IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Рајот според Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рајот според Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
aaaaaaaaaaaaaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 31.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 19:46
Не гледаш се си знае само чека де кажеме дека немаме повеке и дека толку знаеме. Се надева.

Изменето од aaaaaaaaaaaaaa - 07.Ноември.2006 во 19:47
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 19:47
Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?
Кон врв
aaaaaaaaaaaaaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 20:06
Тема:Јас тоа што знам никој не знаете.(ама и јас прочитав)
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2006 во 10:46
Originally posted by sayHI sayHI напиша:

Братот одговори на мојот коментар, му благодарам што ми даде некои линкови па да јас како неписмен (благодарам за комплиментот) во кои можев да прочитам некои интересни работи кои ГО ПОБИВААТ ТОА ШТО ГО КАЖУВА Библијата во која верува братот (пошто сме сите луѓе).  Ќе прочитам повеќе утре па ќе дадам свој коментар.
НО прашувам, во која Година вели Библијата се случил потопот? Во која година вели Наса?

Неписмени се оние кои не знаат да користат гоогле. Ако си меѓу нив, тогаш ти помогнав не? Wink

Библијата не се занимава со години... Ако ти мислиш оти нешто си докажал, повели па да видиме... Ама доволно добро ја познавам библиската случка за да сум пропуштил нешто толку важно...

И за крај, прочитај си убаво и во коранот, оти и таму се спомнува потопот... Тоа што вие си толкувате дека тоа било мало потопче околу бродот на Ное, тоа е ваш проблем, оти и КОРАНОТ не вели така... Прочитај убаво...

Пис енд лав...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 10:18
Јас отворив тема, НИКОЈ освен орто не даде свој коментар за темава.
Орто даде само неколку цитати и не одговара кога го повикувам да се изјасни дали има уште или ТОЛКУ е тоа.
Ова е последен повик за да некој даде коментар. Потоа јас ќе дадам свој коментар базиран на вашите коментари.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 10:47
Originally posted by beleg beleg напиша:

Kolku si ti siguren deka nauchnite vistini i site drugi vistini vo svetot se 100%tochni?

Откако поставив прашање дали верувате ЦЕЛОСНО во напишаното во Библијата, иако тоа е СПРОТИВНО на научните откритија кои се ФАКТИ и научно докажани, кои неможат да бидат поинако  ... вие ме прашавте дали јас верувам во сите научни откритија дека се вистинити.

Добро прашање ми е поставено, ви благодарам за прашањето НО дали заслужувам јас прв одговор што прв прашав?

Јас верувам 100% во секој збор во к*ранот дека е Божји збор, како таков верувам дека е тој 100% вистинит. Секако, тоа што го верувам пошто е Божји збор, илјадници пати е докажано научно дека се совпаќа со науката. Значи, јас воопшто немам проблем со науката, верувам во научните ФАКТИ кои не се ТЕОРИИ!

НО ако веќе НЕСАКАТЕ да зборувате за Библијата и Големата Науката пошто очигледно не одат заедно, тогаш да ве запрашам за некои работи за кои нетреба воопшто големи научни докажувања па кажете во што верувате, дали во Библијата или ...!

Библијата вели:

A TALKING ass.  NUMBERS 22:27-28  (*магаре што зборува)

A SEVEN HEADED leopard.  REVELATION 13:1-2 (*7 глав леоард)

Сега ве прашувам јас вам,

дали верувате 100% во Библијата која вели дека Магарињата зборуваат?

Дали верувате во тоа дека леопардите имаат 7 глави?

Сеуште верувате 100% во Библијата?

Се надевам овој пат ќе ми одговорите.

Изменето од sayHI - 09.Ноември.2006 во 10:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:17
Библијата и науката одат заедно. Не можеш да најдеш едно тврдење што е ДОКАЖАНО дека научно не може да се случи...

Пис енд лав...Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:20
само ова имаш да го кажеш?!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:21
Па не даде ти некој аргумент, па да дебатираме... Си постави теза, без фритеза... WinkWinkWinkWink

Докази СајХи, докази...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:28

Аџија бара докази, аџија бара факти, аџија бара аргументи кои нити самиот ги нема во врска со темава!

Велиш
Библијата и науката одат заедно. Не можеш да најдеш едно тврдење што е ДОКАЖАНО дека научно не може да се случи...

Кажими каде одат заедно? Што е тоа научно во Библијата? Кажими цитат од Библијата кој се совпаќа со Науката! НЕМА.

Извини но може да се случи да има Леопард со 7глави, Магаре да Зборува ... ! Многу читаш бајки, жалам.

И, имав прашања на кои не добивам одговор.
Исто така, останавте НЕМИ за рајот библиски!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:35

flood of freshwater into the North Atlantic Ocean.

Колку што прочитав во откритијата на Наса кои ми ги даде, НИКАДЕ НЕ СЕ СПОМЕНУВА НОЕ, никаде не се споменува потоп на цел свет,  никаде не се споменува Библија!

Отвори тема па ќе зборуваме за НОЕ и потопот ако сакаш, Библиски и к*рански аспект.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 11:38
Originally posted by аџија аџија напиша:

Па не даде ти некој аргумент, па да дебатираме...

Докази СајХи, докази...

истото и јас го барам во врска со темава!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:06
Ти отвори тема ако не ти е јасно. Мене ми е јасно Wink
Кон врв
Islam-HAK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2006
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 14:15
Originally posted by аџија аџија напиша:

Ти отвори тема ако не ти е јасно. Мене ми е јасно Wink
LOLLOLLOLLOLLOL
Ништо не ти е јасно лупаш без врска !
LOLLOLLOLLOLLOL
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.