|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <12345 18> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заслужуваат да се сакаат? Во никој случај. Ниту христијаните, ниту муслиманите, ниту било кој човек „заслужува“ да биде сакан. Тоа што Бог не сака е ЧИСТА НЕГОВА МИЛОСТ, а ако гледаш на нашите дела, на нашите гревови, никогаш немаше да не засака. Но затоа Божјата љубов е вистинска љубов, бидејќи го сака тоа што не е привлечно, тоа што не заслужува да се сака... Човекот, сака само привлечни работи, за да се задоволи себе, па дури и некоја света книга, сеедно... Но ако сме научиле да љубиме како што љуби Господ, тогаш ќе ги љубиме и тие што не заслужуваат, како што учеше и Христос: љубете ги своите непријатели. Поголема љубов од таа нема... Повистинска љубов од таа нема... Поточна дефиниција на љубовта нема... |
|
marija@
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e tek sega so ova sto go kaza mnogu me pogodi...i navistina celosno si vo pravo..nema pogolema i povistinska ljubov od ljubovta kon Gospod...se sl*gam so tebe :)
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno adzija , ovojpat se slozuvam so tebe.Ama na devojkava i treba nesto mnogu pokonkretno.Ova ke i pomogne samo za mig,dodeka pak ne si go vide sakaniot.
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da , da se sl*gam i treba nesto mnogu pokonkretno ... ocajno i treba pokonkretno nesto.
Ti be devojce majka tatko imash li ? Sto ne gi prashash niv , tvoite najbliski za vrskata so Ljutvi Miftari koja ja planirash ? Nego ajde sekoj so svojot krst neka si go nosi ti i taka si se odlucila za zelena polumesechina |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
marija@
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be za toa deka dur da go vidam sakaniot ke mislam deka e vo pravo si zgresil..deka od kaj znaes ti do kaj sum bila zatreskana vo nego?mozda sum na pocetok..a bidejki e taka so sevo ova od adzija vo pogolem del ke go smenam mislenjeto!! a ti da si se zakjutis deka si imam roditeli i deka nikoj ne spomna deka veke sum odlucena za zelena polumesecina!!!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејки имам лично искуство со темава морав да се приклучам,еден мој многу близок роднина имаше врска со македонка муслиманка и тоа врска озбилна поозбилна здравје,заљубување преку глава.И така 4,5 год. тие си се секса и си изиграваа љубовници негирајки го тоа што тука многу од вас го негираат.Дојде време и решија дека сакаат да се земат бидејки љубовта им е преголема.Роднинава мој го пустевме го молевме но тој беше спремен и вера да смени за љубов и се се договори требаше да оди да смени вера но јас како вечно рчкало го прашав дали и таа ке биде спремна да смени вера да ја праша чисто онака од љубов.Бидејки роднинава се скара со татко му и мајка му поради мењавање вера почна да живее кај невестава беше баш очигледно дека е се завршено и дека ке имаме еден муслиман повеке а еден христијанин помалку.Но не поради дрога или секс или рокен рол роднинава неможел да спие вечерта пред помаз(така мислам дека се вика но не ме фаќајте за збор) па утрината и кажал на невестата дека сака прво да оди во црква да се помоли и да си ги каже тешкотиите на попот и да си оди у џамија да се помуслиманизира,побарал и таа да оди со него и да се помолат заедно чисто поради леснотија на душата негова и тоа го побарал пред таткото и мајката на невестата.Момчето по муабетот било предупредено веке никогаш во куќата да не влегува и да не ја бара невестата бидејки негова не е ниту некогаш ке биде.Кога и се обратил на неа таа несакала повеке ни да го гледа а камоли па да го сака како што го сакала пред тоа.
Е сега љубов и вера да ви кажам неодат заедно и затоа масло и вода не се мешаат никогаш без компромис и погазување од едниот нема тука да има никаква љубов баш поради тоа што без разлика кој некој мора да се потчини,е да да се потчини и да си го подгази зборот и верата а кога тоа ке се случи почитувањето само ке се намалува а никогаш нема да се зголеми па живееме во 21 век век каде што компромисите се прават од љубов а не поради потчинување и подгазување. Толку од мене се надевам дека сум јасен и гласен |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да почнеш да гледаш малце подалеку од носот почесто ќе сфатиш дека не си во право... Нинџа, олабај се, девојчето си има мака, сигурно не е од ќеф дојдено на овој мизерен форум Марија, немој да мислиш дека другите луѓе не се борат со истите маки низ кои ти поминуваш. Секој има свои искушенија, но важното е во нив да се остане верен и истраен, а Бог за секого го знае најдобриот пат... Не сакам да те видам растажена, бидејќи знам случаи на христијанки кои стапиле така, несериозно, во врска со муслиман и после од тоа немало враќање... И закани, и тепања, и киднапирања, и забулувања со сила, и свашта... Имало и среќни краеви, не дека не, но ако ја разбираш убаво исламската наука, ќе сфатиш дека има луѓе што не знаат жената да им каже „НЕ“ или „доста беше“... На таквите пролевање на крв не им значи апсолутно ништо... |
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija@, добро дојде пак!
|
|
marija@
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne go opravduvam toa za makednka i musliman ama pred da go vidam ova denes sto go diksutiravme imav mnogu poinakov film za toa...sega mnogu raboti mi stanaa jasni i znam deka nikogas nema da pogresam i nikogas nema da si ja smenam verata zosto taka ne sozdal Gospod,a nie treba da ostaneme dostojni na toa..
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
adzija da bese za Islam lugeto se otkazuvaat i od zivotot svoj a ne od decko ili devojka .Ama vo hristijanstvoto ne naogaat nikakva slast i zatoa e vaka. Taa da se otkaze sega ke ostane samo osamena i tAzna,neispolneta. Ti ke i go najdes lekot? Ne si ti doktor za ova skrij se podobro
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
------------------------- E ne zenati po MSN ke i go kaze lekot Zasrami se be... i pokrij se so ush*te sram te bilo. Na maloletnicka i predlagash da se slusha so zenati bivsha kaurka za da ja zavede so slatkorechivi zborovi . A toa sto tatko i mozhe da ja ishisha keljava i ke ja isfrli na ulica ko kuche toa nikome nisto a ? Ti devojche informiraj se prvo eve ti forum za religija chitaj malce kako se odnesuvaat ednite muslimani vernici a kako drugite hristijani i izvedi si zakljucok sto e podobro za tebe. |
|
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I sto im fali na ovie tuka ? Da ne imaat rogovi ? Kako ne ti e sram celo vreme da potpaluash i favorizirash nekoi raboti ...moj moj pa preku mojega vishe |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zenami ne e bivsa kaurka , nego segasna.
Nindza kontroliraj se!
Nemozes da dades dobar sovet ti nekomu zasto sovet ti treba tebe prvo
|
|
marija@
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi e potrebno ama bas od nicija zena msn zosto do nekade znam i sama da si razmisluvam za toa...a za toa deka site go sakaat islamot i deka hristijanstvoto e osameno-toa e mnogu neubavo mislenje od tvoja strana..jas taka mislam,za drugite ne znam.. |
|
Внеси реплика | страница <12345 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |