IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2006 во 00:12
Originally posted by kandid kandid напиша:

Originally posted by sensei sensei напиша:

Не сакав да именувам, ама поарно ќе беше така. Значи да се корегирам, под глупави коментари подразбирам:
-Zivotot nema smisol...zatoa e interesen
-Da se zivee e smislata na zivoto. Da se postigne celta
-poentata e BRISHENJE...na staroto i prifakanje na novoto
-parite
-koga bi doznale koja e smislata VEKE NE BI IMAL ZIVOTOT SMISLA
Confused
А Кандид изгледа веднаш се препозна.
Ej aj leci si gi frustraciite na drugo mesto...I ubeduvaj drug deka imas nesto pametno da kazes na temava...Genijalni umovi go nemale odgovorot na prasanjeto,pa spored toa,ti si mnogu daleku i od samata pretstava za istiot...
Patem,mojot komentar bese ironicen,no ti normalno ne mozese da go sfatis toa...Samobendisanosta ocigledno ti go pomatuva rasuduvanjeto...

Inaku,ne znam od kaj ti pravo da go etiketiras ona sto go napisav kako glupavo...Prosti masi?Covece pa ti nemas nemas elementarna kultura na odnesuvanje,a narekuvas nekogo drug prost.
Znaes sto e glupavo i prosto?...Samobendisanost,neprifakanje na tugi mislenja i delenje na neosnovani navredi...Se prepoznavas?
I uste si davas znacenje samiot na sebe so toa sto kao ne go iznesuvas tvoeto "ceneto" mislenje...Mislis nekoj ima zelba da go doznae?...Tezok egotrip...Uste nesto glupavo i infantilno

A sega,prijatno i se najubavo!

Не сум барем лицемерен прво да навредувам, а во наредната реченица да посакувам „се најубаво“.
Самобендисаност не толку лоша работа, но само ако се има покритие. Во тоа е ризикот кој на некому и не му пречи. Нешто полошо е медиокритетот кој ги линчува оние кои се издвојуваат. Таквите се илустрирани со следното - Ем шуто, ем боде.
Патем, многу храбро од твоја страна да даваш претпоставки за мојот евентуален одговор на темава.

Изменето од sensei - 28.Септември.2006 во 00:14
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
boli glava Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2005
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај boli glava Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2006 во 19:58
Onoj sto ja svatil smislata na zivotot se samoubil!
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2006 во 01:38
smislata na zivotot e kako so rekol cicko mi Darvin
DA SE PRODOLZI VRSTATA
no nie takva zalosna konstatacija nesakame da ja prifatime
pa se trudime dodeka ja prodolzuvame vrstata ( za da opstane) si praime mnogu raboti so nemat vrska so smislata na zivotot pa taka
nekogas ni e ubavo a nekogas sranje
i to
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2006 во 12:11
Па затоа снајдисе па живеј. Smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај boli glava Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 12:44
Originally posted by mikus mikus напиша:

smislata na zivotot e kako so rekol cicko mi Darvin
DA SE PRODOLZI VRSTATA
no nie takva zalosna konstatacija nesakame da ja prifatime
pa se trudime dodeka ja prodolzuvame vrstata ( za da opstane) si praime mnogu raboti so nemat vrska so smislata na zivotot pa taka
nekogas ni e ubavo a nekogas sranje
i to

Kolega ja ne se sl*gam so vas,prodolzuvanje na vrstata e samo zivotinski instikt! Ne bi rekol deka toa e smislata na zivot na edno takvo suptilno sustestvo kako sto e covekotWink
Кон врв
blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 5922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 15:47
ne se soglasuvam deka covekot e tolku suptilen, naprotiv sosem prosto sustestvo na sosem prosta planeta, so sosem prosti setila (ograbnichuvachki, pritoa) i bas dobro sto nekogas doslo do prasanjeto "zosto" pa da se zanimava vo inaku sosem prostiot zivot sto go zivee 
Кон врв
kokomoko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2006
Поени: 1363
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 15:49
i bas dobro sto nekogas doslo do prasanjeto "zosto" pa da se zanimava vo inaku sosem prostiot zivot sto go zivee 

ClapClapClapClap
......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај boli glava Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 17:35
ako vie go dozivuvate svetot kako prost toa e za vas taka, no toa ne znaci deka site taka go dozivuvaat!
Кон врв
samanta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Поени: 195
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај samanta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 09:25
budalite filozofiraat, pametnite ziveat...Smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:23
Originally posted by samanta samanta напиша:

ова беше длабоко. Smile
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
kandid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Август.2006
Поени: 664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 19:09

ова беше длабоко. Smile
Tolku dlaboko sto se davam u komentarov,ili istiot me davi,seednoTongue
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 22:52
Originally posted by kandid kandid напиша:

ова беше длабоко. Smile
Tolku dlaboko sto se davam u komentarov,ili istiot me davi,seednoTongue
Леснотијата на постоењето останува неподнослива.
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 23:03
Da ja postigneme celta. Da go stigneme Bog
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2006 во 01:16
smislata na....................e da ne se postavuvaat glupavi prashanja!,....toa e smislata!LOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.