|
Рајот според Библијата |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | |
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гледаш се си знае само чека де кажеме дека немаме повеке и дека толку знаеме. Се надева.
Изменето од aaaaaaaaaaaaaa - 07.Ноември.2006 во 19:47 |
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?
|
|
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема:Јас тоа што знам никој не знаете.(ама и јас прочитав)
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неписмени се оние кои не знаат да користат гоогле. Ако си меѓу нив, тогаш ти помогнав не? Библијата не се занимава со години... Ако ти мислиш оти нешто си докажал, повели па да видиме... Ама доволно добро ја познавам библиската случка за да сум пропуштил нешто толку важно... И за крај, прочитај си убаво и во коранот, оти и таму се спомнува потопот... Тоа што вие си толкувате дека тоа било мало потопче околу бродот на Ное, тоа е ваш проблем, оти и КОРАНОТ не вели така... Прочитај убаво... Пис енд лав... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?
Јас отворив тема, НИКОЈ освен орто не даде свој коментар за темава.
Орто даде само неколку цитати и не одговара кога го повикувам да се изјасни дали има уште или ТОЛКУ е тоа.
Ова е последен повик за да некој даде коментар. Потоа јас ќе дадам свој коментар базиран на вашите коментари.
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Откако поставив прашање дали верувате ЦЕЛОСНО во напишаното во Библијата, иако тоа е СПРОТИВНО на научните откритија кои се ФАКТИ и научно докажани, кои неможат да бидат поинако ... вие ме прашавте дали јас верувам во сите научни откритија дека се вистинити.
Добро прашање ми е поставено, ви благодарам за прашањето НО дали заслужувам јас прв одговор што прв прашав? Јас верувам 100% во секој збор во к*ранот дека е Божји збор, како таков верувам дека е тој 100% вистинит. Секако, тоа што го верувам пошто е Божји збор, илјадници пати е докажано научно дека се совпаќа со науката. Значи, јас воопшто немам проблем со науката, верувам во научните ФАКТИ кои не се ТЕОРИИ! НО ако веќе НЕСАКАТЕ да зборувате за Библијата и Големата Науката пошто очигледно не одат заедно, тогаш да ве запрашам за некои работи за кои нетреба воопшто големи научни докажувања па кажете во што верувате, дали во Библијата или ...! Библијата вели: A TALKING ass. NUMBERS 22:27-28 (*магаре што зборува) A SEVEN HEADED leopard. REVELATION 13:1-2 (*7 глав леоард) Сега ве прашувам јас вам, дали верувате 100% во Библијата која вели дека Магарињата зборуваат? Дали верувате во тоа дека леопардите имаат 7 глави? Сеуште верувате 100% во Библијата? Се надевам овој пат ќе ми одговорите. Изменето од sayHI - 09.Ноември.2006 во 10:47 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Библијата и науката одат заедно. Не можеш да најдеш едно тврдење што е ДОКАЖАНО дека научно не може да се случи...
Пис енд лав... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само ова имаш да го кажеш?!
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не даде ти некој аргумент, па да дебатираме... Си постави теза, без фритеза...
Докази СајХи, докази... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџија бара докази, аџија бара факти, аџија бара аргументи кои нити самиот ги нема во врска со темава! Велиш Библијата и науката одат заедно. Не можеш да најдеш едно тврдење што е ДОКАЖАНО дека научно не може да се случи...Кажими каде одат заедно? Што е тоа научно во Библијата? Кажими цитат од Библијата кој се совпаќа со Науката! НЕМА.
Извини но може да се случи да има Леопард со 7глави, Магаре да Зборува ... ! Многу читаш бајки, жалам.
И, имав прашања на кои не добивам одговор.
Исто така, останавте НЕМИ за рајот библиски!
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
flood of freshwater into the North Atlantic Ocean. Колку што прочитав во откритијата на Наса кои ми ги даде, НИКАДЕ НЕ СЕ СПОМЕНУВА НОЕ, никаде не се споменува потоп на цел свет, никаде не се споменува Библија! Отвори тема па ќе зборуваме за НОЕ и потопот ако сакаш, Библиски и к*рански аспект.
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
истото и јас го барам во врска со темава!
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти отвори тема ако не ти е јасно. Мене ми е јасно
|
|
Islam-HAK
Сениор Регистриран: 11.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо не ти е јасно лупаш без врска !
|
|
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |