IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Каква боја е вашата коса?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каква боја е вашата коса?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 42>
Автор
Порака
Antoaneta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јуни.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 292
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antoaneta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2006 во 21:22
Plava i nezaboravna Wink
Кон врв
joki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Август.2005
Поени: 2548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 20:12
ej aj ve molam za eden sovet...otsekogas sum imala gusta kosa, ni edno vlakno ne mi pagjase...posledno vreme mnogu mi pagja kosata...ja farbav pred tri meseci, ali od toa da e neveruvam...od 5 odd ja terorizirav kosava i nisto ne mi bese...a sega...ConfusedConfusedConfused
dali mozebi e od toa sto ja mijam sekoj den?...ili od samponot?...ili.....
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 22:19
Sekojdnevnoto mienje na kosata i dava sjaj no ako e toa so blag shampon.DOVE INTESIVE CARE e toa sto ke ti pomogne, ja regenerira i obnovuva suvata i slabata kosa, istiot i go namaluva kinenjeto na vlaknoto osobeno na farbanata kosa.Ti preporacuvam da go zemesh Repairing Shampon, potoa Repairing Conditioner kako i nair SILK na DOVE ZNACI.

Eve nekoja maska za kosa koja mozesh sama da ja podgotvish dosta brzo i veruvaj deluva fantasticno:

VITAMINSKO PAKUVANJE NA KOSA
Izmiksiraj polovina banana so 1 lazica sok od portokal, limon i grejpfrut i polnomasno mleko.Ovaa smesa po mienjeto ke ja nanesisha na kosata i ke ja ostavish da deluva 20 min. i potoa dobro izmij ja so kolekcijata na DOVE.VERUVAJ ke si ZADOVOLNA

PAKUVANJE ZA OSTETENA KOSA
IZMESAJ SOK OD 1 LIMON, 1 LAZICA MED, 2 ZOLCKI I 1 BELKA.Masirajki nanesija smesata na na kosata i ostavija da deluva 10 min.Potoa dobro izmij ja.Ako kosata ti e osobeno suva od farbanjeto dodadi 1 lazica maslo od pcenicni nikulci vo apteka ke go nabavish.

HRANLIV PAKET ZA KOSATA

Izmeshaj 2 zolcki 2 lazici maslinovo maslo i sok od 1 limon.Smesata nanesija i ostavija da deluva 20 minuti.Ovaa maska e za site vidovi na kosa i ja pravi sjajna svilenkasta i moze da ja nanesuvash ednash mesechno.

Od ova sto ti preporacav koe i da go primenish NEMA DA POGRESIS , ke bidesh zadovolna.

Isprobano!:))
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
nikolina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Октомври.2006
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 20:49
Originally posted by joki joki напиша:

ej aj ve molam za eden sovet...otsekogas sum imala gusta kosa, ni edno vlakno ne mi pagjase...posledno vreme mnogu mi pagja kosata...ja farbav pred tri meseci, ali od toa da e neveruvam...od 5 odd ja terorizirav kosava i nisto ne mi bese...a sega...ConfusedConfusedConfused
dali mozebi e od toa sto ja mijam sekoj den?...ili od samponot?...ili.....

proveri go samponot moze ne ti odgovara i kosa se mie na 2-3 dena, ne sekoj den zatoa ti pagja, a ako moras koristi od tie sto se za sekoj den....

isto taka od gelovi, sprejovi, peni, moza da pagja kosa, proveri koi i kolku gi koristis
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2006 во 15:53
Јоки душо може да е бидејќи сме есен...обично или на пролет или наесен се менува косата и најмногу пага во еден од овие периоди...сдноставно ти се обновува, и знаеш како велат фризерите дека до сто влакна дневно е нормално!не се секирај многу,едино ако во последно време си променила некое од средствата за коса што ги користиш,во тоа спаѓа и шампонот па поради тоа и да ти опаѓа,едноставно не и одговараат на твојата коса или она неќе промени!
Кон врв
dzivdzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2005
Поени: 669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzivdzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2006 во 22:47
конечно мојата природна боја - темно кафеава, и тоа се шишав сега скоро(иначе многу ретко се шишам - само кога морам) затоа што и не ми се оштетува нешто многу косата
А што се однесува до бојата, секогаш имав некои прамени во друга боја - знаете, на комшивката ќе и останеше вишок фарба, па ајде кај мене...

А сега што сакам е да направам шишки, ама ме мрзи да идам на фризер, а ризично ми е да ја викнам другарка ми да ме ишиша....
Who needs a heart, when a heart can be broken?

Love the heart that hurts you, but never hurt the heart that loves you...
Кон врв
Eleni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јануари.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 1872
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eleni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2006 во 23:32
Crna i konecno posle ispadot so tri shishanja vo 2 nedeli se vraka u normalna forma i dolzinaBig%20smile
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
Кон врв
dzivdzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2005
Поени: 669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzivdzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2006 во 23:33
Originally posted by Eleni Eleni напиша:

Crna i konecno posle ispadot so tri shishanja vo 2 nedeli se vraka u normalna forma i dolzina[IMG]http://forum.idividi.com.mk/smileys/smiley4.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Big%20smile" />

природно црна или фарбана?
Who needs a heart, when a heart can be broken?

Love the heart that hurts you, but never hurt the heart that loves you...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 09:53
Nesto vo trend za dechkite
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
l_dijana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај l_dijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 10:12
Originally posted by Dana Dana напиша:

Jas so Eugene Perma vadam prameni.

I jas so Eugeneperma vadam prameni i redovno se sisam za da ne ja izgubam formata i stepenot na kosata. Inaku gelot za satiranje na Eugeneperma e zakon, vadi najsvetli prameni koi so preliv dobivaat sivkasta boja i sjajWink
   DIJANA
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 10:16

a za nas maja nesto vo trend?

tinejgerite?
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 10:23
mojata kosa bara vo momentov potstrizuvanjeOuch
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 10:25
mojata kosa inace e ziv cirkus imam sosem pravi prameni, lokni, podvitkani, lele.......
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2006 во 10:42

Originally posted by Emus Emus напиша:

a za nas maja nesto vo trend?

tinejgerite?
Aj da najdam od toa sto ima na italijanskite sajtovi i ona sto go sledam jas, no ne sum po ovoj vid na moda:( no za tebe nema problem :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 42>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.