IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Рајот според Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рајот според Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:21
Originally posted by Islam-HAK Islam-HAK напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

Ти отвори тема ако не ти е јасно. Мене ми е јасно Wink
LOLLOLLOLLOLLOL
Ништо не ти е јасно лупаш без врска !
LOLLOLLOLLOLLOL
Никој не лупа!
Внимавај на изразувањето!
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:22
Православие, да кажеше нешто за темава! 
Кон врв
Islam-HAK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2006
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:24
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

Originally posted by Islam-HAK Islam-HAK напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

Ти отвори тема ако не ти е јасно. Мене ми е јасно Wink
LOLLOLLOLLOLLOL
Ништо не ти е јасно лупаш без врска !
LOLLOLLOLLOLLOL
Никој не лупа!
Внимавај на изразувањето!
Тоа баш ме интересираше до пред неколку недели или месеци, ние бевме многу провоцирани од страна на христијаните и сл.
Каде беше тогаш Православие ?
Зашто тоа неважеше и за нив ?
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:30
Na Pravoslavie многу добро му објаснив како се однесува ПРАВ модератор но тој изгледа не го прочитал тоа.
Православие, види на темата за Модератор Муслиман.
Кон врв
Islam-HAK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2006
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:46

За Жал тоа е пропаст за секого, ако се вартиш на некои претходни теми ќе видиш кој и како се изразува !!!

Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 00:52
zamisli go vregjaat moderatorot!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 09:01
LOLLOLLOLaladine,aladine
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2006 во 17:12
sto?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 11:20
барем речетe: НЕМАМЕ ПОИМ ЗА РАЈОТ И НАШАТА БИБЛИЈА, НАШИОТ ГОСПОД КОЈ НИЕ СИ ГО ЗАМИСЛУВАМЕ НЕМА ВРСКА ЗА РАЈОТ КАКО ИЗГЛЕДА .. АКО САКАТЕ МОЖЕМЕ НИЕ КАУРИТЕ ДА ВИ КАЖЕМЕ ЗА ПЕКОЛОТ! 
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 14:30
AGARJANINU-----  ODI SI VO TVOJOT RAJ(NASIOT PEKOL) I BLUDNICI I OPIVAJ SE I TROSI ZLATO IGRAJKI KARTI SO DZINITE.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 17:46
Originally posted by sayHI sayHI напиша:

Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?

Што се чудите што никој не ви пишува. Има толку многу што да се пишува, ама каква е поентата да му објаснуваш на некој што нема да влезе таму... Не е христијански да ви објасниме.

Тоа ти е исто како богат човек да ти објаснува каков е мерцедес инт., итн., а ти да немаш за леб...

Пис енд лав...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 18:27
Imalo dve dechinja, prijatelchinja…

…I tie si imale edna igrachka.
Po nekoe vreme zaednichko igranje, ednoto mu reklo na drugoto: Ova e moja igrachka!
Drugoto luto mu odgovorilo: Ne, ne e tvoja! Moja e!

I kako sto veli natamu prikaskava, pochnalke da se karaat megju sebe…
…moja, tvoja, moja, tvoja… od prijatelchina stanale vistinski neprijateli…
od zborovi minale na tupanici…

Vo zestinata na argumentiranjeto ne videle kako edno drugo dete mirno si pominalo pokraj niv i ja videlo zafrlenata i veke zaboravena igrachka.

- Ha, vidi sto si najdov…ubava igrachka…

I si ja zemalo detevo igrachkata.

A onie dvajcata… uste se raspravaat i se tepaat nezabelezhuvajki deka igrachkata veke e podarena na drug…
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 19:01
Sepak Messengere nekomu mu e bitno sto ke zboruvaat za majka mu a neko mu uopste ne go zanima deka vikale oti e  k*rva ili pravi ova-ona.
Na toj sto go boli za majka mu ne e mnogu kulturen koga zboruva so navreduvacot ,a toj sto ne mu e gajle moze kulturno da odgovara.
Veruvam deka razbra sto ti kazav.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2006 во 19:06
Овоземни работи кажуваш калахане... овоземни... Каде е во тебе и малку божествената милост, божественото простување??? Па тоа ти што го кажа можам да го сретнам и од човек на улица, а не од верник... Он те пцуе, ти врати му дупло... ц...ц...ц...

Затоа се огорчувате толку кога велам дека во Коранот нема НИШТО божествено... Тие принципи на живеење можам да ги научам и од секој човек на улица или во кафана... Тоа се човечките, овоземни работи, одмазди, омрази, возвраќања, сексуална хистерија, итн., итн... Зарем човекот е стока па да биде на нивно рамниште? Не треба ли ние морално да се воздигнеме над тоа?

Затоа Библиската порака останува неприкосновена, бидејќи морално го воздигнува човекот на божествени морали, а не на човечки...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.