|
МАКЕДОНИЈА - СТРАНСТВО (ЖИВОТ) |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | |
Kaneo
Група Регистриран: 18.Февруари.2006 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cinam deka ne si razbrala bas sto sakav da kazam so mojot post kaj sto gi spomnuvam kreditite. Idejata mi bese da go sporedam kvalitetot na zivot. Jas ziveam vo Kanada, no prilicno imam prosetano niz Evropa, vklucitelno i Spanija. I veruvaj mi, ima ogromna razlika od Zapadna Evropa do Kanada. I jas da ziveam vo Spanija ili vo Italija sigurno ke sum mnogu pozadovolna. A kamo li na more nekade! Taka da, sekoe stranstvo ne e isto. Bile ili ne bile sredeni. I uste ednas, ako se sporedi kvalitetot na zivot vo Makedonija i vo Kanada, vo MK se zivee poubavo. |
|
Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
|
|
preselnica_mk
Сениор Регистриран: 04.Април.2006 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neznam kako se zivee vo Kanada, za mene amerika i Avstralija se mnogu dalecni i ne bi sakala da ziveam tamu nikogas.Iam drugarka sto ima tetka vo Kanada, mazena e tamu veke 30 godini i poveke i dali 2 pati si ima dojdeno vo Makedonija, demek nemala odmor, mnogu cudno ova...Sekade se raboti mnogu, ama razlikata vo Spanija e sto e porelaksirano. I jas imam kupeno stan so kredit, sekade se zivee taka, ovde roditelite ne pomagaat na decata so kuki i pari, ovde zivees sam i se snaogas sam, Spanija pomagaat roditelite, i ergeni i tsari momi seuste ziveat so roditelite, no ako sakas da ziveese sam, moras da si kupis stan. Mene mi e dobro........Ako nekoj saka da ja poseti Spanija povelete, bas mi mi godele makedonci- gosti!!! |
|
Razmisluvaj pozitivno!!
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум заинтересирана,ајде кажувај како? а всушност што правиш ти таму? |
|
preselnica_mk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zainteresirana si da dojdes??? Pa dojdi.... zivema so decko mi i rabotam vo edna kompanija za reklami, inaku ziveam tuka...ako stvarno sakas da dojdis na odmor, dojdi... |
|
Razmisluvaj pozitivno!!
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш тоа сабајлево се зореше каде на одмор оваа година...ама шознам јас за шпанија некако тешко со визите! |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TEMATA E JASNA.....za licni muabeti....imate licni poraki!!!
|
|
preselnica_mk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE] Zarem vo delot kade sto si nema makedonci?Sto e so Hrvatite dali gi ima niv tamo?
Ne sum sretnala ni Hrvati, ni MKD, samo Bugari, se nadevam deka Poljacite enma da napadnat kaa so napadnaa vo Anglija, sekade gi ima znaci..... |
|
Razmisluvaj pozitivno!!
|
|
preselnica_mk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekoj zivee vo stranstvo i moze da patuva i saka da patuva i moze i saka da ja poseti Spanija, povelete na gosti, ke Vi ponudam smestuvanje kaj mene doma.............Pisete mi ovde ili licno na mojata mail adresa: preselnica_mk@yahoo.com
|
|
Razmisluvaj pozitivno!!
|
|
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
BMW_M5
Сениор Регистриран: 14.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па preselnica mk донекаде е во право но сепак татковината мора да побуди носталгични чуства!!! сепак татковина си е татковина!!!
|
|
KOGA GLUPOSTA BI BOLELA PO CEL DEN BI OFKALE !!!
|
|
BMW_M5
Сениор Регистриран: 14.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imalo mnogu iselenici na forumov breeee
|
|
KOGA GLUPOSTA BI BOLELA PO CEL DEN BI OFKALE !!!
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
што мислиш, зошто?
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Боље е надвор!!!! Не дека сакам да ја напуштам Македонија ама боље е у странство....
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |