IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - 5 причини за раскинување
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

5 причини за раскинување

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
Автор
Порака
UK25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2006
Локација: Vatican City State
Статус: Офлајн
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 16:32
Нцк, незнаење е кога ставаш зборови во туѓи (во случајот прсти) за да подржиш свое мислење. (Бај да веј у која енциклопедија се чита за ова знаењето, гледам го дефинираш како такво, иако после збориш за искуство?).
Никој никаде не рече ‘баш сте глупи’ прво и основно, иако ќе биде искрен и ќе рече можеби неписмени. Читате вие? На македонски е муабетот да, со примеси на дијалекти.

А муабетот е, не ‘спознавање’ на длабочината на даден човек, особини, желби, фантазии, растројства, туку ‘тепа,’ ‘вреѓа,’ ‘срамува’ - јас се извинувам ама ако не станува збор за некој психоделик од филмовите холивудски, такви луѓе се ретки во секојдневието (бар во моја околија за среќа)... оттука моето запрепастување за причините за раскинување. Човек преку ноќ не станува тепач (станува кандидат за Бардовци да, ама причината овде за раскинување би била не можното тепање туку болеста), може да промени цели и желби во животот, погледи на светот, погледи на вас...но дали со нормален човек причината за раскинување треба да биде една од погорните? Луѓе секидневно се разделуваат, слепило на секој агол, но сакате вие да ми кажете дека причините се ‘тепање’ ‘вреѓање’, ‘срамување’? Не е тоа слепило, да и ќе речам глупост е, бидејќи има разлика помеѓу ‘се затрескав не разбирајќи дека таа има други планови и желби во животот, испадна на различна бранова должина сме со неа’ од, ‘се заљубив, ама испадна говедо кое ме шамара секоја вечер.’ Хелоу. Глупост е, и бедно оправдување, насилници, вреѓачи, и сите други кои ги наредивте не би требало да станат партнери. Ама тоа е кога народ користи термини ко врска, дечко, девојка, после 2 дена познавање. Тоа е lust и нема врска со љубов и оттука со врска. Капиш? Бар еден нормална причина да напишеше...само немој да ми кажете дека сето ова е од искуство... тек тогаш ќе речам глупост - со никој од вас на прво место, да се разбереме. Big%20smile

салут

Изменето од UK25 - 17.Октомври.2006 во 16:37
Кон врв
engie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Локација: Zimbabwe
Поени: 2775
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај engie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 16:38
moite 5 pricina za raskinuvanje ke bidat
1. Nasilstvo
2. Preterana ljubomora
3. Iznevera i laga
4. Opsednatost so kontrola
5. Teska mrza 

Кон врв
ivancic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
NaughtyBitch

Регистриран: 11.Март.2006
Локација: United Arab Emirates
Поени: 753
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivancic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 16:40
ja gledam deka vrti suci toa vi e na dvajcata,vrtite za isti muabeti, so slicna poenta...i dosta
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 16:42
Slicno i isto ne e isto... a ako ti e dosta, oj kupi mi cigari ? Tongue
Кон врв
ivancic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
NaughtyBitch

Регистриран: 11.Март.2006
Локација: United Arab Emirates
Поени: 753
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivancic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 16:51
Tongueidi kupi si sama stro sum ti ja...
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 17:52
Originally posted by UK25 UK25 напиша:

Нцк, незнаење е кога ставаш зборови во туѓи (во случајот прсти) за да подржиш свое мислење. (Бај да веј у која енциклопедија се чита за ова знаењето, гледам го дефинираш како такво, иако после збориш за искуство?).
Никој никаде не рече ‘баш сте глупи’ прво и основно, иако ќе биде искрен и ќе рече можеби неписмени. Читате вие? На македонски е муабетот да, со примеси на дијалекти.

А муабетот е, не ‘спознавање’ на длабочината на даден човек, особини, желби, фантазии, растројства, туку ‘тепа,’ ‘вреѓа,’ ‘срамува’ - јас се извинувам ама ако не станува збор за некој психоделик од филмовите холивудски, такви луѓе се ретки во секојдневието (бар во моја околија за среќа)... оттука моето запрепастување за причините за раскинување. Човек преку ноќ не станува тепач (станува кандидат за Бардовци да, ама причината овде за раскинување би била не можното тепање туку болеста), може да промени цели и желби во животот, погледи на светот, погледи на вас...но дали со нормален човек причината за раскинување треба да биде една од погорните? Луѓе секидневно се разделуваат, слепило на секој агол, но сакате вие да ми кажете дека причините се ‘тепање’ ‘вреѓање’, ‘срамување’? Не е тоа слепило, да и ќе речам глупост е, бидејќи има разлика помеѓу ‘се затрескав не разбирајќи дека таа има други планови и желби во животот, испадна на различна бранова должина сме со неа’ од, ‘се заљубив, ама испадна говедо кое ме шамара секоја вечер.’ Хелоу. Глупост е, и бедно оправдување, насилници, вреѓачи, и сите други кои ги наредивте не би требало да станат партнери. Ама тоа е кога народ користи термини ко врска, дечко, девојка, после 2 дена познавање. Тоа е lust и нема врска со љубов и оттука со врска. Капиш? Бар еден нормална причина да напишеше...само немој да ми кажете дека сето ова е од искуство... тек тогаш ќе речам глупост - со никој од вас на прво место, да се разбереме. Big%20smile

салут

Бонџорно Ватикан, уште многу треба да учиш за човековата природа. А пред се за комуникација.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 17:55

Сите така велат, ама исто така велат да учам од луѓе кои можат да срочат и аргумент после едно реченичен став. Шо знаеш, може и не сум чоек, може сум животиња јас - а остало све начитано и научено.

Ал учам ле, еве од туѓи искуства! Подобро здравје.

Иванчич - бујрум на дуван!
Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:01
E da be ti Vidovita Branka si pa znaesh uvek so koj ke si imash rabota... koa covek e zaljuben tocno e deka e poslep nego obicno...taka da site argumenti od tipot...jas sum logicko tehnicki potovana i na toj nacin intuitivna pagaat vo voda...

Ljubov ne e statistika... spored mene ... i ne mozesh da predvidish so sigurnost kakov ke bide partnerot ni posle mesec dena a kamoli posle godina dve...

Mnogu malce luge imaat karakter...zbor ...i cvrstina... ko sto nekoj rece drvata se poznavaat po plodot a lugeto po delata jebiga.
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:06
Originally posted by nindza nindza напиша:

E da be ti Vidovita Branka si pa znaesh uvek so koj ke si imash rabota... koa covek e zaljuben tocno e deka e poslep nego obicno...taka da site argumenti od tipot...jas sum logicko tehnicki potovana i na toj nacin intuitivna pagaat vo voda...

Ljubov ne e statistika... spored mene ... i ne mozesh da predvidish so sigurnost kakov ke bide partnerot ni posle mesec dena a kamoli posle godina dve...

Mnogu malce luge imaat karakter...zbor ...i cvrstina... ko sto nekoj rece drvata se poznavaat po plodot a lugeto po delata jebiga.

Tongueсе согласувамTongue и се прашувам зошто тогаш постојат форумиве кога никого не го гледаш каков е на дело? Се сами теории и мудростиSmile, а пракса?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:08
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Originally posted by nindza nindza напиша:

Tongueсе согласувамTongue и се прашувам зошто тогаш постојат форумиве кога никого не го гледаш каков е на дело? Се сами теории и мудростиSmile, а пракса?

Ja nejkev bash toa da kazam ama nema veze Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:10
точно, нема везеWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:13
Da de, u praksa jas nego decko, parnter, muz, on me mlati jas se klatam i edno vreme ups mi teknue deka sum coek so dostoinstvo... Abe ajde... al nek vi bide... mene ne mi se slucilo i nema da mi se sluci... so da vi praam. Da se raspnam na krst?! E nema! Am zatoa jas uste na samo pocetok prasav vam ova od iskustvo ili palamudite...
troa pomalku vreme na internet ... ne skodi lugje!

Mnogu malce lugje imaat zbor i karaketr i cvrstina -- znam... a site ostanati pesnici? Kade ziveete vie samo da mi je znati... ili ko shto imaat srbite edna dobra S kim se ja to druzim :(

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:17
Originally posted by UK25 UK25 напиша:

Da de, u praksa jas nego decko, parnter, muz, on me mlati jas se klatam i edno vreme ups mi teknue deka sum coek so dostoinstvo... Abe ajde... al nek vi bide... mene ne mi se slucilo i nema da mi se sluci... so da vi praam. Da se raspnam na krst?! E nema! Am zatoa jas uste na samo pocetok prasav vam ova od iskustvo ili palamudite...
troa pomalku vreme na internet ... ne skodi lugje!

Mnogu malce lugje imaat zbor i karaketr i cvrstina -- znam... a site ostanati pesnici? Kade ziveete vie samo da mi je znati... ili ko shto imaat srbite edna dobra S kim se ja to druzim :(

Definitivno se utnavme u muabetot ...

temata e sto ne bi tolerirale u edna vrska ako Vi se sluchi... a ne dali bi vlegle u vrska so nekoj takov ako pokazuva afiniteti kon negativnite hmmm podtocki od 1 do 5

Inace mojot odgovor okolu tepanje e zajebancija normalno... a inace jas samo ne trpam edna rabota

NEISKRENOST odnosno LAGA

se drugo moze da se opravi no toa ne moze

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2006 во 18:22
Kazi koj broj si da ti stavam petka. Konecno nekoj da ukapira. Aj scroll nazad... jas na pocetok prasav da mi se razgranici ama koj da mi skonta kont, i posle nekoj za arogantnost  spomena...a to bukva po bukva, niza maltene piperki...
Jas ne rekov deka ova ne se pricini samo se zacudiv sto genrealno se tie, nema normalni vo gorenavedenive listi, pa samo prasav ova od iskustvo ili tegnenje sivi materii od nedostatok na praksa?, al koj da me procita.... Ajde... ke odi nekoj po cigari ili?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.