|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7891011 146> |
Автор | |
Sith_Lord
Нов член Регистриран: 04.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sam, ~ekoram po maglivata ulica, O~aen, neboto propa|a zad horizontot, Se rastekuva sonot kako rimelot okolu nejzinite o~i, Pla~am vo sebe, kade nikoj ne me slu{a, Udiram po bezglasnite yidovi, Vo ritam so tapoto pulsirawe na bolkata, Nema idnina, nema son, nema utre. Samo taga i bes, samo skr{eni stakla, Samo krvavi stapala i luzni zad pogledot, Nema da se razbudam koga sonceto }e progleda, ]e se krijam vo senkite, podaleku od nea, Smrtno ispla{en od toa {to ja sakam, Smrtno ispla{en od nejzinata ramnodu{nost, Nikoga{ nema da me pogledne, onaka kako {to ja gledam jas. Te sakam. Ubij me, okon~aj ja ovaa farsa. Izbegaj daleku od mene, i ka`i mi deka me mrazi{. Jas }e bidam dobro, bolkata }e otapi, Mrakot }e me obvie, }e is~eznam, }e me zaboravi{. Mo`ebi e podobro vaka. Neli? |
|
If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea.
|
|
Sith_Lord
Нов член Регистриран: 04.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Frost catches in my shivering breath,
Blue and grey battle over dreamscapes, Withered fields grow in the windows, Rain transcends the clouds, sliding up, A saxophone dances for coffee and biscuits, The scent of morning wafts in from the open skies, I am awake. |
|
If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea.
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne
dozvoluvaj mu na vetrot Da gi
izbri{e moite stapki, Ne
sakam da is~eznam od liceto na zemjata. Ne
dozvoluvaj mu na do`dot Da gi
izmie moite crte`i, Ne
sakam da potonam vo zaboravot. Ne
dozvoluvaj mu na srceto Da me
isfrli nadvor, Sakam
ve~no da bidam |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Cao_Sk
Сениор Регистриран: 02.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CUVSTVA
I koga }e me dopre tagata ja ostavam Neka pomine vo mene Taa toga{ ne saka da me ostavi mene I koga sakam da se ka~am Da gi dofatam yvezdite Tie begat I se smeat I koga odev po patot Da gi najdam Tie ne sakaa da me najdat mene I koga brzav da ja stignam sre}ata Taa brza{e da gi usre}i site Koga sakaa da me pronajdat Ja dopiraa mojata dlanka I koga sakav da gi pronajdam Be{e ladno Gi ostavam ~uvstvata da Pominat niz mene Gi ostavam site Da ja doprat mojata dlanka Go ostavam stravot Da se pla{I od mojata Hrabrost I sepak koga sakam da se ka~am Da gi dofatam yvezdite Se smeat, a ne ja ni dopiraat mojata dlanka |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за двете дами над мене
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дијагноза на болниот знак
Секоја вечер истото се случува седам во соба и на дрогата помислувам таа ме мрази и ужасно се чуствувам сонот ме гази но не можам да заспијам Колку ми е заносно кога сум до неа но целата е облечена во антитела не можам повеќе да живеам без неа затоа те колнам спаси ме сега Земи ми го животот запали ми ја крвта сакам да бидам поблиску до смрта Не сака ни во очи да ме погледне во последно време ме игнорира очите ме болат како прободени вени чуството на очај ме иритира Оваа е составена од 3 акорда-хамол-дедур и цисмол,затоа што кога ја пишував се уште учев да свирам и само основни акорди мавав. |
|
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште само денес
уште само денес од утре ќе молчам
уште само денес јас те сакам тебе уште само денес се убивам без причина о боже уште само денес утре ќе биде исто уште само денес ја гледам темнината уште само денес ја виткам вистината уште само денес се убивам без причина о боже уште само денес утре ќе биде исто уште само денес си ги гледам очиве уште само денес си ги мразам коските уште само денес ја делам идилата уште само денес... |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cuvam urda za tebe,
oddamna ne sum mien, kako dusa tvoja necista, po sokaci sal sto se dzveri, gladna i nenasitna, dupka bez dno |
|
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јасна како сонце,
А облакот те скри. Сјајна како ѕвезда, Мракот е твој. Илузии ни будиш, Надеж немаме. Како ангел те сонуваме, А на јаве те нема. Ангел си наш Фантазите се множат Колку далеку замина Осамени сме без тебе Волјата беше божја, А наша е болката по тебе За мојата покојна другарка Афкова Јасминка |
|
Мало дете
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
milion prashanja
a jas ne mozam da go slusnam glasot na moeto srce da se vratam? da ostanam? ...vikni poglasno |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moeto vreme pomina,
koj sto napravi, vazno veke ne e. Niz loso minavme i seuste sme tamu, seuste me obvinuvas, a i ja seuste se obvinuvam. Da si prostam nikogas nema, a nema ni ti... |
|
Lizzard Queen
Нов член Регистриран: 21.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бегај одовде
Бегај одовде, бегај пред да те распнат на превртен крст. Слечи го стравот како змија и прободи го невиното срце со сите болни желби и илузии во него. Застани гола пред сите како ефтина к*рва без шминка. Пред да те плукне в лице, поради откриеноста грда не барај сјај в очите на Крвникот, тие се веќе одамна мртви. Пред да замавнеш со сечилото прашај го Мудрецот што е храброст. Ако незнае, убиј го и нежали за тоа. Потоа погребај го делот од тебе што згина заедно со оној мудрион горе. Паднатиот дожд нека одново те крсти. А, ако знае послушај го прави се храбра, закопај го секој сомнеж и секој облик на страв па гази по коските во калливата земја. Не, сепак бегај одовде, бегај пред да те распнат на превртен крст. |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaminuvam... Is~eznuvam... Tonam vo zaboravot... Poleka mi se gubi sekoja
traga... Ni ti ne mo`e{ da me
najde{ Ni jas ne mo`am da se
pronajdam Zaminuvam... Is~eznuvam... Tonam vo zaboravot... Poleka mi se gubi sekoja
traga... |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |