IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов и омраза
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов и омраза

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
Автор
Порака
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 01:57
ok i ti si vo pravo
no so ima vrska edno so drugo?
Кон врв
kandid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Август.2006
Поени: 664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 01:58
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

ајде малку да проанализираме што е омраза. ме интересира, пошто ми  е многу страно...
Malku potesko deka nekoj ke dade definicija za toa sto e omraza...Pa se raboti za custvo...
Sakas da kazes deka ne si ja pocustvuval/a?Confused
Vo bilo koj ucebnik po psihologija ke sretnes deka omrazata e vrodeno cuvstvo...Pa spored toa mozes svesno da naucis da ja kanaliziras,no ne i da ja iskorenis...Ednostavno sekogas latentno ke se provlekuva

Изменето од kandid - 01.Октомври.2006 во 01:59
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 01:59
da da
kako onoj latenten homo?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:02

не мислам дека омразата е спротивност на љубовта. мислам дека рамнодушноста е спротивност на чувството на љубов кон некого... омразата повеќе ми личи како реакција на фрустрација, на неостварена желба, потреба...или повреденост..
A toa e veke druga prikazna...Se raboti za odbranben mehanizam na licnosta pri frustracija...Iako omrazata se javuva kako sredstvo,ne e pricina sama po sebe...Vo toj slucaj e reakcija.
A faktot deka bukvalno sekoj custvuva omraza e nepobiten.Prasanje e dali i kako ja manifestira.
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:03
Originally posted by kandid kandid напиша:

ајде малку да проанализираме што е омраза. ме интересира, пошто ми  е многу страно...
Malku potesko deka nekoj ke dade definicija za toa sto e omraza...Pa se raboti za custvo...
Sakas da kazes deka ne si ja pocustvuval/a?Confused
Vo bilo koj ucebnik po psihologija ke sretnes deka omrazata e vrodeno cuvstvo...Pa spored toa mozes svesno da naucis da ja kanaliziras,no ne i da ja iskorenis...Ednostavno sekogas latentno ke se provlekuva

Не мора дефиниција како во учебник, туку муабет:што всушност чувствуваш во себе кога чувствуваш омраза. јас мислам дека е тоа фрустрација, повреденост која буди контра/негативна реакција. Можеби таа реакција е она што ние го нарекуваме омраза.
Кон врв
kokolo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 2960
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:10
е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:12
Originally posted by kokolo kokolo напиша:

е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.
Da breLOLLOL
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:17

Не мора дефиниција како во учебник, туку муабет:што всушност чувствуваш во себе кога чувствуваш омраза. јас мислам дека е тоа фрустрација, повреденост која буди контра/негативна реакција. Можеби таа реакција е она што ние го нарекуваме омраза.
Da,kako so rekov i prethodno omrazata e rezultat na frustracija...
No mozeme da mrazime nekogo i vo slucaj koga ne sme povredeni i isfrustruirani...Zatoa sto taa e del od nas...Emocija od koja sto ne mozeme da pobegneme...Moze samo da ja kamuflirame.
Zatoa daj razjasni mi go ona deka omrazata ne ti e poznato cuvstvo
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:17
па серозно бе. от кај знам дека нема да си дојде кај мене пак еден ден. па и партнерот има право на избор и неговиот живот е во прашанје. не треба човек да биде себичен и да мрази, зашто ќарот сигурно нема да го види ако мрази.
Кон врв
pukanka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Септември.2006
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pukanka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:18

[QUOTE=kokolo]е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.

A pod uslov premnogu da te povredila i posle raskinuvanjeto da si se cuvstvuval...izguben, unisten...bez volja za nesto novo ili bilo kakvi promeni???Wink

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:21
abe ima i ljubov i omraza
nego ne vo isto vreme
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:22
Originally posted by pukanka pukanka напиша:

A pod uslov premnogu da te povredila i posle raskinuvanjeto da si se cuvstvuval...izguben, unisten...bez volja za nesto novo ili bilo kakvi promeni???Wink

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

ако  ја прифатиш ситуацијата имаш шанса да ја свртиш во твоја корист и добиваш и во двата случаи или ќе ја вратиш назад или ќе најдеш друга која ќе те прави посреќен од претходната. но ни во овој вториот случај нема да заборавиш дека си сакал Smile
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:23

Da,kako so rekov i prethodno omrazata e rezultat na frustracija...
No mozeme da mrazime nekogo i vo slucaj koga ne sme povredeni i isfrustruirani...Zatoa sto taa e del od nas...Emocija od koja sto ne mozeme da pobegneme...Moze samo da ja kamuflirame.
Zatoa daj razjasni mi go ona deka omrazata ne ti e poznato cuvstvo

Како и секој човек сум се нашла во ситуации кога сум била исфрустрирана и многу повредена и во мене се јавило силно негативно чувство. Но, како реакција. Не само по себе. Не верувам во само по себе. Негативните чувства (реакции) се секогаш - РЕАКЦИИ. Само што можеби на нешто многу длабоко потиснато...
Кон врв
pukanka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Септември.2006
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pukanka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2006 во 02:26
Originally posted by kokolo kokolo напиша:

Originally posted by pukanka pukanka напиша:

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

ако  ја прифатиш ситуацијата имаш шанса да ја свртиш во твоја корист и добиваш и во двата случаи или ќе ја вратиш назад или ќе најдеш друга која ќе те прави посреќен од претходната. но ни во овој вториот случај нема да заборавиш дека си сакал Smile

Abe jas ustvari vo celost se soglasuvam so tebe, do sega so ni eden moj decko sto sum bila nemam losi odnosi--site premnogu gi postuem! 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.