|
Света Троица |
Внеси реплика | страница <1 678910 26> |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и, за да ти е појасно, прочитај го ова :
5:73. They do blaspheme who say: Allah is one of three in a Trinity: for there is no god except One Allah. If they desist not from their word (of blasphemy), verily a grievous penalty will befall the blasphemers among them. |
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да биде појасно пишувај МАКЕДОНСКИ mist!
|
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas mislam deka treba da pisuvas makedonski poradi toa sto e mozno da razlicno si go prevedeme...... Изменето од belichka - 17.Декември.2006 во 18:36 |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od
trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što
govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji
nevjernik ostane.
се надевам ќе се задоволите со ова. |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tocno brate toj(allah) --- nikogas ne bil eden od troicata,.
zatoa ste vie daleku od hristijanstvoto 1000000000 god. daleku! zatoa nie veruvame vo ,,razlicen,, bog.eden vo troica! a vie vo onoj sto na muhamed mu daval,,otkrivenija,,-- koj nema vrska so Otecot,Sinot, Sv.Duh! a koj samo prividno ,,gleda,, toj misli deka bogot na evreite i evangelieto e istiot so toj vo k*ranot! dobro e sto lugjeto poubavo mozat sega da sporedat! |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аладин,
Тема: Света Троица Изменето од mist - 17.Декември.2006 во 19:29 |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
belicka nemoj da misles deka namerno sme go izbegnuvale prasanjeto koe gledam na nekolku mesta si go povtorila Prvo:Quranot mnogu jasno veli deka Allah e eden i toh e osnoven princip na Islamskoto veruvanje.Nikogas toa nebilo kontrakdiktorno vo Quranot i ima stotici ajeti koi go razjansuvaat toa ,a istotaka veruvanjeto vo poveke bogovi e opisano kako politeizam koj e najgolem grev sto moze da se napravi prema Allah. Vo slucajov ovde zasto Allah vo mnogu quranski verzii objavil "NIE" namesto "JAS" ,odgovorot e jasen:Toa e samo stil na govorenje koe jas a i site drugi go koristeme.Allah obicno koga zboruva za negovata ljubov,griza,oprost i blagodat prema negovite robovi toj upotrebuva "JAS" ili "MENE" ,a koga zboruva za mok ,sila,velicina ,stvoruvanje cesto koristi "NIE" ili "NAS" a nekogas i obratno vo zavisnost od kontekstot na Surata. primeri: "I koga moite robovi prasuvaat za Mene ,jas navistina sum blisku (do niv) ,Gi uslusuvam molbite na site sto me povikuvaat... " 2:186 ------------------------------------------------------------------- "Nie navistina ja spustivme objavata i nie ke ja cuvame" 15:9 i tn.... -----------------------------------------------------------Zatoa ve molam nemojte od ocajnicka zelba da ja dokazete doktirnata za svetoto trojstvo da si go tumacete Quranot po vase.Ako imase bilo sto povrzano so svetoto trojstvo Allah jasno ke go objavese a pejgamberot jasno ke go obrazlozese
btw Allah vo Quranot vika:"Navistina nevernici se onie koi tvrdat deka Allah e eden od Trojcata"
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АКО БОГ Е СЕМОЌЕН, МОЖЕ ДА БИДЕ ТРОЈСТВО.
КРАЈ НА ДИСКУСИЈАТА. ФИНИТО. ФИН. THE END. КОНЕЦ... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може 3 -ца да биде а не ЕДЕН, никогаш ЕДЕН
секако аџија, се сложувам со тебе. |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj si dava za pravo da ja zavrsi temata........ti li adzija?
Mist eve jas ti postavam tri fotografii od mene site tri razlicni dali.licnosta(vo toj slucaj jas) ke bide edna ili ke bidat tri licnosti.....:))) c, c, c uste so sto veke ne se sluzam za da dokazam nemoram da postiram vistinski fotografii...neli za da vidite dali jas sum tri belicki ili edna kristina na tri fotografii...????????????????
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu jaka filozofija koristes.I tri Mercedesi SL se edno isto.Imaat isti gumi ista boja ista klima isti sedista itn... ama site se naogaat na ralzicno mesto i gi vozat razlicni luge. Aj sega ke filozofirame gluposti... Ako e eden recete eden e i gotovo. |
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jaka e mojta priznavam:)ama i tvojta ne e podole....
sega zborime za licnosti, a ne za koli khaleefah...
|
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова ти нешто како БОШЊАЧКИ кој БОШЊАЦИТЕ си го презеле од Србите?
|
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |