![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 98> |
Автор | |
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
А и месинџер би сакал да одговори ако ме чита.
|
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Еве аџија еден одговор. Сега си ти на ред. |
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() |
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
revnosta moja za tebe me izede --- Gospode ,vo soocuvanjeto so eresta satanska!Sinovite va velzevul i val voskrasnaa! Po molitvite na sv.Nikola koj gi samaral takvite kako tebe , jas samo bi te ,,ukoril,,!
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Твоево смирение и светост не заслепи сите да ти кажам право... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
bla ,bla,bla --- ereticki tolkuvanja bez duhot na smirenie i svetost!
toa se slucuva koga se tolkuva sv.pismo nadvor od blagocestiviot duh i predanieto na crkvata! ,,,,,slovoto ubiva , a duhot ozivuva,,,,,! nazalost ova nekoi na go razbraa! tuku- ,,,gi izvrtuvaa zborovite Bozji na svoja pogibel, i na onie sto gi slusaa,,,,,! |
|
![]() |
|
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Beleg ova bese napisano od moja strana bidejki nemam vreme sega, utre na najkratko sto mozam ke objasnam odnosno seto toa e sodrzano vo temata isihazam i isihasticki spor, procitaj toa e moja maturska tema od sredno i celoto objasnuvawe i vsusnost nacinot na koj se dostignuva Bog.
pozdravce na site,
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
белег, ова го дискутиравме јас и нела, на темата Чуда... Повели таму...
|
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
.
Изменето од oblachinja - 29.Ноември.2007 во 21:03 |
|
|
|
![]() |
|
Штом понизниот се возгордее со својата понизност, зарем не ја изгубил?
Јас Сард го видов прашањево... И искрено чекав чекав чекав, како и ти, да видам дали некој јунак ќе се најде од силните верници што ги имаме по овој форум да се обиде барем да даде одговор. Наидов на молк. Ако и после овој пост нема обид за одговор, ќе се обидам и јас... Иако мојот одговор претпоставувам не го ни посакуваш, ниту пак очекуваш да се согласиш со него, туку да се конфронтираш... Чекам... |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Кога ќе навредев некото собирав сила и се извинував, кога ќе згрешев во нешто ја признавав грешката, кога немаше да знам не го криев тоа, ако не бев сигурен не се вклучував да се расправам. Ете аџија, месинџер, не надзборувавте, покажавте поголемо знаење и поголемо богатство од нас бедните по дух, меѓутоа не знаете да одговорите зошто мислите дека вашето знаење доаѓа од Бога, а не доаѓа од лукавиот
Изменето од sard - 06.Декември.2006 во 19:15 |
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
ПРАШАЊЕ?
Кога човек ќе дојде до „откривање“, како ќе знае дека доаѓа од Светиот Дух, а не од лажниот дух? Чекам одговор! |
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Za dobri temi sekogas sum tuka аџија.
Ti blagodaram na posvetenoto vnimanie i ubavite zborovi. Kreatorot neka bide sekogas so tebe. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Фала Messanger, мене искрено ме мрзеше да го пишувам целово ова, мислејќи дека првиот пост е доволен, но ти го срочи подобро да не може да биде...
Пис енд лав... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8485868788 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |