо фолк, особено песни од типот на бендот Ратка Пиратка и разни слични нумери особено во српско издание.
Изменето од chuchuliga - 25.Февруари.2007 во 01:51 |
|
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм
неравноделни ритми? irregular times? irregular beats? Изменето од m__g__ - 25.Февруари.2007 во 09:54 |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако „неравноделни ритми“ ми го даваш како аргумент, ти воопшто не ја познаваш македонската музика која е базирана така-речи само на таква ритмичка структура.
|
|
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дека съм го написал ова? Изменето од m__g__ - 25.Февруари.2007 во 12:01 |
|
Внеси реплика | страница <1234 45> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |