|
ВЕРА-ИЗБОР ИЛИ ТРАДИЦИЈА |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повели Орто, било кој, да го продискутираме ова... Но твоите намери кефала се јасни, и тука нема да те задоволиме. Ти одговори на прашањата поставени до тебе, тоа ќе биде доволно... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno si vo pravo! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова сакав одамна да го напишам, незнаев каде па гледам Messenger коментирал тука и реков најдобро би било на оваа тема да го постирам коментарот.
Зошто? Затоа што читам многу пати Messenger како вели дека Човекот е создаден според Божјата слика. Messenger, ти благодарам што го повторуваш тоа па и мене ме тераш да дадам свое мислење за ова што се надевам ќе го прочиташ и ќе размислиш. Братот Messenger кога го вели ова сигурно има прочитано Genesis 1:26: “And God said, Let us make man in our image, after our likeness . . .” и на тоа се реферира. Според исламот нее така туку на Господ не му треба нешто според што тој ќе направи нешто. Едноставно Господ вели: Qun! Faya Qun. (Be! And it is.) Сепак, да не речеш дека ти држам предавања од к*ранот кои се во контрадикторност со Библијата, те советувам да прочиташ во самата Библија следниве цитати: Isaiah 40:18 и 25, Psalm 89:6, и секако како за крај Цитатот кој е 100% КОНТРАДИКТОРЕН со Genesis 1:26, тоа е Jeremiah 10:6,7 кој вели “Forasmuch as there is none like unto Thee, O’ Lord ... there is none like unto Thee.” Значи, Господ нее како никого, тој со никого неможе да се спореди, нема никој на земајва нити на небото како него. Се надевам ќе размислиш во врска со ова, Messenger |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sayHI,
Temata e "Вера: предавање од Колено на Колено или избор?" Mojot posleden post bese upaten kako afirmacija na аџија za negovoto tvrdenje deka "бебешкото крштевање е вонбиблиска пракса...". Toa e apsolutno tochno i ako ima nekoj da potvrdi (ne da misli ili interpretira) sprotivno, spremen sum da go smenam mojot stav. Onoa sto ti go pisuvas ne spagja vo temava nitu pak e nekakov komentar na moite posledni zborovi. Sepak jasno mi e mnogu dobro tvoeto razbiranje i interpretiranje na ovie raboti bidejki veke mi gi imas spomnato i porano. Jas te ostavam so niv i nemam namera da polemiziram okolu veruvanja, bez obzir od koja religija ili filozofija tie doagjaat. Vazno e deka tie tebe ti se dopagjaat i deka naogjas nekakvo ispolnuvanje i mir vo niv. Jas koristev zborovi od Biblijata bidejki se naogjame na verski forum koj voglavno sobira hristijani i muslimani, lugje sto ja prifakaat Biblijata kako sveta kniga. Zamisli ako pochev da zboruvan od aspekt na nekoi drugi religii, filozofija ili kvantna mehanika... Vo sekoj sluchaj, milo mi sto se uste razmisluvas za toa iako se uste ti odbegnuva delot vo koj sto velam deka pod zborovite “And God said, Let us make man in our image, after our likeness . . .” treba da se podrazbira - "atributi". No nema sega da ja razvrzuvam ovaa tema bidejki, prvo ne pripagja tuka, a vtoro potrebno e predhodno soznanie za nekoi drugi raboti pred da mozeme da vodime dobra konverzacija bez mesanje na demagogii. Bidejki mislam deka vo idnina ke imame podobra shansa za razgovor, te pozdravuvam i ti pozeluvam Alah da bide sekogas so tebe. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger, благодарам што одвие време да ми напишеш коментар.
Рече:
Bidejki mislam deka vo idnina ke imame podobra shansa za razgovor, te pozdravuvam i ti pozeluvam Alah da bide sekogas so tebe.
се надевам
|
||
Alma
Сениор Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum za tradicijata od koleno na koleno
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што мислам јас за темава? Па вака.
Религијата се пренесува од колено на колено, а ВЕРАТА (верувањето во пренесеното) е избор.
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas za sebe lichno mislam deka na mojata verba najmalku vlijaea roditelite,i volku kolku sto veruvam pak poveke sum vernik od niv...tie zivee vo drugi vreminja i dalechni bea so verata
|
||
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(Galatians 5:2)
“Behold, I, Paul say unto you, that if ye be circumcised, Christ shall profit you nothing.” Ова зборува за Сунетот? според ова христијаните не се сунетисуваат? |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас дадов најмалку 5-6 цитати, значи не е само овој...
|
||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
каде се, каде се, сакам да ги прочитам.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тенкју
Дали тие се писмата на ПАвле или грешам? Дали тие цитати се од писмата на ПАвле? |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bas sakam da vi raskazam edna slucka za toa.Na nekoj makedonec mu se razbolelo deteto mnogu i toa bas od organot. Otisol na doktor Skopje i tdoktorot vika :Detevo mora da se sunetisa ili nema da prezivee.Tatkoto (tvrdokoren hristijanin) rekol:Pravi mu sto ke praves sunnet ne ide vo obzir nikogaaaaaaaaaaas.Doktorov se vrtkal se vrtkal nisto,pak posol i mu rekol:Detevo ili ke se napravi sunnet ili nema da go vides zivo poveke .I na kraj tatkoto rekol:Slusaj nema sunnettttttttttttttttt reci bilo sto ke go praveme operacija ke go leceme nekako samo sunnet ne izgovaraj . Go sunnetisal detevo i rekol ,eve go operisavme sega si e dobro detevo . 100% vistinska slucka ----------------------------- Ako ne bilo dobro nemase Allahoviot pratenik da go nareduva(sega site znaeme i zasto e dobro), a toa sto pisuva vo biblijata e uste eden golem promasaj i dokaz deka covecka raka si igrala so nea(Galatians 5:2)
“Behold, I, Paul say unto you, that if ye be circumcised, Christ shall profit you nothing.” ova bozji govor? |
||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |