|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 45678 46> |
Автор | ||||||||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Desanka Maksimovic'Strepnja
Ne, nemoj mi pric'i! Hoc'u izdaleka
Ne, nemoj mi pric'i! Ima vishe drazhi Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva. |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Десанка МаксимовићОпомена
Чуј, рећи ћу ти своју тајну:
Могу ми се учинити
Може ми се учинити
Може ми се учинити
Или могу ком рећи у томе
О, не остављај ме никад саму
Учиниће ми се црн лептир један неко пева и горким цветом у непреболну рану срца дира. О, не остављај ме никад саму, Никад саму, Кад неко свира. |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Trazim pomilovanje! Trazim pomilovanje za one koji nemaju snage zlome kazati da je zao, niti rdjavom da je rdjav. Za onoga kome je zao coveka istinom unesreciti, za ljude koji lazu iz milosrdja. Trazim pomilovanje! ........Desanka Maksimovic |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
O zasto smo se, zasto smo se sreli Na mrtvoj stazi opora venenja, Nad mutnim nebom macijskog jesenja| O, zasto smo se pogledali, je li? O, zast' se nismo mimoisli, draga, K'o do dve ladje na sred okeana, Sto crnih jedri, a s dva mrtva kana, Plove i minu u magli bez traga? Veljko Petrovic
|
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
LJUBAVNA PESMA
Kako da dusu sputam da se tvoje takne? Kako, mimo tebe, da njom da grlim druge stvari i daljine? Ali, rado bih je sklonio na neko zaboravljeno mesto usred tmine u neki izgubljen kut, u kom nece je tvoje njihati daljine. ali, ipak, sve sto dodirne nas dvoje ko gudalo nas nekako spaja koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom smo instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirac drzi nas? O, pesmo slatka. R.M. Rilke |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
DA LI
ĆE ME NEKAD TVOJE RUKE
PREPOZNATI Da li će me nekad tvoje ruke prepoznati kada u nama bude već mnogo jeseni i zima kad mi sjaj u oku izblijedi od kiša i kada me možda više neće biti da li ćeš ponekad zaplakati noću kad te sjeti davna zaboravljena pjesma na sve ulice i restorane na sva ona mjesta koja ćeš pamtiti po našoj nježnosti i ljubav u kristalnim prozorima plavim maglama da li ćeš ponekad zaplakati u prvi sumrak novog proljeća u toj jedinoj preostaloj zraci razbijenog sunca kad osjetiš još jednom dodir mog dlana kad me više možda neće biti a sve će biti kao prije i ona rijeka i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama u koje smo htjeli da li ćeš me ipak zaboraviti u predahu dvije ljubavi a znaš da nam usne od istog poljupca boluju i da nas ista tuga progoni stoljećima... Krznaric
|
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
NISI SAMA JA SAM UZ TEBE
Ma gdje bila ma gdje se krila, na osami, na velikom trgu, na otoku pustom, nisi sama- ja sam uz tebe. I kad uspravno koračaš, s ponosom, uzdignute glave, u veselju i puna slave, nisi sama ja sam uz tebe U staračkoj sobi sa štapom u ruci i s bolom u srcu, i zla misao kada te muči, nisi sama, ja sam uz tebe. Kad izlazu ne vidiš kraj, i kad već kraj taj mora doći, na vječni počinak poći, idi, idi, al znaj, nisi sama ja sam uz tebe. Taid Omercic |
||||||||
|
||||||||
samovilka
Сениор Регистриран: 26.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
You were always there for me
The tender wind that carried me A light in the dark shining your love into my life You've been my inspiration Through the lies you were the truth My world is a better place because of you |
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ne stidim se sto sam- kako vi velite- varvarin sa Balkana tla prljavstine i bure. Cucete sad i kod nas ima neke vama nepoznate kulture.
Vi prvo ispitujete i sumnjate
A kod nas su jos obicaji grubi
Vi,doista,imate
Vi,istina,za svaki kut zivota
Vi imate citave zbirke
Kod vas je zbilja sve tacno propisano
Narod nas,zbilja,u gnevu moze da kolje
Dusa je nasa prostrana |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
< ="" ="http://hostingprod.com/js_source/geov2.js">geovisit(); |
||||||||
|
||||||||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Која е разликата меѓу мене и тебе?
Ти кога сакаш да се воздигнеш погледнуваш кон небото и се замислуваш помеѓу ѕвездите а јас кога сакам да се воздигнам погледнувам на земјата бидејки јас сум веќе меѓу ѕвездите. |
||||||||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
TI SI JOS DETE Ti si jos dete, o, nasmejana, i tako puna pticjih sala, igracku grla si mi dala i sljive oka mokre od grana. Sviralo ziva, tako si cista i zena, zena uzdrhtala... Na usni si mi ugledala, mesto poljupca, dva vrela lista. Oskar Davico |
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Tijo, noći
ijo, noći Moje sunce spava,
Za glavom joj Od bisera grana, A na grani Ka da nešto
bruji: Tu su pali Sicani slavuji: Zice predu Od svilena glasa,
Otkali joj Duvak do pojasa, Pokrili joj I lice i grudi, Da se moje Sunce ne probudi.
Jovan Jovanovic Zmaj |
||||||||
|
||||||||
Внеси реплика | страница <1 45678 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |