IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
Автор
Порака
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Статус: Офлајн
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 15:20
4. Мора да е сеопфатен
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 15:23
Toa sto vikas mozebi gresam iako sum siguren e kontradiktornost sard.Nemoze covek koj znae  2 i 2  se 4 da misli deka toa mozebi i ne e tocno.Nikogas nemozete da bidete sigurni vo toa sto go veurvate zatoa sto e premnogu komplikuvano.Jas na primer si znam deka ima eden ALLAH ,nemu mu se molam,nego go obozavam,nemu mu se klanjam i odnego pomos baram.On i samo On (vozviseniot).Mene ne me maci toa
kade Allah  se naoga i kakva e negovata forma.Jas edinstveno razmisluvam i se cudam na ona sto go stvoril i go slavam radi negovata mok.Ne se doveduvam sebesi do ludilo so toa preku kogo da mu se obrakam.Jasno e se ko den.Allah ima i postoi.Eden e i nemu mu pripaga celata mok na nebesata i zemjata,ne rodil nitu ke rodi,nikoj ne mu e ramen, i zatoa koga se molam ednostavno gi krevam racete prema nego i baraM toj da mi pomogne i da me zacvrsti na negoviot pat.
Rekov vie i  natamu ke se drzite do toa deka muslimanite necinat.No postoenjeto na ALLAH nikogas nemozete da go stavete pod prasalnik.Toa deka e eden i edinstven koj zasluzuva da bide obozavan istotaka nemozete da go stavete pod prasalnik.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 15:25
5. Мора да е Семоќен
Кон врв
begu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај begu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 15:30
6. Milostiv
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 16:03
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Toa sto vikas mozebi gresam iako sum siguren e kontradiktornost sard.Nemoze covek koj znae  2 i 2  se 4 da misli deka toa mozebi i ne e tocno.Nikogas nemozete da bidete sigurni vo toa sto go veurvate zatoa sto e premnogu komplikuvano.Jas na primer si znam deka ima eden ALLAH ,nemu mu se molam,nego go obozavam,nemu mu se klanjam i odnego pomos baram.On i samo On (vozviseniot).Mene ne me maci toa
kade Allah  se naoga i kakva e negovata forma.Jas edinstveno razmisluvam i se cudam na ona sto go stvoril i go slavam radi negovata mok.Ne se doveduvam sebesi do ludilo so toa preku kogo da mu se obrakam.Jasno e se ko den.Allah ima i postoi.Eden e i nemu mu pripaga celata mok na nebesata i zemjata,ne rodil nitu ke rodi,nikoj ne mu e ramen, i zatoa koga se molam ednostavno gi krevam racete prema nego i baraM toj da mi pomogne i da me zacvrsti na negoviot pat.
Rekov vie i  natamu ke se drzite do toa deka muslimanite necinat.No postoenjeto na ALLAH nikogas nemozete da go stavete pod prasalnik.Toa deka e eden i edinstven koj zasluzuva da bide obozavan istotaka nemozete da go stavete pod prasalnik.

Ти посакувам Калиф Бог да одговори на твоите молитви.

Прашањето не е дали може да постои несомнена сигурност во она во што се верува. Може Бог на одделни луѓе да им се јави во таква објава што би била несомнена, но и тогаш таа не може да им се пренесе на другите. Несомненоста на верата ја има на оној свет.

Прашањето е што ѓаволот не може да изсимулира.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 16:06
7. Беспочетен
8. Нестворен
9. Трансцендентен (да може да го направи она што не може да се направи)
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 16:24
10. Праведен
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 16:32
Едниот Господ Исус Христос син божји единороден 

тоа е заклучокот на вашите постови почитувани.

ClapClapClapClap
ClapClapClapClapClap
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 18:53
Ocigledno deka ne se  razbirame.Me interesira sega edna stvar.Sto im e na lugeto pobitno da  imaat vera vo koja se sigurni deka e vistina bez nikakva sumlja i logikata celosno da se  slozuva so nivnoto veruvanje ili da imaat vera vo koja bi se osekale pougledni i mnogu polesna da se praktikuva ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 19:05
Најлошо од се е да имаш вера која учи лоши морални дејанија (насилство, доминација итн.) и која ја руши сета логика на божественото и човечкото..

Квиско пита „која је то вера?“
А Горење, нормално награџује...
Кон врв
V.D.A.P. Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 26.Ноември.2006
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај V.D.A.P. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2006 во 19:56
Ne e samo da se ima vera, bitno e vo kogo veruvas i kako ja ispovedas. Apostolot veli: Eden e Bog, no edna e i verata. Treba da bideme ubedeni vo toa deka nasata vera na vodi kon spasenie, a ne kon propast.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 00:39
Така е. Tongue
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:40
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:52
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:59
Тема: које вистинскиот Бог за обожување

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење  go pogodivte naslavot na temata
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,090 секунди.