|
Света Троица |
Внеси реплика | страница <1 34567 26> |
Автор | |||
V.D.A.P.
Група Регистриран: 26.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Trojstvoto e tesko razbirliva rabota, osobeno za onoj koj ne go poznava dovolno hristijanstvoto. Dobro objasnuvanje moze da se najde vo ''razgovorite'' vo knigata ''Zetve Gospodnje'' od Sv. Vladika Nikolaj Velimirovic |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро, ајде да го возопштиме прашањето: може ли божественото да се прикаже во материјалното и да стане предмет на обожување?
|
|||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аџија, Света Тројца е темата, да те потсетам.
И, да те советувам да го прочиташ мојот предпоследен коментар. |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој си бе ти Мист, да му кажеш на Бог: „извини, ама не ми комлицирај многу со тоа три во еден, оти ќе се збунам, и не можам да го сфатам“ КОЈ СИ ТИ О ЧОВЕКУ, О МРАВКО ВО СПОРЕДБА СО БОГА ДА МУ ПРОТИВРЕЧИШ? КОЈ?
|
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аџија, со сета почит, СИТЕ сме мравки во споредба со Господ.
И, Господ воопшто не комплицирал со тоа 3 во 1, компликациите се направени подоцна, од христијаните кои незнам КОИ СЕ ТИЕ што му противречат на Господ кога тој вели дека е ЕДЕН а не 3 во 1. Барам соодветен коментар на претходните мои коментари. |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве тоа ти е коментарот. Ако Бог така се објавил, ние не сме достојни да му кажеме „комплицираш многу“. Не знам како се осмелуваш да му го кажеш тоа на Бога.
|
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог е Еден.
Отец, Син и Свети Дух. Ако тоа не може да влезе во твојата (или мојата) мала глава, тоа не е Негов проблем. |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог е Еден - Се сложувам. НО, второво е 3 а не ЕДЕН! 1. Отец 2. Син 3. Свет Дух Значи 3 а не еден, секогаш ќе останат 3 богови во твојата (и мојата) мала глава, ништо помалку, 3 ТРИ. Како ги замислуваш Отецот, Синот, Светиот Дух? И, објасниго Тројството .. те молам. |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mist koga mojot zbor ne go pocituvas, znaci i mene ne pocituvas...ako ne veruvas na Bozjiot zbor ne veruvas vo Boga....i te molam kako ovde baras odgovor za Sveta Troica koga dali si videl sto pisuva vo vasiot prekrasen citat od koranot...
Na goooooolemo moe ocekuvawe harbur ne mi odgovori....tuku mi spomna okrugla zemja (planeta)
Neli gledate deka i Muhamed se poklonil na Svetata Trojca...
Изменето од belichka - 16.Декември.2006 во 02:30 |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
belichka, мислам дека прво е потребно да се наведе од Библијата цитата каде кажува 3 па потоа да се објасни Светот Тројство на наједноставен начин, па потоа да истапиш со коментари за ајетите во к*ранот.
Иначе, те советувам да го средиш твојот цитат, не се разбира што е напишано, каде е напишано, од кого е напишано. Кога ќе го направиш тоа, соодветно ќе ти одговорам на твојот коментар. До тогаш, доволно е ова. Благодарам, со почит, мист. |
|||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve gore go imas citat od koranot bre mist,
SLEDETE KAKVA GRAMATICNA NELOGISNOST
“Mi smo nebo mo}i Svojoj sazdali, i Mi smo, uistinu, oni koji ga sire.„ _ zasto n e e napisano
Jas sum nebo mok svoja sozdal, i jas sum .....
mist be i ********ke ja razberese ovaa vistina a + toa ne ti nametnuvam sveto pismo, i toa so ja neznam da go tolkuvam inaku da vi dojde nekoe starce site ke se pokrstete, amin.
|
|||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Измешано е се во твојата ГЛАВА mist , а не Светото Тројство! Еве ке се потрудам да ти РАЗЈАСНАМ нешто окулу тоа само кога ќе видиш голем пост немој веднаш да избегаш со изговор дека треба да го читаш 1 Недела(како што направи со постот на сард во темата НОЕ И ПОТОПОТ) - ДОГОВОРЕНО?
|
|||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
imali nekoj...... Harbur, khaleefah, mist...... nema da zabravam deka treba da odgovorie...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |