IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 98>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 15:15
Ma kakvi sekti?zar pokojniot Boris bese sektas,ima protestanti...sega i mene mu uplasi,a bas sakav da slusam nekogas propoved vo protestantska crkva...da vidam bas kako e[IMG]http://www.forum.idividi.com.mk/smileys/smiley5.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Confused" />
[/QUOTE]

Edna nedela , koga go nosev sin mi na pricest posle krstevkata, sega pokojniot Boris, se uste bese ziv, popot vo pravoslavnata crkava pomegju drugoto go kaza i toa deka za zal denes imame mnogu sekti na koi pripagja i nasiot predsedatel i koi deluvaat taka da zavlecat sto poveke lugje kon sebe. Ke napomenam deka vo toj period dodeka Boris bese predsedatel ( ne znam dali se uste ima takvo nesto) , na skopskiot saem protestantskata crkva imase besplaten stand kade delese na site beslatno knigi i brosuri, a nivni aktivisti ili ne znam kako oni se narekuvaat, odea po skolite i delea na decata isto taka besplatni knigi i brosuri.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 18:01
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Edna nedela , koga go nosev sin mi na pricest posle krstevkata, sega pokojniot Boris, se uste bese ziv, popot vo pravoslavnata crkava pomegju drugoto go kaza i toa deka za zal denes imame mnogu sekti na koi pripagja i nasiot predsedatel i koi deluvaat taka da zavlecat sto poveke lugje kon sebe. Ke napomenam deka vo toj period dodeka Boris bese predsedatel ( ne znam dali se uste ima takvo nesto) , na skopskiot saem protestantskata crkva imase besplaten stand kade delese na site beslatno knigi i brosuri, a nivni aktivisti ili ne znam kako oni se narekuvaat, odea po skolite i delea na decata isto taka besplatni knigi i brosuri.

Протестантската црква не делела книги никогаш на саем, туку ги продавала. Кој сакал си купил, кој не, не... Секогаш се вртат вакви злонамерни муабети и извртени полувистини...

Пакетчињата е вистина дека ги делиме, и ќе ги делиме и оваа година, како и секоја друга. Ги делиме единствено на училишта, чии директори пред тоа ни имаат доставено барање дека сакаат пакетчиња. Никого не го тераме со сила. Во пакетчињата има играчки, бои, кукли... Сакаме децата во Македонија Божиќ да го паметат по убаво нешто. Само во Македонија може да се плука на ваков начин по оние кои сакаат да направат некое добро дело...

Литература во нив нема, освен можеби некоја детска боенка.
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 18:18

Изменето од oblachinja - 29.Ноември.2007 во 21:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 18:29
Originally posted by beleg beleg напиша:

a za paketcinja bi mozele i navaka da dadat nekoiBig%20smile

Што знам, ми личиш на постара од 14 г.... Wink

П.С. За книгите да дополнам. Па што ако некој сака и да подари нешто? Никој не те тера да земеш и да читаш со сила? Ако може мене во ГТЦ да ми бутаат секакви реклами, уште малце и за бордели, зошто да не може на некој да му се даде христијанска книшка, ако сака да ја чита?

Изменето од аџија - 01.Декември.2006 во 18:31
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 18:41

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 19:17

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 19:27
Тешко е да се зборува на таа тема. Познато е во новиот завет дека Христос и Апостолите вршеле егорцизам над некои личности... Повеќе не би сакал да коментирам за сега.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 21:06
Originally posted by аџија аџија напиша:

Протестантската црква не делела книги никогаш на саем, туку ги продавала. Кој сакал си купил, кој не, не... Секогаш се вртат вакви злонамерни муабети и извртени полувистини...Пакетчињата е вистина дека ги делиме, и ќе ги делиме и оваа година, како и секоја друга. Ги делиме единствено на училишта, чии директори пред тоа ни имаат доставено барање дека сакаат пакетчиња. Никого не го тераме со сила. Во пакетчињата има играчки, бои, кукли... Сакаме децата во Македонија Божиќ да го паметат по убаво нешто. Само во Македонија може да се плука на ваков начин по оние кои сакаат да направат некое добро дело...Литература во нив нема, освен можеби некоја детска боенка.

Rekov deka nema da gi komentiram tvoite postovi, no knigite gi imam doma, i ako trebase da gi platam, nemase da gi imam. Samo tolku.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 21:13
Originally posted by beleg beleg напиша:

Protestantite ne se sekta so sigurnost,a ako pravoslavnite popovi go tvrdat toa ne e vo red bez razlika dali sme pravoslavni,katolici ili protestanti,za protestantizmot kako zacetok i literaturno vlijanie znam mnogu,mene me interesirase kako versko dvizenje,ako si prodavaat knigi-neka si prodavaat toa ne e nisto protiv zakonot,a za paketcinja bi mozele i navaka da dadat nekoi[IMG]smileys/smiley4.gif" align="absmiddle" alt="Big%20smile" />znam deka deteto na mojata komsika dobi lani paketce vo uciliste i vo nego nemase literatura,zenata e ateist no nemase nisto protiv zatoa sto deteto se raduvase,a i taa samata smeta deka toa samo treba da odluci dali ke veruva i vo sto ke veruvaA da i mene licno me zacudi propagandata deka e protestantizmot sekta[IMG]smileys/smiley5.gif" align="absmiddle" alt="Confused" />ednostavno zar nekoi seuste veruva vo toa[IMG]smileys/smiley18.gif" align="absmiddle" alt="Ouch" />

Edno prasanje, sto e Vraniskovski denes koj se odvoi od maticnata. Nikoj ne go opravduva nego,, neli? Ne sfakate deka svoevremeno taka se odvoila i protestantskata crkva?

Nikade ne gi spomnav paketcinjata koi se delat vo ucilistata i detskite gradinki za Bozik, tuku aktivisti na protestantskata crkva delea brosuri i knigi po ucilistata, vo periodot dodeka Boris bese predsedatel.

Ne velam deka e loso da se cita i taa literatura, no sekako ste cule za agitacija, propaganda ili kako sakate i koi se vistinskite celi na toa.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 21:56
По училиштата никогаш, според мое знаење, немало делење на брошури и други работи. Тоа како прво е дозволено само на лица над 18 години, односно ако се прави, може да се прави само на универзитет.

Агитација, пропаганда... Па што е тој збор пропаганда? Зарем не е пропаганда да ни се даваат реклами за долен веш во трговски? Зарем не е пропаганда да се учат децата на теоријата на еволуцијата, како демек докажана? Пропагандата е всушност секој обид да некоја вистина се сподели со друг. Кампањите на политичките партии се пропаганда. Вестите се пропаганда. Се е пропаганда...

Зарем не ви е логично дека ако некој верува во нешто, и толку е убеден во вистинитоста на тоа нешто, дека ќе сака таа вистина да ја сподели со некој друг? Ете тоа се „целите“!

Вистината е дека масовно делење на литература, брошури итн., во Македонија од страна на протестантските цркви - нема! Има понекогаш реклами за некој концерт, трибина, книжара и слично, како за секој друг производ во оваа наша држава.

Се разбира тука ги исклучувам Јеховините Сведоци кои масовно ги делат нивните списанија, но не се дел, како што спомнав од протестантските цркви, туку се еретичко, култно учење отфрлено од вистинските христијани.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 21:57

Rekov deka nema da gi komentiram tvoite postovi, no knigite gi imam doma, i ako trebase da gi platam, nemase da gi imam. Samo tolku.

Баш убаво што ги искоментира моите постови. Баш ме интересираат насловите на книгите. Не мора сите... Една-Две се доволни...

П.С. Ги познавам баш и луѓето кои беа на саем, па ќе проверам штом ги добијам насловите...

Изменето од аџија - 01.Декември.2006 во 22:02
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 22:37

Изменето од oblachinja - 29.Ноември.2007 во 21:02
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2006 во 13:20
Toj sega se uste e pravoslaven, no....mozno li e da ima dve pravoslavni crkvi koi ne se soglasuvaat edna so druga? Mnogu e jasno deka grckata i srpskata crkva ne ja priznavaat makedonskata od politicki pricini. Tie go priznavaat Vraniskovski, a ne MPC...SPC go proglasi nego za srpski egzarh, i sega...tuka se mesaat i politikata i mnogu drugi raboti, no dokolku dojde do toa da toj eden den ima svoja crkva legalno, mislam deka e nevozmozno da bide pravoslavna...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2006 во 13:32
Originally posted by аџија аџија напиша:

Баш убаво што ги искоментира моите постови. Баш ме интересираат насловите на книгите. Не мора сите... Една-Две се доволни...П.С. Ги познавам баш и луѓето кои беа на саем, па ќе проверам штом ги добијам насловите...

2000 i po nea
Hristos vistinski mesija
Patot kon Hrista
Hoviot zavet-Gideon
i uste edna koja ne mi e pri raka, a vo naslovot go ima zborot Titanik.
Site knigi se izdadeni 1999-2000 god i jas gi dobiv besplatno na na standot na protestantite na skopski saem. Spomenatite knigi bea deleni vo O.U. "Panajot Ginovski" za sto nie kako roditeli bevme izvesteni od nastavnicite na nasite deca.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.