|
Време |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | ||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekavanjata ne se realnost ...toa go nemate osven vo mislite zatoa vremeto e subjektivna kategorija
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
единствен момент кој навистина во реалноста постои е моментот во кој вдишуваш, па потоа издишуваш.тој секако заминува и веќе си во нов, но, тоа е така бидејки човекот е скроен да ги гледа нештата праволиниски и да ги класифицира во некакви мерки, меѓу кои измислил и - единица време.
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde da vi kazam edna vistinska prikazna.
Vo edna rudarska nesreka vo Germanija bea zatrupani 4 rudari od koi samo eden imase chasovnik na rakata. Za da imaat orientacija kako teche vremeto, se dogovorija rudarot so chasovnikot da im go spomnuva sekoj odminat saat. Ovoj, za da ne gi isplasi drugarite, za sekoi dva odminati chasa kazhuvashe deka minal samo eden. Na krajot, po izvesen broj denovi, uspeeja da gi izvadat zhivi site rudari osven onoj sto go kazuvase vremeto. Toj pochinal pred da dojde pomosta do niv. Naravouchenie: chovekot so chasovnikot uspeal da ja smeni kolektivnata svest na lugjeto za "izminatoto" vreme, no znaejki ja "vistinskata dogovorena dolzhina" na istoto, ne mozese da se izlazhe sebe si. Toa e dokaz deka vremeto kako nekoja praktichna relevancija za nas postoi samo vo nasata svest...kako i site dogovori sto sme gi napravile okolu nego. Interesno e kako nesto realno nepostoechko ima takvo silno psiholosko/fizichko vlijanie vrz nas. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uf kolku samo gresite
zamisli deka zivees zivot bez sekjavanje covek da nema sposobnost za sekjavane bi bil drvo vo gradina da tie sto imat sekjavanja nikogas ne bi sakal da sum se rodil vo zivotot samo za sega nikogas i ne bi sakal da ziveam vo zivotot samo za utre sto kje mi se site ubavi momenti koi kje gi imam ako nemozam da se setam na niv steta |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno se slozuvam ne znam dali e na ova ovde mesto no ke kazam moj primer : Ako vecerta si kazam ke satnam u tolku i tolku saat zaradi nesto vazno , obavezno se budam u tolku i tolku saat iako ne znam kolku e saat koga spijam Sea moze si pobivam svoja teorija deka vreme ne postoi ama moze i ne adut poveke deka postoi samo vo nasite glavi Vie sto mislite ?? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin,
zboruvame za vremeto, a ne za sekavanja - memorija. A koga sme veke tamu, bez da razglabam sega mnogu, ako sakas da zivees vo realnosta (sega) i da go razberes i nauchis novoto "onaka kako e" , a ne "onaka kako sto ti mislis deka e", togas treba da se oslobodis od sekavanjata, tradiciite, obichaite, avtoritetite... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eden den koga kje se poglednes vo ogledalo
kje te upeta dokazot deka vremeto i te kako postoi a sekjavanaeto mesindzer e tragot na vremeto sto ne se brise Изменето од anakin - 02.Декември.2006 во 02:35 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin, materijata se menuva po kvalitet i forma i moze da mine vo energija i t.n.... no toa ne e vreme.
|
||
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас верувам дека има зошто времето на човекот како единица мерка му е потребно. на човекот му е потребна ориентација, рамки, граници, перспективи, цели...сето тоа е нормално, бидејки човекот Е таков и само така и може да функционира. меѓу другото и мемоијата е неопходна. како би учеле, ако немаме меморија, ако немаме сеќавања? учеле - било што: од факти во школо до комуникација, љубов, историја, грижа за природата итн итн во бескрај....
но РЕАЛНО мислам дека време не постои. постои материја со минлив карактер (во што спаѓаат и нашите тела), и , постои --- РИТАМ....
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo pravo si mesi
vremeto e dimenzija vo koja nekogas te ima a nekogas ne a toa voglavnom nezavisi od tebe Изменето од anakin - 02.Декември.2006 во 02:37 |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nie vremeto go "dokazuvame" i bazhdarime spored frekvencijata na promenite sto gi gledame okolu nas ili vo nas.
Zamisli da bides primoran da gledas edna nepromenliva slika pred tebe celiot svoj zivot, bez da imas sansa da se vidis sebe si. Togas, poradi nezabelezuvanje na nikakva promena za tebe nema da ima vreme. A bidejki za promenite (vo nas ili nadvor od nas) nie sme svesni samo preku nasite misli, jas rekov vo prviot moj post deka vremeto e frekvencija na interakcijata na mislata. |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prvo i prvo mesi ne e tolku komplicirano kako sto ti sakas da go ptikazuvas vremeto se bazdari na drug nacin mnogu polesen ni pomogna nasata zemja nejzinioto vreme potrebno za eden vtrez go podelivme so 24 pa toj del go podelivme so 60 pa tij del so uste 60 pa toj del so uste 100 i domivme bazdarena milisekunda a za vtoro vtoro kje pisam pokasno |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas gledam ja nasata makedonija kako stoi i ne se menuva
i ako niso ne se slucuva si vikam ejjjjjjjjjjjjjj dolgo vreme gledav dzabe i navistina pomina mnogu dolgo vreme na k*rtasenje |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |