Испечати | Затвори го прозорот

Љубов и омраза

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=1919
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 06:42
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Љубов и омраза
Постирано од: maja
Наслов: Љубов и омраза
Датум на внесување: 25.Октомври.2005 во 20:41
Dve custva koi proizleguvaat od srceto.Ljubovta i omrazata doagjaat isto kako dobroto i zloto.
Zasto ponekogash kje go zamrazime onoj koj sme go sakale tolku mnogu?Zarem e tolku tenka granicata pomegju ovie dve chustva??

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Коментари:
Постирано од: natalija
Датум на внесување: 25.Октомври.2005 во 21:21
Zashto razmisluvash taka Maja?
ljubovta i omrazata nemaat vrska so dobroto i zloto kako prvo, kako vtoro zashto omraza? Zar e e potrebno da mrazime?
Ako navistina si go sakala so seta dusha i srce togash negledam razlog za zamrazuvanje. A ako navistina cuvstvuvash omraza togash ne si ni ljubela vistinski.
shto i da bilo POMINALO nema nazad idi napred vo zivotot i stremi se da ja NAJDESH vistinskata osoba koja e za tebe otvorena so pono srce ljubov, a ne so omraza za neshto shto bilo.

Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 25.Октомври.2005 во 21:28
jas ja (gi) mrazam deka se mutavi i pravile greski.......i toa za zal stoe sekoj pat preku ubavoto.....

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Постирано од: devilish
Датум на внесување: 26.Октомври.2005 во 12:02

Originally posted by maja maja напиша:

Dve custva koi proizleguvaat od srceto.Ljubovta i omrazata doagjaat isto kako dobroto i zloto.
Zasto ponekogash kje go zamrazime onoj koj sme go sakale tolku mnogu?Zarem e tolku tenka granicata pomegju ovie dve chustva??

Љубовта е чуство од срцето, а омразата е од умот. Го мразиш некој кој ти ги повредил чуствата, егото, а тоа со умот го расудуваш, а не со срцето.

Постирано од: beatrice
Датум на внесување: 26.Октомври.2005 во 12:51

Ubavo kazano devilish... samo sepak OMRAZA e silen zbor!!!

Ama se soglasuvam so maja ... ljubovta moze da premine vo neljubov i obratno .. sekoe jing mora da ima i svoe jang

-------------
life is not a dress rehearsal

Постирано од: mitko
Датум на внесување: 26.Октомври.2005 во 17:19
ne e tocno deka nie mazite mozeme da zamrazimedevojka garantiram so krv toa e samo kaj vas devojkite taa omraza se javiuva koga tipot sto ste go sakale ic ne vi mava recka.......GARANTIRAM SO KRV!!!!!!1

-------------
fintata e da nemas devojka a silno da ja ljubis........

Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 26.Октомври.2005 во 19:24
si utnal mitko.....mrazam za da zaboravam...garantirano so krv!!!!

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Постирано од: AuRoRe__
Датум на внесување: 28.Октомври.2005 во 22:29
da ti kazam maja deka ljbovta lici poveke na omraza otkolku na prijatelstvo.omrazata moze lesno da ja smeni ljubovta ako partnerot premnogu loso ti e storil.i ti se lutis zadeto si go sakala vakov covek i eto kolku lesno e da namrazis nekoj.ne sa isto ko dobroto i zloto ama ima nekakva vrska ;)

-------------
When I die and go to heaven I'll put your name on golden star.So that all angels can see how much you mean to ME!!!

Постирано од: oktopod
Датум на внесување: 30.Октомври.2005 во 16:47
Koga me povredi devojkata od ljubov premina u omraza.Mozebi zatoa sto bese neverstvo i toa so moj drugar.

-------------
osumkrak

Постирано од: vatrena
Датум на внесување: 30.Октомври.2005 во 19:37
se osetiv povredena....omrazata ja zameni ljubovta......

-------------

Датум на внесување: 05.Ноември.2005 во 17:57
Originally posted by devilish devilish напиша:

Dve custva koi proizleguvaat od srceto.Ljubovta i omrazata doagjaat isto kako dobroto i zloto. Zasto ponekogash kje go zamrazime onoj koj sme go sakale tolku mnogu?Zarem e tolku tenka granicata pomegju ovie dve chustva??

Љубовта е чуство од срцето, а омразата е од умот. Го мразиш некој кој ти ги повредил чуствата, егото, а тоа со умот го расудуваш, а не со срцето.

Разумот е ГЕНЕРАЛ кој управува со војската, во овој случај СРЦЕТО.Тоа само ги извршува наредбите.

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 05.Ноември.2005 во 19:43

Pa se e toa do nacinot na razmilsuvanje"milsite so koi razmiluvame se vsusnost boite so koi go slikame nasiot zivot".

Seto doaga od nasiata momentalna psihicka sosotojba,kako se custvuvame vo momentot taka i reagirame,zaprasajte se samo kolku pati sete se se mrazele sebesi...a potoa ste se se sakale.

Covekot samo znae da saka a ona sto mrazi e frustracija od nepravda ili pomilsa deka mu e nanesena nepravda!

Постирано од: oktopod
Датум на внесување: 05.Ноември.2005 во 20:08
Originally posted by beatrice beatrice напиша:

Ama se soglasuvam so maja ... ljubovta moze da premine vo neljubov i obratno .. sekoe jing mora da ima i svoe jang

Apsolutno se slozuvam

-------------
osumkrak

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 06.Ноември.2005 во 12:42
Љубовта е Омраза - само она што го немаш свакјаш колку го сакаш додека кога го имаш го сакаш не толку силно

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: zakacka
Датум на внесување: 13.Ноември.2005 во 11:04
Deckoto stom me povredi ondak mojata ljuvov preminuva vo omraza.

-------------
kiss me

Постирано од: Eleni
Датум на внесување: 20.Јануари.2006 во 02:34

Jas mislam deka ona sto doaga posle ljubovta ne e tolku omraza kolku sto e frustracija i povredenost osobeno ako krajot ne e nas izbor tuku na partnerot.Mislam deka ima nekoi tri fazi niz koi pominuvame posle zavrsuvanje na vrskata.Najprvin odbivash da go prifatish faktot deka nekoj sto go sakas i si mislel deka ke bides zasekogas zaedno ne go deli istoto mislenje i ke napravish se samo da se vratite tamu kade sto ste bile.I dodeka ti si siguren deka ima uste nadez za vas drugiot misli deka seto toa e pateticno i depresivno i uste poveke se oddalecuva sto te pravi krajno nesrekna.Otkako ke pomine fazata kade sto sam se okrivuvash,doaga faza koga pocnuvas da ja baras vinata vo drugiot.Pocnuvash da gi barash site negovi nedostatoci i da se ubeduvash deka toj vsusnost ne te zasluzuva i kako ke se kae sto ne znael da te socuva.Pravish planovi kako da go napravish ljubomoren i da mu pokazes deka ti e podobro bez nego.Mislam deka ova e delot sto mnogu od nas go meshame so omraza(a vsushnost sigurna sum deka 90%od nas ke se vratat da bidat zaedno samo ako mozeme)I na kraj ako ''uspesno'' gi pomineme ovie fazi bi trebalo da dojdeme do momentot koga ke bideme ramnodushni i nema da posvetime nitu edna minuta razmisluvajki za nekoj sto ne povredil i ne uspeal da sogleda kolku sme nie prekrasni.A ramnodushnosta ne e nitu ljubov nitu omraza(jas se nadevam deka poleka ama sigurno ke stignam do tamu pa ke vi kazam kako e).

-------------
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved

Постирано од: Ghost
Датум на внесување: 20.Јануари.2006 во 02:42

Originally posted by zakacka zakacka напиша:

Deckoto stom me povredi ondak mojata ljuvov preminuva vo omraza.

паметно  така полесно ќе го решиш без проблеми по те*е

-------------
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 11.Мај.2006 во 17:59

Lele Maicka....vidi sega...go sakas nekogo so celata svoja dusa,nesebicno...a toj ke pocne psihicki ili fizicki da te maltretira...pa nemozes da se kontroliras pocnuvas da go gledas kako zlo...go mrazis...sakas da se otarasis od nego....znaci ako nekoj sto go sakas zapocne da te maltretira vo bilo koj oblik...ti pocnuvas da go mrazis.....Ouch

-------------

Постирано од: SkorpijA
Датум на внесување: 12.Мај.2006 во 00:13
Pomegu ljubovta i omrazata_nema granica

-------------

Датум на внесување: 12.Мај.2006 во 09:33
Нема граница помегу овие две работи.. Колку што лудуваш од љубов ако има некоректност према партнерот почнува одбојност и мала доза на пецкање на повлекување и бегање од таа особа.. Но, моментот кој го чувствуваме барем за мене е бес не сум особа која умее да мрази.. Така да се зависи од ситуација да толку ве повредат да се доведете до степен да ги преиспитате цувствата дали е омраза или е болен бес во вас..

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 12.Мај.2006 во 09:40

Originally posted by natalija natalija напиша:

Zashto razmisluvash taka Maja?
ljubovta i omrazata nemaat vrska so dobroto i zloto kako prvo, kako vtoro zashto omraza? Zar e e potrebno da mrazime?
Ako navistina si go sakala so seta dusha i srce togash negledam razlog za zamrazuvanje. A ako navistina cuvstvuvash omraza togash ne si ni ljubela vistinski.
shto i da bilo POMINALO nema nazad idi napred vo zivotot i stremi se da ja NAJDESH vistinskata osoba koja e za tebe otvorena so pono srce ljubov, a ne so omraza za neshto shto bilo.

nate izvini me sto te citiram , na pocetokot na temava mi padna vo oci ovaj post , dali si gi menjala razmisluvanjata  . Vo sekoj slucaj mojot komentar na temava e deka ponekogas ljubovta i omrazata se vo epten tesna relacija, zenski sto me mrazele vsusnost bile totalno ludi po mene , taka nesto :)))

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 12.Мај.2006 во 09:45
Извинето.
Не Хеки не ми се променети мислењата тоа го кажав како совет во одредената ситуација на нешто што го чувствував.. На погорната реплика ке видиш дека не сум за мрзење нити умеам да го чувствувам ..Јас мило не менувам ставови треба нешто многу да ми се деси за да си го сменам мислењето во одредена граница.
Кога некој ќе ти рече те маразам поготово девојките знај дека до лудило те сакаат..

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 12.Мај.2006 во 09:48
e pa znam

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 28.Септември.2006 во 11:28

Tenka e granicata, a se premina od ljubov vo omraza za del od sekunda....zarem mozno e se prasuvav, no se sluchi

-------------

Постирано од: plamenko
Датум на внесување: 28.Септември.2006 во 12:30
no commentCryOuchShocked

Постирано од: KaLiNa
Датум на внесување: 30.Септември.2006 во 17:34
ljubovta me ispolnuva,me kreva,me pravi srekna,pravi rabotite da gi gledam od pozitivnata strana
 omrazata mi e nepoznata i ne sakam ni da ja spoznaam...

Постирано од: kandid
Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 00:55

Za mene ljubovta i omrazata sekogas idat zaedno.Kon onoj sto custvuvam ljubov,mozam da custvuvam i silna omraza koga ke se osetam povredena od pricina sto site emocii mi se intenzivirani.

A onie kon koi ne custvuvam niso posebno ne mozam da gi mrazam.Mozam samo da bidam ramnodusna.

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Постирано од: mikus
Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 00:57
uf
sigurna si vo ova sto go napisa?

-------------
Unidentified Flying Object-- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba ,neka i taka nee nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:01
I poveke od sigurna.Ne mozam kon nekoj da osekam edinstveno ljubov.Edna intenzivna emocija povlekuva so sebe i mnogu drugi.I tokmu tuka e ubavinata na silnite cuvstva.Vo nivnata raznolikost.

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:05
ej
slusni go sega ova
koga nekogo sakas iskreno
nepostoi ama nepostoi mig koga bi go mrazela
veruvaj ljubov ti dava zabrana za takvo custvo
toa e sigurno beton
NE SLUCAJNO Starite predci nasi rekoa LJUBAV E SLEPA

-------------
Unidentified Flying Object-- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba ,neka i taka nee nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:08
Originally posted by mikus mikus напиша:

ej
slusni go sega ova
toa e sigurno beton
A ova go zboris od licno iskustvo?
Mislam,ti se ima sluceno da osekas samo i edinstveno ljubov kon nekogo...bez niedna druga ne tolku blagodarna emocija?!Confused
Vo toj slucaj mozebi jas ne znam da sakam...

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:10
а што е всушност омраза? што значи да мразиш некого? од каде потекнува тоа чувство?какви мисли доаѓаат кога некого го мразиш? што би сакал да направиш?

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:13
kandid drugarko
ne e do toa nema znaenje da sakas
prosto SAKAS toa se slucuva
znaes nikogas ne sum sretnal nekoj so zelba ili plan ili
tehnika da nauci da saka zatoa sto vsusnost i nema sto da se nauci

-------------

Постирано од: kokolo
Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:16

ете заеби омраза.нема омраза ако имало љубов. тоа чуство ЉУБОВ не е мачкина кашлица или љубиш или не сеа како ке оди све понатаму тоа е друга работа

-------------
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:20
znaes i vaka lezerno kazano VO PRAVO si

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:23
па видиш, можно е и јас еднаш да сум во право LOL

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:29
zasto ednas?
tuka na forum sme site vo pravo
oti najbitno e sto nisto tuka ne e bitno

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:31

oti najbitno e sto nisto tuka ne e bitno
LOLLOL Bas taka!Clap

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:31
LOLLOLLOL море има и по нешто битно али како шо некој вели јебига штом возот тргни надолу нема назад. 

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:50
ајде малку да проанализираме што е омраза. ме интересира, пошто ми  е многу страно...

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:53
ne mora
ljubov e edno
omraza sprotivno
i neodat zaedno kon ista osoba
nemora nisto da se polemizira
kandid malkucko gresela
no nema veze
bitno e sto voopsto ne e bitno

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:56
не мислам дека омразата е спротивност на љубовта. мислам дека рамнодушноста е спротивност на чувството на љубов кон некого... омразата повеќе ми личи како реакција на фрустрација, на неостварена желба, потреба...или повреденост..

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:57
ok i ti si vo pravo
no so ima vrska edno so drugo?

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:58
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

ајде малку да проанализираме што е омраза. ме интересира, пошто ми  е многу страно...
Malku potesko deka nekoj ke dade definicija za toa sto e omraza...Pa se raboti za custvo...
Sakas da kazes deka ne si ja pocustvuval/a?Confused
Vo bilo koj ucebnik po psihologija ke sretnes deka omrazata e vrodeno cuvstvo...Pa spored toa mozes svesno da naucis da ja kanaliziras,no ne i da ja iskorenis...Ednostavno sekogas latentno ke se provlekuva

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 01:59
da da
kako onoj latenten homo?

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:02

не мислам дека омразата е спротивност на љубовта. мислам дека рамнодушноста е спротивност на чувството на љубов кон некого... омразата повеќе ми личи како реакција на фрустрација, на неостварена желба, потреба...или повреденост..
A toa e veke druga prikazna...Se raboti za odbranben mehanizam na licnosta pri frustracija...Iako omrazata se javuva kako sredstvo,ne e pricina sama po sebe...Vo toj slucaj e reakcija.
A faktot deka bukvalno sekoj custvuva omraza e nepobiten.Prasanje e dali i kako ja manifestira.

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:03
Originally posted by kandid kandid напиша:

Malku potesko deka nekoj ke dade definicija za toa sto e omraza...Pa se raboti za custvo...
Sakas da kazes deka ne si ja pocustvuval/a?Confused
Vo bilo koj ucebnik po psihologija ke sretnes deka omrazata e vrodeno cuvstvo...Pa spored toa mozes svesno da naucis da ja kanaliziras,no ne i da ja iskorenis...Ednostavno sekogas latentno ke se provlekuva

Не мора дефиниција како во учебник, туку муабет:што всушност чувствуваш во себе кога чувствуваш омраза. јас мислам дека е тоа фрустрација, повреденост која буди контра/негативна реакција. Можеби таа реакција е она што ние го нарекуваме омраза.

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:10
е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:12
Originally posted by kokolo kokolo напиша:

е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.
Da breLOLLOL

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:17

Не мора дефиниција како во учебник, туку муабет:што всушност чувствуваш во себе кога чувствуваш омраза. јас мислам дека е тоа фрустрација, повреденост која буди контра/негативна реакција. Можеби таа реакција е она што ние го нарекуваме омраза.
Da,kako so rekov i prethodno omrazata e rezultat na frustracija...
No mozeme da mrazime nekogo i vo slucaj koga ne sme povredeni i isfrustruirani...Zatoa sto taa e del od nas...Emocija od koja sto ne mozeme da pobegneme...Moze samo da ja kamuflirame.
Zatoa daj razjasni mi go ona deka omrazata ne ti e poznato cuvstvo

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:17
па серозно бе. от кај знам дека нема да си дојде кај мене пак еден ден. па и партнерот има право на избор и неговиот живот е во прашанје. не треба човек да биде себичен и да мрази, зашто ќарот сигурно нема да го види ако мрази.

-------------

Постирано од: pukanka
Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:18

[QUOTE=kokolo]е не можам да мразам девојка која сум сакал бре.

A pod uslov premnogu da te povredila i posle raskinuvanjeto da si se cuvstvuval...izguben, unisten...bez volja za nesto novo ili bilo kakvi promeni???Wink

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:21
abe ima i ljubov i omraza
nego ne vo isto vreme

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:22
Originally posted by pukanka pukanka напиша:

A pod uslov premnogu da te povredila i posle raskinuvanjeto da si se cuvstvuval...izguben, unisten...bez volja za nesto novo ili bilo kakvi promeni???Wink

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

ако  ја прифатиш ситуацијата имаш шанса да ја свртиш во твоја корист и добиваш и во двата случаи или ќе ја вратиш назад или ќе најдеш друга која ќе те прави посреќен од претходната. но ни во овој вториот случај нема да заборавиш дека си сакал Smile

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:23

Da,kako so rekov i prethodno omrazata e rezultat na frustracija...
No mozeme da mrazime nekogo i vo slucaj koga ne sme povredeni i isfrustruirani...Zatoa sto taa e del od nas...Emocija od koja sto ne mozeme da pobegneme...Moze samo da ja kamuflirame.
Zatoa daj razjasni mi go ona deka omrazata ne ti e poznato cuvstvo

Како и секој човек сум се нашла во ситуации кога сум била исфрустрирана и многу повредена и во мене се јавило силно негативно чувство. Но, како реакција. Не само по себе. Не верувам во само по себе. Негативните чувства (реакции) се секогаш - РЕАКЦИИ. Само што можеби на нешто многу длабоко потиснато...

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:26

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

ако  ја прифатиш ситуацијата имаш шанса да ја свртиш во твоја корист и добиваш и во двата случаи или ќе ја вратиш назад или ќе најдеш друга која ќе те прави посреќен од претходната. но ни во овој вториот случај нема да заборавиш дека си сакал Smile

Abe jas ustvari vo celost se soglasuvam so tebe, do sega so ni eden moj decko sto sum bila nemam losi odnosi--site premnogu gi postuem! 

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:29

Ili ti si MACHO-MAN?LOL 

Abe jas ustvari vo celost se soglasuvam so tebe, do sega so ni eden moj decko sto sum bila nemam losi odnosi--site premnogu gi postuem! 

ете гледашLOL LOL LOL

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:32
Ne smetm deka nekoj so koj si idel treba da ti stane predmet na nepotrebni losi muabeti(ogovaranja)ili mrznji...Sekoj zasluzuva da bide ispostuvan, posto sekoj pridonesol barem za mal del vo tvojot zivot, neli?

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:35
ете гледаш Wink

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:38
Abe jas gledam, ama mnogu od drugive luge ne go gledaat toa!Cry

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:39

епа не би требало да те загрижува тоа. ти си своја нели Wink

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:42

sekako deka sum svoja, na krajot na kraistata sekoj si izbira so kakvi luge ke ima rabota

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:42

LOL ете не секогаш е така LOL

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 02:52
so se zbori tuka?
imate srekja so sum jas tuka moderator da bese duhot
kje ve dezintegrirase hahahhahahaahh

-------------

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 03:01
Tuka se ostavaat dlaboki misli za sustinata na edna vrska

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 03:04
Tolku se dlaboki so smetam deka treba da se ovekovecat u knigaLOL

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 03:05
A od tolkava dlabocina pocnav da se davam u niv(ili oni da me davat,seedno)LOLLOL

-------------
I posle mene-POTOP!!!

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 03:05
LOLLOLLOLneli?LOLLOLLOL

Датум на внесување: 01.Октомври.2006 во 03:15
pazite osetam jas tuka neprijatelstvo
kje ve dematerijaliziram
odnosnovasite misli
a ljubov MOZE
(ova da zvuci kako reklama so milena dravic i mrazovcite)

-------------

Датум на внесување: 13.Јануари.2007 во 11:12
Originally posted by beleg beleg напиша:

Dve custva koi proizleguvaat od srceto.Ljubovta i omrazata doagjaat isto kako dobroto i zloto. Zasto ponekogash kje go zamrazime onoj koj sme go sakale tolku mnogu?Zarem e tolku tenka granicata pomegju ovie dve chustva??

<FONT face="Arial, Helvetica, sans-serif" size=4> Lele Maicka....vidi sega...go sakas nekogo so celata svoja dusa,nesebicno...a toj ke pocne psihicki ili fizicki da te maltretira...pa nemozes da se kontroliras pocnuvas da go gledas kako zlo...go mrazis...sakas da se otarasis od nego....znaci ako nekoj sto go sakas zapocne da te maltretira vo bilo koj oblik...ti pocnuvas da go mrazis.....Ouch

Ova e taka da se pojavuva pretezno koga mashkiot pol izvrshuva fizichka povreda no i psihicka na licnosta i od ljubov preminuva sto e normalno vo omraza.Isto e i so prijatelstvoto, koga nekoj ke te izdade, povredi togash ljubovta kon nego se gubi , iscesnuva.Zarem ovie dve cuvstav se tolku na ivivca na konecot ???

-------------

Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 13.Јануари.2007 во 19:17
Да, и многу често се испреплетуваат.... Барем кај мене... Confused

-------------
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!

Постирано од: mara
Датум на внесување: 14.Јануари.2007 во 11:12

Jas mislam deka deka omrazata e del od ljubovta sto proizleguva. Toa znaci deka ako ne se grizese za taja osoba ili ako nemase custva i emocii sprema nego nemase da dojdi ni do ljubov ni do omraza, znaci taja licnost tebe ti znaci, na sekoi negovi grski mislis go mrazis a vsusnost se ljutis i si povredena, koga ke se izvini go saks. Zatoa lubovta i omrazata se zaedno spoeni edna do druga. Ednas e ednoto ednas e drugoto, zavisi koe ke go odberis.

-------------
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 10:31
Ne e bas taka pravoliniski. Mnogu cesto neprijatnostite od strana na licnosta sto ja sakame se samo posledica na nasa postapka ili maana. Sega prasanje e koj ke si priznae deka vo nego e problemot. Navrakjajki se nanazad, ne bi rekol deka mrazam nitu edna licnost sto sum ja sakal, bezrazlika na momentalnite neprijatni situacii.
Omrazata e nesto pogrdo, zatoa ne bi ja spojuval so ljubovta.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Постирано од: perinosi
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 11:57
Ili sakas ili mrazis dvete zaedno nemoze.

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 12:52
Originally posted by perinosi perinosi напиша:

Може...

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 12:57
Originally posted by sensei sensei напиша:

Ne e bas taka pravoliniski. Mnogu cesto neprijatnostite od strana na licnosta sto ja sakame se samo posledica na nasa postapka ili maana. Sega prasanje e koj ke si priznae deka vo nego e problemot. Navrakjajki se nanazad, ne bi rekol deka mrazam nitu edna licnost sto sum ja sakal, bezrazlika na momentalnite neprijatni situacii.
Omrazata e nesto pogrdo, zatoa ne bi ja spojuval so ljubovta.

Омразата е погрда, точно.... Ама кога сакаш некој и кога ќе те изнервира или повреди се осеќаш повредено и го мразиш.... Ама тоа не е онаа истата омраза како кога не сакаш некој.... Незнам дали ме сфати... Ама незнам како да ти опишам.... Значи како што сакаш на различни начини, така можеш и да мразиш на различни начини.....

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 13:53
Mожеш да го мразиш тој што го сакаш само ако не го разбираш и не си сигурна на што си. Ако те повредува, но го разбираш и знаеш дека не е со зла намера, тогаш не можеш да го мразиш.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Постирано од: Bugi lav
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 14:11
Mozes da go mrazis toj sto ne go sakasSmile atoj sto ti znaci nesto vo zivotot ne mozes da go mrazis i sekogas ima mesto vo tvoeto srceTongue

Постирано од: Betty
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 14:27
Omrazata gi paralizira custvata za sakanje. Ili ne go sakam ili go sakam , neznam da mrazam.

-------------
Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto

Постирано од: perinosi
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 14:30
Originally posted by BiG_kIsS BiG_kIsS напиша:

Може...
Ти можеш у исто време да бидеш на две места?

-------------

Постирано од: Betty
Датум на внесување: 15.Јануари.2007 во 14:49

Може...

kako mozes toa nekako da go definiras??

-------------
Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto

Датум на внесување: 16.Јануари.2007 во 19:30

Може...

Неможеш да споредуваш....

-------------

Датум на внесување: 16.Јануари.2007 во 19:33
Originally posted by sensei sensei напиша:

Mожеш да го мразиш тој што го сакаш само ако не го разбираш и не си сигурна на што си. Ако те повредува, но го разбираш и знаеш дека не е со зла намера, тогаш не можеш да го мразиш.

Еј ај сега па и ти... Некој ќе те повреди, знаеш (а уствари како знаеш, како си толку сигурен, повеќе би рекла мислиш...) дека не е со зла намера, и уште го сакаш, не е битно тоа што те повредил..... Не ми иде некако....Confused

-------------

Датум на внесување: 16.Јануари.2007 во 19:37
Epa kako mozes da mrazis nekoj sto ne e zlonameren?

-------------

Датум на внесување: 18.Јануари.2007 во 12:08
Понекогаш доага од неможноста за расудување на работите.. Велат линијата на огромната љубов и омразата се многу блиски..
На многупати  се случило од бескрајно сакање да дојде до мало несогласување и се претвори во ужасна омраза..
Не би рекла омраза би рекла само мал инат и несакајки да се погледне на ситуацијата, непопуштајки во својот разум пред се да се признае дека повторно се љуби само од бес понекогаш излегуваат многу зли зборови од уста и тој бес ја поматува малку главата и става блок на срцето, без право на говор да си се изјасни...

Може да се случи да се мрзатличности кои само ни нанесуваат зло, но пак ен би го нарекла омраза..

-------------

Постирано од: MisIca.
Датум на внесување: 18.Јануари.2007 во 20:56

Originally posted by devilish devilish напиша:

Разумот е ГЕНЕРАЛ кој управува со војската, во овој случај СРЦЕТО.Тоа само ги извршува наредбите.
ClapClapClap

-------------
Пред да го најдеш ПРИНЦОТ , треба да бакнеш многу ЖАБИ

Постирано од: MaVnaTa
Датум на внесување: 27.Април.2007 во 21:25
kade sto ima ljubov nema omraza

Постирано од: Najmila
Датум на внесување: 04.Мај.2007 во 12:51
Originally posted by MaVnaTa MaVnaTa напиша:

kade sto ima ljubov nema omraza

-------------
sakaj me dodeka me imas zasto togas sigurno ke te sakam i jas,no nemoj da me sakas koga ke me izgubis zasto-nema nikogas pak da me imas

Постирано од: Marta
Датум на внесување: 12.Мај.2007 во 02:31
nekoj bi rekol vaka:ti si tolku daleku od mene...treperam od vozbuda,dali si moja ljubov ili sum poln so omraza...omraza..
mozes da me poverdis iljadu pati ama veku 1001 nema  prostuvanje...da sakas nekoj poveke od sebe i se da dades od sebe a za vozvrat da dobies samo solzi i ogromna taga ...i vikas sto ponataka...i seta ljubov preminuva vo omraza...znaes deka e kraj na se....i tones...CryCryCryCryCry

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Мај.2007 во 02:42

ej
slusni go sega ova
toa e sigurno beton

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: sweet esc.
Датум на внесување: 12.Мај.2007 во 14:10
teska tema))) mnogu e tenka granicata od ljubov kon omraza,a pak mnogu tesko od omraza da se stvori ljubov.

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 09.Октомври.2008 во 20:04
се сестри... барем историската реалност го докажува.

Постирано од: stasi
Датум на внесување: 09.Октомври.2008 во 21:22
dve sestri ama razlicni
jas sum za prvata
LJUBOV

Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 09.Октомври.2008 во 21:25
Имам, пријатели, кои не можеа око да видат, органски не се поднесуваа, ама да пукне душманот, заедно се сега долго време, интересна работа ти е љубовта и омразата...

Датум на внесување: 09.Октомври.2008 во 22:17
Originally posted by stasi stasi напиша:

dve sestri ama razlicni
jas sum za prvata
LJUBOV

аааа, ти не си Глен Клоузизненадување
Бравосголемо%20гушкање

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 10.Октомври.2008 во 17:20
Podobro da me mrazi otkolku da e ramnodusen zasto dogas seuste postojat silni emocii makar i negativni

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 10.Октомври.2008 во 17:33
Originally posted by fragola fragola напиша:

Podobro da me mrazi otkolku da e ramnodusen zasto dogas seuste postojat silni emocii makar i negativni

mislam....se razbirame!!!!!бакнеж

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 10.Октомври.2008 во 17:38
yap

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Датум на внесување: 31.Октомври.2008 во 19:10
Originally posted by pagane pagane напиша:

се сестри... барем историската реалност го докажува.

не не се. историската реалност била различна. и докажува друго.

Постирано од: cuculiga
Датум на внесување: 09.Ноември.2008 во 13:17
momentalno go custvuvam i toa i toa,

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk